CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TRENDING TOPIC EN NUTRICIÓ 2020/2021 - SESSIÓ 4. DEJUNI INTERMITENT, TENDÈNCIA SALUDABLE? - WEBINAR

22/04/2021 ( Inscripcions obertes ).

  • ACTIVITAT ONLINE

Dates

22 d’abril del 2021

  

Matrícula

- Col·legiats/des: 15.0

- Farmacèutics/ques no col·legiats/des i altres graus en ciències de la salut: 30.0

- Pre-col·legiats/des: 15.0

 

Inscripcions

del 07/10/2020 al 22/04/2021

Horari

de 14 a 16 hores

 

Lloc

Aula virtual del COFB

Hores Lectives

2.0

Places

500

INTRODUCCIÓ

La investigació científica en nutrició i alimentació analitza quina ha de ser l’orientació en el camp nutricional perquè la salut de la població millori. El consumidor ha d’estar ben informat i assessorat per evitar caure en falsos mites i seguir dietes restrictives que malmeten el benestar de la persona i del medi ambient.

En aquestes sessions repassarem els trending topic (temes emergents) en nutrició i com afecten el consumidor que com més va més vol estar ben informat per obtenir productes de qualitat, sostenibles, saludables i assimilar la diversitat d’una societat en què l’alimentació és cada cop més sofisticada.

 

OBJECTIUS

Habilitar en el coneixement dels temes de cada sessió.

Saber identificar les eines pràctiques de recomanació nutricional per millorar la salut.

Poder fer educació sanitària, assessorar i donar suport professional a la població per promoure i millorar el benestar i la qualitat de vida.

 

METODOLOGIA

La sessió s’impartirà en la modalitat webinar en directe.


 

PROGRAMA

Dejuni intermitent, tendència saludable?

Cada any apareixen sistemes innovadors per perdre pes de forma senzilla i eficaç. Darrerament, un dels mètodes que ha agafat més protagonisme ha estat l’anomenat dejuni intermitent. D'una forma molt esquemàtica, el dejuni intermitent consisteix a menjar només dintre d’una franja horària determinada del dia, separada per períodes pautats de dejuni que acostumen a ser superiors a 12 hores. També es pot fer dos dies a la setmana o més. Però, quina és l'evidència científica que sustenta aquest mètode? És més eficaç que les dietes més tradicionals per perdre pes? És saludable? En aquesta tertúlia en traurem l'entrellat.

 

EQUIP DOCENT

Izquierdo, Maria, Catedràtica de Nutrició i Bromatologia. Farmacèutica i Dietista-Nutricionista. Directora del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Barcelona.

 

COORDINACIÓ

Anna Bach Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona

ADREÇAT A

Farmacèutics