Posicionament davant de l’anunci de suspensió cautelar de l’euro per recepta per part del Tribunal Constitucional

 

 

23 de gener de 2013. – El Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit dimarts 15 de gener el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern Central contra l’euro per recepta català, que ha quedat en suspens durant cinc mesos. Els farmacèutics acatem el que dictamina la llei recordant, no obstant, que fa set mesos vam fer un esforç important per adaptar els sistemes informàtics amb les dificultats que això va comportar per no comptar amb un calendari per portar-ho a terme sense incidències. 

L’aplicació de la taxa de l’euro per recepta ha suposat un gran esforç per part del col·lectiu farmacèutic i es va assumir un elevat cost per poder aplicar-la, que ha implicat temps, canvis administratius i adquirir un paper com a recaptadors de diners, tasca deslligada de la nostra funció sanitària. 

El sistema informàtic s’ha adaptat amb normalitat i no hi ha hagut més problemes tècnics, tenint en compte que en aquesta primera fase el sistema indica que no s’ha de cobrar l’euro als usuaris cada vegada que es factura una recepta, i en una segona fase el sistema deixarà de contemplar aquesta opció. 

La confirmació oficial de la suspensió es va fer efectiva dimecres 16 de gener i a les 23h es va aturar el cobrament de la taxa de l’euro per recepta a les farmàcies catalanes. L’activitat de les farmàcies catalanes va augmentar un 16,3% el matí de dijous fins a les 13.30 hores, respecte a la mateixa jornada de la setmana anterior. Amb motiu de l’anunci del TC, l’activitat de les farmàcies va caure un 23% l’endemà de l’anunci. 

Per a més informació
Departament de Comunicació 
premsa@cofb.net 
93 244 07 28/18 

  23 de gener de 2013. – El Tribunal Constitucional (TC) va admetre a tràmit dimarts 15 de gener el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern Central contra l’euro per recepta català, que ha quedat en suspens durant cinc mesos. Els farmacèutics acatem el que dictamina la llei recordant, no obstant, que fa set mesos vam fer un esforç important per adaptar els sistemes informàtics amb les dificultats que això va comportar per no comptar amb un calendari per portar-ho a terme sense incidències. L’aplicació de la taxa de l’euro per recepta ha suposat un gran esforç per part del col·lectiu farmacèutic i es va assumir un elevat cost per poder aplicar-la, que ha implicat temps, canvis administratius i adquirir un paper com a recaptadors de diners, tasca deslligada de la nostra funció sanitària. El sistema informàtic s’ha adaptat amb normalitat i no hi ha hagut més problemes tècnics, tenint en compte que en aquesta primera fase el sistema indica que no s’ha de cobrar l’euro als usuaris cada vegada que es factura una recepta, i en una segona fase el sistema deixarà de contemplar aquesta opció. La confirmació oficial de la suspensió es va fer efectiva dimecres 16 de gener i a les 23h es va aturar el cobrament de la taxa de l’euro per recepta a les farmàcies catalanes. L’activitat de les farmàcies catalanes va augmentar un 16,3% el matí de dijous fins a les 13.30 hores, respecte a la mateixa jornada de la setmana anterior. Amb motiu de l’anunci del TC, l’activitat de les farmàcies va caure un 23% l’endemà de l’anunci. Per a més informació: Departament de Comunicació premsa@cofb.net 93 244 07 28/18   COFB.ORG

Desplaça cap amunt