ÀREA PROFESSIONAL

A l'apartat Activitats pots inscriure't als diversos cursos que ofereix el COFB

SERVEIS A LES PERSONES SERVEIS A LES PERSONES

Radars ha continuat més actiu que mai durant la pandèmia. De fet, durant la primera onada, es van triplicar les trucades a persones usuàries, per poder fer un acompanyament més pròxim i intens i va haver-hi una relació molt estreta entre la resta d’agents que hi participen.

Durant els mesos de confinament, es van generar noves necessitats per part de persones grans. Persones que abans duien una vida autònoma van passar a ser considerades de risc i no era aconsellable que sortissin per anar a buscar la medicació a la farmàcia o per anar a comprar. Arran de la manca de relacions personals, el sentiment de soledat es va disparar entre moltes persones grans, que van sumar-se al projecte a partir de la derivació per part dels professionals socials o de la salut que els atenien i també per part de familiars.

ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT ACTUALITAT FARMACÈUTICA I SALUT

Imagen

Mascaretes sanitàries: com i quan s'han d'utilitzar?

Per prevenir contagis per COVID-19, és important protegir-nos a nosaltres mateixos i als altres. La mascareta sanitària és un element de protecció. El seu ús, però, no substitueix mesures higièniques bàsiques com el rentat de mans freqüent; tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar i mantenir distàncies de seguretat. Ens l’hem de posar quan anem pel carrer, quan entrem a comerços i altres establiments, en espais i equipaments públics i, sobretot, és molt útil en espais tancats i amb poca ventilació. 

Abans de posar-nos la mascareta, hem de desinfectar-nos les mans amb solució hidroalcohòlica o rentar-les amb aigua i sabó. A continuació, s’ha d’agafar la mascareta per la part central, sense tocar la capa interior. Després hem de fixar-la al nas, ajustant la peça nasal amb una lleu pressió, col·locar les gomes darrere de les orelles i ajustar-la entre la barbeta i el nas, assegurant-nos que no hi ha espais lliures entre la cara i la mascareta. No s’ha de retirar per parlar, tossir, etc.

Llegeix l'article complet al nostre web de salut.

EL COFB EN DIRECTE EL COFB EN DIRECTE