CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

MÀSTER DE GESTIÓ DE L'OFICINA DE FARMÀCIA (MGOF XVII EDICIÓ) - PRESENCIAL

05/10/2021 ( Inscripcions obertes ).

En vista de l’escenari d’incertesa en que estem immersos, el Col·legi es reserva el dret de suspendre l’activitat temporalment o canviar-ne la modalitat segons com evolucioni el problema i d’acord amb les normes que estableixin les autoritats sanitàries per prevenir i controlar la infecció per SARS-CoV-2 en el col·lectiu de professionals sanitaris. Aquests possibles canvis no comportaran cap prejudici per als alumnes inscrits a les formacions afectades.

Consulta el programa complet en PDF 

Dates

Cada dimarts i dijous, del 5 d’octubre del 2021 al 07 de juny del 2022  

Matrícula

Màster complert: 4.995€
El COFB ofereix la possibilitat de fraccionar el pagament en tres quotes de 1.665€ a l’inici, a la meitat i al final del curs.

Inscripcions

del 25/06/2021 al 04/10/2021

Horari

Cada dimarts i dijous, de 9 a 13:30h Les conferències són de 9 a 12h i els seminaris de 9 a 14:30h

 

Lloc

L'activitat es desenvoluparà als locals col·legiats, sempre i quant la situació sanitària ho permeti i amb totes les mesures sanitàries establertes.

Hores Lectives

245

Places

15

INTRODUCCIÓ

Et presentem la XVII edició del MGOF, el màster de gestió de l’oficina de farmàcia.

El MGOF proporciona els coneixements en finances, gestió de persones i màrqueting, en les grans àrees que engloben la gestió de l’empresa i proporciona les eines necessàries per fer l’anàlisi d’oportunitats, prendre decisions i aplicar les habilitats claus en la direcció.

Com en cada edició, el MGOF aposta per un aprenentatge actiu i pràctic que fomenti la capacitat de reflexió, el treball en cooperació i la transmissió de coneixements.

En un any on hem vist que la digitalització ha irromput en les nostres vides, hem estat capdavanters a l’hora d’aplicar la tecnologia digital per mantenir-nos més connectats, tenir els recursos per continuar innovant i fer que la formació superi límits establerts. Ajudem la farmacia en moments de transició i de canvis en un entorn tan volàtil com el que vivim ara.

En aquesta edició, oferim la possibilitat de cursar el màster en forma hibrida. Aquesta novetat permet que companys i companyes d’altres Comunitats puguin seguir les sessions en remot, amb una part en presencial per assolir les competències necessàries.

T’animem a inscriure’t al MGOF convençuts que et proporcionarà una forma nova d’afrontar les decisions empresarials.

OBJECTIUS

Conèixer les diferents àrees funcionals i els processos de negoci de la farmàcia per tenir una visió global, generalista i integradora de la direcció i de la gestió d’empreses. 

Saber desenvolupar les capacitats directives per liderar l’equip de col·laboradors.

Poder actuar com a responsable d’una empresa amb les característiques que la regulen i que la fan diferent de la resta i entendre el sentit de les funcions per gestionar-la amb fermesa, de forma eficient.

METODOLOGIA

Format híbrid: presencial o virtual (ambdós garanteixen la mateixa formació teòrica participativa i dinàmica, ja sigui des de la farmàcia o des de l’aula). En el cas dels alumnes que escollin l’opció virtual hauran d’assistir presencialment als tallers d’habilitats directives indicats en el programa.

El màster comprèn tres mòduls: finances i fiscalitat, gestió de persones i màrqueting.

El màster treballa amb exemples, exercicis, casos i altres recursos perquè l’aplicació dels coneixements adquirits sigui immediata.

En el mòdul 3, l’alumne haurà de desenvolupar un pla de màrqueting.

Els alumnes que estiguin a l’aula tindran a la seva disposició un ordinador personal.

Les classes teòriques estan dinamitzades amb l'ús de mitjans informàtics i audiovisuals que permeten visualitzar i comprendre els continguts i interaccionar amb el professorat tant presencialment a l’aula com en Webinar en temps real. El material gràfic que s’utilitza en les sessions està a disposició dels alumnes a l’aula virtual.

PROGRAMA

Mòdul 1

El farmacèutic com responsable financer i de la fiscalitat

Del 5 d’octubre al 16 de desembre del 2021 (80 hores)

Programa

 • Finances: balanç i compte de resultats
 • Comptabilitat: despeses, pagaments i inversions
 • Anàlisi d'estats financers
 • Anàlisi de tresoreria
 • Anàlisi financera
 • Guanys i pèrdues patrimonials
 • Obligacions formals
 • IRPF conceptes generals
 • La farmàcia davant d'una inspecció fiscal
 • Copropietats, transmissions, donacions i herències

Mòdul 2

El farmacèutic com a responsable de la gestió de persones

De l’11 de gener al 17 de febrer del 2022 (53 hores)

Programa

 • L’equip com a motor
 • Perfil del titular i col·laboradors
 • Selecció i entrevista de personal
 • Drets i deures de l’equip
 • Motivació: formació i desenvolupament professional, retribució
 • Familiars a la farmàcia
 • Prevenció de riscos laborals
 • Organització i comunicació interna

Mòdul 3

El farmacèutic com a responsable de màrqueting

Del 22 de febrer al 7 de juny del 2022 (112 hores)

Programa

 • El màrqueting
 • Pla de màrqueting
 • Marxandatge i farmàcia: promocions, ofertes i comunicació
 • Requisits legals del màrqueting i la gestió a la farmàcia
 • Gestió per categories
 • Fidelització de clients
 • Indicadors de gestió a la farmàcia comunitària
 • Presentació del pla de màrqueting (modalitat només presencial)
EQUIP DOCENT

Mòdul 1

Fernando Campa, doctor en Administració i Direcció d'Empreses (URV), llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (UPC), llicenciat en Ciències Empresarials i màster en direcció d'empreses (ESADE), professor de la URV, consultor d'empreses

Alejandro Ebrat, advocat, president de la Secció de Dret Tributari de l’ICAB, vicepresident de l’Associació Catalana d’Experts en Successions

Carlos Gorgojo, àrea fiscal de COFBServeis

Juan Antonio Sánchez, economista-assessor fiscal, expert en fiscalitat de la farmàcia, soci director de Taxfarma assessors, SL

Mòdul 2

Jordi Corona, farmacèutic comunitari, Mataró, Barcelona

Gemma Cuesta, diplomada en relacions laborals (UAB), llicenciada en Ciències del Treball (UOC), especialització en aspectes psicològics i socials de l’àmbit del treball i les organitzacions UOC, directora de l’àrea laboral d’Aspime

Susana Gutiérrez, llicenciada en Psicologia (UB), PDD (IESE), màster en DO (GR Institute Israel), ex presidenta AEDIPE i directora de RH de General Òptica.

Lucía Langa, especialista en coaching executiu, Living Experiences, professora del Departament de Direcció de Persones d’EADA.

Maria José Povill, advocada, cap de Recursos Humans del COF de Barcelona

Juan Antonio Sánchez, economista, expert en IRPF i fiscalitat en empresa familiar, soci director de Taxfarma

Carolina Tejera, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UAM), màster en Marketing Estratégico y Gestión Comercial, màster en Màrqueting Farmacèutic, sòcia i directora acadèmica d’EDF, Gestión y Marketing Farma

Mòdul 3

Jordi Corona, farmacèutic comunitari, Mataró, Barcelona

Nathalie Detry, sòcia fundadora de Next 2 People Consultores, vicepresidenta i sòcia de Barna Consulting Group, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UB), PDG IESE.

Cristina Muñoz, farmacèutica comunitària, Teià, Barcelona

Carme Ribera, llicenciada en Farmàcia (UB), màster en màrqueting (EADA), assessora de màrqueting d'oficina de farmàcia.

Juan Carlos Serra, llicenciat en Farmàcia (UB), diplomat en màrqueting i alt rendiment directiu (EADA), soci director de Marketinred i Farmaretail, director del màster de Màrqueting Farmacèutic i dels programes en Market Access i gestió de productes Healthcare Government Affairs a EADA Business School, director i, editor de llibres de gestió de farmàcia

Pedro Vidal, farmacèutic comunitari, Palma de Mallorca

DIRECCIÓ

Juan Carlos Serra Bosch, llicenciat en Farmàcia (UB), diplomat en màrqueting i alt rendiment directiu (EADA), soci director de Marketinred i Farmaretail, director del màster de Màrqueting Farmacèutic i dels programes en Market Access i Healthcare Government Affairs a EADA Business School, director i editor de llibres de gestió de farmàcia

Cristina Rodríguez Caba, llicenciada en farmàcia (UB), programa en direcció de serveis integrats de salut  (DSIS) per ESADE i cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona

Mònica Gallach Patau, llicenciada en farmàcia (UB) i màster en direcció i administració d’empreses, MBA per ESADE

ADREÇAT A

A titulars de farmàcia i/o a graduats en Farmàcia que volen adquirir els coneixements en la gestió de la farmàcia comunitària