ÀREA PROFESSIONAL

Consulta el Programa Formatiu 2019-20

A l'apartat Activitats pots inscriure't als diversos cursos que ofereix el COFB

SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS A LES PERSONES

Amb el lema “Protegeix-te, perquè cada dia surt el sol”, més de 600 farmacèutics de la província de Barcelona participen en la campanya “Atenció Pell 365” per conscienciar de la importància de protegir-se del sol durant tot l’any.

L’educació sanitària, doncs, es desestacionalitza, ja que es vol incidir en la necessitat de protecció solar els 365 dies de l’any. A la província de Barcelona, hi ha més de 2.500 hores de sol anuals, amb un índex UV mitjà d’intensitat moderada-alta

La campanya -que durarà tot un any- tindrà quatre onades que abordaran els protectors solars, els medicaments fotosensibilitzants, l’exposició invisible i la protecció física i els hàbits d’exposició. Menys de la meitat dels 4.819 usuaris enquestats en anteriors edicions de la campanya “Atenció Pell” (el 43,2%) s’aplicaven crema solar sempre que s’exposaven al sol.

ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT

Imagen

Hipertensió i exercici físic 

La pràctica habitual d’exercici físic produeix una disminució de la pressió arterial i té efectes favorables sobre altres factors de risc cardiovasculars. D’aquesta manera, juntament amb una dieta baixa en sodi, la disminució de pes i la reducció del consum d’alcohol es considera una eina no farmacològica de primer ordre en la prevenció i tractament de la hipertensió arterial (HTA).

La prescripció de l’exercici físic en pacients hipertensos ha d’estar guiada pel personal sanitari. Així s’aconseguirà adaptar la intensitat, la freqüència i la durada a les característiques de cada pacient.

L’ideal seria fer exercici cada dia, però amb una freqüència de 3 a 5 dies per setmana, ja es redueix de forma efectiva la pressió arterial.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

EL COFB EN DIRECTE EL COFB EN DIRECTE