CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TRENDING TOPICS EN NUTRICIÓ 2022/2023 - CICLE COMPLET 5 SESSIONS - PRESENCIAL

04/10/2022 ( Inscripcions obertes ).

Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries - Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud amb 1.3 crèdits d'assistencia

Dates

4, 27 d’octubre del 2022, 26 de gener, 23 de febrer, 27 d’abril i 25 de maig del 2023

  

Matrícula

Col·legiats dels COF: 55€
No col·legiats: 95€

Inscripcions

del 31/08/2022 al 04/10/2022

Horari

de 14 a 16 hores

 

Lloc

Locals col·legials

Hores Lectives

12

Places

40

INTRODUCCIÓ

La investigació científica en nutrició i alimentació analitza quina ha de ser l’orientació en el camp nutricional perquè la salut de la població millori. El consumidor ha d’estar ben informat i assessorat per evitar caure en falsos mites i seguir dietes restrictives que malmeten el benestar de la persona i del medi ambient.

En aquestes sessions repassarem els trending tòpics (temes del moment) en nutrició i veurem com afecten el consumidor que com més va, més vol estar informat per obtenir productes de qualitat, sostenibles, saludables i assimilar la diversitat d’una societat en què l’alimentació és cada dia més sofisticada.

 

OBJECTIUS

Habilitar en el coneixement dels temes de cada sessió.

Saber identificar les eines pràctiques de recomanació nutricional per millorar la salut.

Poder fer educació sanitària, assessorar i donar suport professional a la població per promoure i millorar el benestar i la qualitat de vida.

 

METODOLOGIA

Modalitat d’assistència: presencial o Webinar

La inscripció és a tot el cicle amb possibilitat d’inscriure’s a sessions individuals.

Si no pots assistir en directe, les sessions quedaran gravades.


 

PROGRAMA

1. Postbiòtics: què són i quins beneficis aporten a la salut

4 d’octubre del 2022 de 14 a 16 hores

Amb el patrocini de NATURAL DISTRIBUTIONS

Paré, Anna, farmacèutica, dietista – nutricionista i membre de la vocalia d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona.

Manrique Vergara, David, farmacèutic, cofundador d’ELiE Health Solutions, S.L.

Modera: Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COF de Barcelona.

 

2. Què són els disruptors endocrins i com ens arriben a través dels aliments?

27 d’octubre del 2022, de 14 a 16 hores

García, Mayte, farmacèutica, biòloga i nutricionista de Salut Pública, directora dels Diplomes d’Alimentació i Nutrició (1992-2016) Escuela Nacional de Sanidad, Instituto de Salud Carlos III.

Olea, Nicolás, catedràtic i facultatiu especialista, Facultat de Medicina, Hospital Clínic, Universitat de Granada.

Sol Ventura, Paula, pediatra endocrí, l'Hospital HM Nens de Barcelona, investigadora a la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) i cofundadora de l'observatori Kosma de salut i malaltia mediambiental.

 

3. Comunicació en alimentació (fakes i fonts fiables)

26 de gener del 2023, de 14 a 16 hores

Casino, Gonzalo, comunicador científic i doctor en medicina, responsable de Transferència del Coneixement del Centre Cochrane Iberoamericà, professor de periodisme científic a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), director adjunt de l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF i dirigeix el projecte Nutrimedia.

Prados, Andreu, farmacèutic i dietista-nutricionista especialitzat en comunicació científica en nutrició, professor de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-Universitat Ramon Llull, investigador de l'Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i responsable de xarxes socials del Centre Cochrane Iberoamèrica.

 

4. Connexió nutrició i emocions

23 de febrer del 2023, de 14 a 16 hores

Redolar Ripoll, Diego, PhD, professor de Neurociència i Vicedegà d’Investigació de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació, UOC - Universitat Oberta de Catalunya.

Granero Pérez, Roser, professora del Departament de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), investigadora del Grup CIBERobn (Institut Carles III) i al Departament de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona)

Lucía Camacho-Barcia, doctora en Nutrició i Metabolisme, investigadora del grup Psiconeurobiologia dels Trastorns de la Conducta Alimentària i Conductes Addictives de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Llicenciada en Nutrició Clínica especialitzada en obesitat, desordres metabòlics i conductes alimentàries.

Moderen: Marta Gento, Vicetresorera del COF de Barcelona i Anna Bach Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona.

 

5. Residus Food Waste

27 d’abril del 2023, de 14 a 16 hores

Fresán, Ujué, llicenciada en Farmàcia (UNAV), màster en Salut Pública (UPNA), doctora en Biomedicina (UB), investigadora de l’ISGlobal, línies d’investigació en salut pública i nutrició, especialitzada en dietes sostenibles.  

Gil Roig, Josep M., director del CREDA i professor d’Economia Agrària a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), responsable de l’equip d’anàlisis de la cadena alimentària i comportament del consumidor, director de la Càtedra Mercabarna de Prevenció del Malbaratament.

 

6. Nutrició personalitzada en la dona

25 de maig del 2023, de 14 a 16 hores

Almirón, Eva, investigadora en el Centro de Investigación en Nutrición de la Universidad de Navarra, professora col·laboradora en el Departament de Ciencias de la Alimentación y Fisiología, Facultad de Farmacia y Nutrición i responsable de l’Àrea de Conducta Alimentaria dins de la Línia de Nutrició de Precisió al CIN

Ferrer, Eva, Unitat Medicina de l’Esport Hospital Clínic - Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona

Massip, Marta, professora/Investigadora Estudis de Salut UOC, àrea de Nutrició i Salut de la dona 

COORDINACIÓ

Anna Bach Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona

ADREÇAT A

Farmacèutics