Viu amb salut Viu amb salut

  

  

En cas de picada de medusa és important rentar la zona afectada amb aigua de mar i no aplicar mai aigua dolça de forma directa sobre la picada. També cal retirar de la pell (amb pinces o guants) les restes de tentacles, si són visibles. Si els símptomes persisteixen o la picada és severa, cal adreçar-se a un centre mèdic. Finalment, també és aconsellable no rascar-se ni fregar la zona afectada amb tovalloles o altres peces.

Per aconseguir que les meduses no ens piquin, la prevenció és important. Així doncs, hem d'evitar  banyar-nos quan observem la seva presència a l'aigua i hem de prestar atenció als fragments de meduses que poden haver-hi, ja que necessiten 24 hores d'exposició al sol per desactivar-se. Una altra mesura preventiva consisteix a utilitzar productes de protecció solar repel·lents de meduses.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de juny. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

 

Infarma Barcelona 2019 Infarma Barcelona 2019

Primera reunió del Comitè Organitzador d’Infarma Barcelona 2019

El Comitè Organitzador d’Infarma Barcelona 2019 ja ha celebrat la primera reunió per posar en marxa la 31a edició, que tindrà lloc els propers 19, 20 i 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona.

La reunió va comptar amb l’assistència dels presidents dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i Madrid (COFM), de membres d’ambdues institucions i d’Interalia.

Segons explica Francisca Aranzana, directora del Congrés i vocal d’Oficina de Farmàcia del COF de Barcelona, la trobada va servir com a “punt d’inici de la planificació del Congrés de 2019, per començar a establir l’estratègia a desenvolupar” així com per “analitzar l’edició celebrada aquest any”.

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma.