CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TERTÚLIES D'ACTUALITAT - ENDOMETRIOSI: AJUDEM A VISIBILITZAR UNA MALALTIA SILENCIOSA - WEBINAR

14/12/2022 ( Inscripcions obertes ).

  • ACTIVITAT ONLINE

Dates

14 de desembre del 2022

  

Matrícula

Col·legiats: gratuïta, cal fer la inscripció a través de la web.
No col·legiats: 30€

Inscripcions

del 09/11/2022 al 14/12/2022

Horari

de 14 a 16 hores

 

Lloc

Aula virtual del COFB

Hores Lectives

2

Places

500

INTRODUCCIÓ

L’endometriosi és una malaltia silenciosa i desconeguda, però no és una malaltia rara.

És deguda a la implantació i el creixement benigne de les cèl·lules del revestiment de la matriu en altres zones del cos com ara els ovaris, trompes de Fal·lopi, intestins, recte, bufeta, revestiment zona pelviana, intestí, estómac i, fins i tot, pulmó o cervell. Comporta el sagnat i despreniment d’aquestes masses d’endometri en la fase de la menstruació, normalment en les cavitats internes del cos.

A l'oficina de farmàcia, rebem consultes de pacients amb endometriosi, que durant anys no han estat diagnosticades. En aquest punt el farmacèutic pot donar visualització i informació d’aquesta malaltia tan estesa (10% de les dones) com desconeguda.

El projecte PAME (Projecte d'Atenció Multidisciplinar de l'Endometriosi) neix per a impulsar el coneixement de la malaltia, a través de la implicació de diferents institucions col·laboradores.

Falten especialistes en salut que coneguin bé l’endometriosi i disposar de circuits de derivació efectius per a poder fer un diagnòstic precoç. I alhora que, en l’àmbit legal, siguin reconegudes les afectacions per discapacitat.

METODOLOGIA

Presencial i Webinar en directe

EQUIP DOCENT

Carmona, Francisco, cap de Ginecologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, president de la Society of Endometriosis and Uterine Disorders (SEUD), president de la Sociedad Española para el Estudio de los Miomas y la Endometriosis (SEEME)

García Blanque, Consuelo, metgessa, especialista en Cirurgia General i en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia,  Promotora i Coordinadora del Projecte PAME (Projecte  d'Atenció Multidisciplinar de l’Endometriosi)

COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona