CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

EL SEGLE XIX, DE L'ESPIRIT ROMÀNTIC AL REALISME. HISTÒRIA, ART I MÚSICA D'EUROPA

21/01/2020 ( Inscripcions obertes ).

Dates

dimarts, 21 i 28 de gener, 4, 11, 18 i 25 de febrer i 3 i 10 de març de 2020

  

Matrícula

- Col·legiats dels COF: 120.00

- No col·legiats: 140.00

 

Inscripcions

del 05/11/2019 al 21/01/2020

Horari

De 14:30 a 16 hores 

Lloc

Locals col·legials

Hores Lectives

12

Places

40

INTRODUCCIÓ
De la mà d'un historiador de l'art que ens introduirà en la història l'estètica i l'art, i d'un musicòleg, que ens aproximarà als grans compositors mitjançant audicions comentades, reviurem l'Europa del segle XIX. Després de la caiguda de Napoleó, tornen les monarquies de l'Antic Règim, però les transformacions ideològiques, socials i polítiques que Europa ha experimentat després de la Revolució Francesa i durant l'Imperi Napoleònic, han creat un substrat i un sentiment independents que es manifesten en el nou esperit liberal burgès i en el desenvolupament del romanticisme i del realisme com a propostes culturals i estètiques. Període de grans transformacions, analitzarem la història, l'art i la música que va primer a Europa de 1815 a 1850 i recrearem la resposta de dirigents i els artistes davant de l'esperit i les circumstàncies d'una nova època.
PROGRAMA
  1. L'època de la Restauració després del Congrés de Viena. El retorn dels Borbons a França: Lluís XVIII i Carles X. El romanticisme francès: Géricault, Delacroix (Aula B)
  2. Rossini, compositor dels Borbó de França. D'Il Viaggio à Reims a Guillem Tell (Aula A)
  3. El Romanticisme, el naixement d'una nova sensibilitat. Sentiment, espiritualitat, fantasia i individualisme. El paisatge de Friedrich, mirall del sagrat (Aula C)
  4. Berlioz, el geni simfònic del Romanticisme: La Simfonia Fantàstica (Aula A)
  5. De l'època Regency a Jordi IV a Anglaterra. Walter Scott i Jane Austen, entre el sentit i la sensibilitat. Les imatges sublims de Turner, camí de l'abstracció. La poètica del pintoresc en Constable (Aula B)
  6. Lucia di Lammermoor de Donizetti: Walter Scott a l'òpera (Aula C)
  7. Revolució francesa de 1830. La monarquia de juliol: Louis-Philippe d'Orleans, rei dels francesos. Paisatgisme i realisme: L'Escola de Barbizon. Millet i Corot. Transgressió i realisme: Courbet (Aula C)
  8. Gounod: de Faust a Roméo et Juliette. Mites romàntics a França (Aula B)
EQUIP DOCENT

Joan Astorch, historiador de l'Art
Marc Heilbron, historiador de l’Art i doctor en Musicologia per la Universitat de Bolonya, professors de l’ESMUC

ADREÇAT A
Col·legiats, familiars i amics