CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TRENDING TOPIC EN NUTRICIÓ 2020/2021 - SESSIÓ 3. PROTEÏNES ALTERNATIVES? QUINES? - WEBINAR

25/02/2021 ( Inscripcions obertes ).

  • ACTIVITAT ONLINE

Dates

25 de febrer del 2021

  

Matrícula

- Col·legiats dels COF: 15.00

- No col·legiats: 30.00

- Pre-col·legiats: 15.00

 

Inscripcions

del 07/10/2020 al 25/02/2021

Horari

de 14 a 16 hores

 

Lloc

Aula virtual del COFB

Hores Lectives

2

Places

500

INTRODUCCIÓ

La investigació científica en nutrició i alimentació analitza quina ha de ser l’orientació en el camp nutricional perquè la salut de la població millori. El consumidor ha d’estar ben informat i assessorat per evitar caure en falsos mites i seguir dietes restrictives que malmeten el benestar de la persona i del medi ambient.

En aquestes sessions repassarem els trending topic (temes emergents) en nutrició i com afecten el consumidor que com més va més vol estar ben informat per obtenir productes de qualitat, sostenibles, saludables i assimilar la diversitat d’una societat en què l’alimentació és cada cop més sofisticada.

OBJECTIUS

Habilitar en el coneixement dels temes de cada sessió.

Saber identificar les eines pràctiques de recomanació nutricional per millorar la salut.

Poder fer educació sanitària, assessorar i donar suport professional a la població per promoure i millorar el benestar i la qualitat de vida.

 

METODOLOGIA

La sessió s’impartirà en la modalitat webinar en directe.

 

PROGRAMA

Proteïnes alternatives? Quines?

Ujué Fresán ens revelarà les raons que han promogut l'aparició de proteïnes alternatives. Ens parlarà dels productes actualment disponibles en el mercat, mostrant quines són les opcions més saludables i sostenibles. A més, compartirà algunes idees sobre com incorporar-les en la nostra dieta.
Posteriorment Montse Jorba ens explicarà quines són les fonts de proteïna del futur i les tendències emergents en productes proteics, tot això comparat en l'àmbit nutricional amb les fonts més convencionals. A més, ens mostrarà com es conreen, com s'integren en els productes alimentaris per a diferents grups poblacionals, i com són percebuts pel consumidor.

EQUIP DOCENT

Ujué Fresán, llicenciada en Farmàcia (UNAV), màster en Salut Pública (UPNA), doctora en Biomedicina (UB), investigadora de l’ISGlobal, línies d’investigació en salut pública i nutrició, especialitzada en dietes sostenibles, professora col·laboradora de la Pontificia Universidad Católica de Chile i la UOC   

Jorba Rafart, Montse,  llicenciada en Ciències Químiques, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctora en Química, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Area Manager - Bioresources & Agrifood Technologies, Environmental & BIO Technologies LEITAT

 

COORDINACIÓ

Anna Bach Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona

ADREÇAT A

Farmacèutics