Apunta't Apunta't
Viu amb salut Viu amb salut

Deshidratació: què hem de tenir en compte?

L'estiu és l'època de l'any més calorosa i, per tant, un dels moments on hi ha més risc de patir una excessiva pèrdua d'aigua, és a dir, de deshidratar-nos. Tenir febre elevada, diarrea, vòmits, realitzar un exercici intens o, fins i tot, certs fàrmacs, com els diürètics, són altres factors que faciliten pèrdues hídriques importants. 

Els símptomes que alerten d'un possible cas de deshidratació són: tenir set, la boca i la pell seques, atordiment, mareig i experimentar confusió i fatiga, entre d'altres, i, segons el percentatge de pèrdua de pes corporal, es classifica en lleu, moderada o greu. Cada opció tindrà un tractament diferent. 

Llegir l'article al nostre web de salut

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número d'agost.

 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

  

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

 Diumenge, 2 d'octubre: La prevenció del càncer de còlon al Recinte Modernista de Sant Pau


El proper diumenge 2 d’octubre, de 10 a 14.30h, se celebrarà una jornada d’accés gratuït al Recinte Modernista de Sant Pau. En aquesta ocasió, s’ha convidat el Programa de prevenció del càncer de còlon i recte de Barcelona -que està en fase d'expansió a tot Catalunya- i durant el recorregut hi haurà punts informatius en què professionals del Programa explicaran com prevenir-lo. També es projectarà un vídeo i es podrà visitar una exposició sobre el càncer colorectal i la seva prevenció.

Per a més informació: 

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona
   » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

Infarma Barcelona 2017 Infarma Barcelona 2017

 

 

En marxa l'organització d'Infarma Barcelona 2017
 

El Comitè Científic del Congrés i Saló Europeu de Farmàcia Infarma ja ha tingut la primera reunió per posar en marxa l’organització d'aquesta 29a edició, que tindrà lloc els propers 21, 22 i 23 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. 

Organitzat conjuntament per COFB i COFM, en col·laboració amb Interalia, Infarma és una de les principals trobades professionals del sector de la farmàcia comunitària a Europa. Un any més acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, en el qual les empreses del sector farmacèutic tindran l'oportunitat d'apropar-se als milers de professionals que participaran a aquesta trobada.

Per a més informació, pots consultar el web d'Infarma