CARTELL DEL PROJECTE CARTELL DEL PROJECTE

Distintiu del Servei Distintiu del Servei

MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ

 Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB

 projectescofb.net

 93 244 07 10 (ext. 2)

 Ajuntament de Barcelona

 Blog del COFB

RADARS RADARS

 

QUÈ ÉS EL PROJECTE RADARS?

RADARS és un projecte d’acció comunitària a la ciutat de Barcelona liderat per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant els Serveis Socials de cada barri.

 

QUIN OBJECTIU TÉ?

El projecte RADARS d’acció comunitària contempla diferents activitats adreçades a identificar persones grans amb risc d’aïllament i exclusió social que viuen soles o acompanyades també per gent gran.

 

COM FUNCIONA?

Les accions que es duen a terme en el marc de RADARS combinen el lideratge i paper actiu dels serveis socials amb la participació activa dels agents locals. Això implica que veïns, associacions, entitats locals i serveis  treballen conjuntament. En aquest  projecte comunitari  el farmacèutic actua com a veí integrat plenament en el teixit social de l’entorn  i com a agent de salut, factor important  que li permet tenir elements  per fer una correcta avaluació de la situació.

El farmacèutic/a comunitari/a:

  • Facilita informació i difusió del projecte RADARS i dels recursos de Serveis Socials existents
  • Identifica i comunica situacions de risc
  • Actua com a mediador i cedeix la farmàcia com a espai de mediació
  • Aconsella i, en els usuaris que ho requereixen, proposa serveis de la farmàcia comunitària dirigits a la millora de l’adherència i a l’educació sanitària.

 

QUÈ S'HA ACONSEGUIT?

  • Durant el 2021, hi han participat 512 farmàcies. Dels 2.013 usuaris detectats, s'han fet 38 noves derivacions (208 des del 2014).  

 

ON ES DUU A TERME?

Barcelona ciutat, Igualada, Granollers i Arenys de Mar.