CARTELL DE LA CAMPANYA ATENCIÓ PELL CARTELL DE LA CAMPANYA ATENCIÓ PELL

LOGOTIP ATENCIÓ PELL LOGOTIP ATENCIÓ PELL

MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ

 Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB

 projectescofb.net

 93 244 07 10 (ext. 2)

 Farmaceuticonline

 Blog del COFB

ATENCIÓ PELL: PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL a LA FARMÀCIA ATENCIÓ PELL: PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL a LA FARMÀCIA

 9 qüestions a tenir en compte per evitar el càncer de pell que es van compartir a les xarxes socials del COFB

 Alguns d'aquests estan recollits en la infografia "6 consells abans de deixar-hi la pell"

 

QUÈ ÉS ATENCIÓ PELL?

És una campanya impulsada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i la Unitat de Melanoma de l'Hospital Clínic. En la 3a edició de la campanya -celebrada del 23 de maig (Dia Mundial del Melanoma) al 13 de juny de 2018 (Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell)- van col·laborar-hi més de 504 farmàcies comunitàries de la província de Barcelona. Els farmacèutics participants han determinat, des de l'any 2016, els factors de risc de patir càncer de pell de més de 12.000 persones.

 

QUIN ÉS L'OBJECTIU?

"Atenció Pell" té per objectiu la promoció de bons hàbits de salut i de fotoprotecció per a la prevenció del càncer de pell.

 

COM FUNCIONA?

Els farmacèutics determinen els factors de risc de patir càncer de pell a través d’un qüestionari de salut i una exploració de la pell descoberta del cap, coll i braços, en què es  fa un comptatge de lesions pigmentades i determinació de la presència de lesions de dany solar crònic.

Aquesta intervenció ha estat desenvolupada conjuntament amb dermatòlegs de la Unitat de Melanoma i les persones que presenten factors de risc de patir càncer de pell són derivades al seu metge de família i/o al seu dermatòleg, perquè a través de l’exploració cutània de cos sencer pugui donar seguiment a aquelles persones més vulnerables a desenvolupar càncer de pell.

 

QUÈ S'HA ACONSEGUIT?

S’ha pogut determinar que hi ha un 65,1% dels participants amb factors de risc de càncer de pell. En estudis associats a aquesta intervenció, dermatòlegs de la Unitat de Melanoma van determinar que el 10% de les persones a qui els farmacèutics trobaven factors de risc de càncer de pell presentaven algun tipus de càncer de pell, mentre que la prevalença en persones sense factor de risc és de menys del 3%.

 

ON ES DUU A TERME?

A les farmàcies comunitàries de la província de Barcelona adherides a la campanya.