ÀREA PROFESSIONAL

A l'apartat Activitats pots inscriure't als diversos cursos que ofereix el COFB

SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS A LES PERSONES

Des que va començar el curs 21/22, més de 1.400 farmàcies catalanes estan realitzant tests d'antígens d'automostra supervisats pels farmacèutics en el marc del cribratge adreçat a la comunitat educativa. El cribratge és gratuït i el resultat es registra a La Meva Salut

A banda d’aquest cribratge, les farmàcies que hi participen també poden supervisar el test d’antígens d’autodiagnòstic de la població general. En aquest cas, els tests d’antígens i els honoraris professionals no estan finançats. D'altra banda, el resultat també es registra a La Meva Salut i té la consideració de documentació clínica a tots els efectes per al CatSalut.

ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT

Imagen

L’apnea del son

Apnea significa manca transitòria de la respiració. L’apnea del son es caracteritza per la interrupció sobtada de la respiració mentre es dorm i pot durar des de pocs segons fins a minuts. Se sol caracteritzar per uns roncs forts que es prolonguen de manera regular durant un temps, fins que són interromputs per un període de silenci que dura més de deu segons, en el qual es talla la respiració. 

Davant l’apnea del son, la reducció de pes i evitar el consum d’alcohol i de sedants pot ajudar algunes persones. Cal tenir present que fumar contribueix a l’obstrucció parcial o total de la via d’aire i que l’exercici físic ajuda a respirar millor. D’altra banda, dormir de costat i no d’esquena alleuja la pressió sobre les vies respiratòries.

Cal consultar al metge si experimentem somnolència diürna excessiva o si s’observen símptomes de l’apnea obstructiva del son.

Llegeix l'article complet al nostre web de salut.

EL COFB EN DIRECTE EL COFB EN DIRECTE