INFARMA SOLIDARI INFARMA SOLIDARI

Infarma solidari és un conjunt d'activitats organitzades pels col·legis de farmacèutics de Barcelona, Madrid i Interalia en el si d'Infarma, Congrés europeu d'oficina de farmàcia i fira de medicaments i parafarmàcia. Principalment, té 3 objectius: 

  • Conscienciar de la necessitat de dedicar esforços al compromís social
  • Divulgar l'acció social i solidària dels diferents agents del sector farmacèutic que participen en les activitats d'Infarma.
  • Organitzar activitats amb la finalitat de recaptar fons solidaris destinats íntegrament al finançament de projectes d'àmbit humanitari i social.

 

ACTIVITATS INFARMA SOLIDARI 2019

Concert benèfic

Infarma Solidari organitza de nou un concert benèfic amb l'objectiu d'obtenir recursos econòmics, a través de la venda d'entrades i patrocinis, per a finançar un projecte d'ajuda humanitària de l'àmbit de la salut. Les despeses derivades de l'acte aniran a càrrec de l'organització, per la qual cosa els diners recaptats es destinarà íntegrament al projecte solidari.
 

Pòsters RSC d'Expositors

Infarma Solidari dóna l'oportunitat de poder mostrar, als expositors que ho desitgin, les seves accions més rellevants de RSC a tots els congressistes i visitants. Es poden presentar tants pòsters com es considerin, tenint en compte que cada pòster ha de centrar-se en un sol projecte.
 

RESULTATS INFARMA SOLIDARI 2017

Infarma Solidari 2017 va recaptar més de 15.400€ mitjançant un concert benèfic i donatius econòmics directes per impulsar quatre projectes benèfics d'ONGs vinculats al sector:

  • Fons Social de Medicaments (Banc Farmacèutic), que persegueix acabar amb la pobresa farmacèutica cobrint la despesa en medicació a aquells pacients que no poden pagar-se-la.
  • Millorar l’accés a l’aigua potable a l'Equador (Farmamundi), mitjançant la rehabilitació de tres sistemes d’abastiment d’aigua potable, la promoció de la participació de la dona a les juntes gestores d’aigua, la formació d’una xarxa local de 15 promotors i promotores en salut i  la creació de grups d’autocura comunitaris.
  • Ajudes en la recerca en medicaments orfes i malalties rares (Fundació Mehuer) per contribuir a un major desenvolupament en la investigació d’aquest àmbit, que afecta a més de tres milions de persones a Espanya.
  • Empenta d’una farmàcia comunitària a l’hospital pediàtric infantil St. Damien, Pto. Príncipe, Haití (Nuestros Pequeños Hermanos), que actualment abasteix medicaments a l’hospital i a més de 20 centres de salut repartits pels barris pobres de Pto. Príncipe.

 

La RSC també va estar present físicament a Infarma amb:

  • Una zona dedicada a pòsters, patrocinada per Obra Social “La Caixa”, en què els COF Barcelona i Madrid i 12 expositors van recollir les accions més rellevants dutes a terme en aquest camp.
  • Un punt de venda de polseres Candela, una iniciativa sorgida en el marc de l’Hospital Sant Joan de Déu per obtenir fons per a la investigació en el càncer infantil.