CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TERTÚLIA D’ACTUALITAT L’ACTIVITAT FÍSICA COM A EINA PREVENTIVA I TERAPÈUTICA -WEBINAR

26/02/2020 ( Inscripcions obertes ).

* Aquest curs compta amb el suport Webinar, és a dir, és retransmès en paral·lel a la sessió presencial per mitjà d’Internet. Per participar online i després de confirmar la inscripció per correu electrònic, enviarem l’enllaç web i unes senzilles indicacions imprescindibles per aconseguir l’èxit de la retransmissió (cal tenir connexió a Internet i altaveus o auriculars).

Dates

26 de febrer del 2019  

Matrícula

Col·legiats: gratuïta cal confirmar assistència a la www.cofb.org No col·legiats: 30€ cada sessió

Inscripcions

del 05/02/2020 al 26/02/2020

Horari

de 14 a 16 hores 

Lloc

Conferència online

Hores Lectives

2.0

Places

214

INTRODUCCIÓ
Cada dia hi ha més evidència epidemiològica que el sedentarisme està relacionat amb el desenvolupament de determinades patologies i que és causa important de mortalitat en els països desenvolupats. En aquest sentit, l'exercici físic té efectes saludables fisiològics, psicològics i socials. Aquests beneficis ajuden a allunyar el subjecte de la malaltia coronària, la hipertensió, l'obesitat, les dislipèmies, la diabetis i l'osteoporosi, per citar algunes de les malalties més corrents en el nostre medi. En l'actualitat l'exercici físic junt amb l’alimentació, s'ha convertit en una important eina terapèutica i preventiva per a determinades malalties. A més, de millorar la sensació de benestar, la depressió i la capacitat de relaxar-se.
Però malgrat tots aquests beneficis, la pràctica esportiva no està exempta de riscos. En els darrers anys, els diferents grups de recerca i les societats científiques  s’han dedicat a consensuar  els criteris de protocol·lització, per exemple, de les proves cardiològiques en el reconeixement mèdic esportiu i en la valoració de patologies específiques en esportistes recreatius i professionals. També, hauríem de tenir una prescripció amb una dosificació d’activitat física, quant a tipus d’activitat, freqüència, durada, intensitat, adient i individualitzat en cada individu/pacient, per aconseguir una pràctica d’activitat física sana, segura i efectiva. El desconeixement en l’assessorament en la  prescripció de l’activitat  física per la promoció de la salut és un dels nostres reptes! 
OBJECTIUS

Interioritzar el convenciment del fet que es necessari promoure i prescriure l’exercici físic saludable com a eina preventiva i terapèutica de les malalties més prevalents.

EQUIP DOCENT
Bellver, Montserrat, cap de la Unitat Assistencial de Medicina de l'Esport CAR-CST 
COORDINACIÓ
Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona