Apunta't Apunta't
Viu amb salut Viu amb salut

L’alimentació a la tardor: què cal saber?

Amb l’arribada de la tardor, es donen per acabades les vacances, ens reincorporem a la feina i, els més joves, a l’escola. La tornada a la rutina i el canvi estacional ens pot fer estar més cansats i estressats del normal, per això és convenient incloure a la nostra dieta aliments com la pasta, l’arròs, els llegums o les patates, ja que aporten energia i són pobres en greixos.

Les fruites, les verdures i les hortalisses són una font important de vitamines, minerals, antioxidants i fibra, components essencials que es poden perdre per culpa de l’estrès. Per tant, és encara més important no obviar-los per aquestes dates.

Aquesta dieta, acompanyada d’activitat física, és un bon model d’alimentació saludable.

Llegeix l'article al nostre web de salut

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de setembre.

 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

  

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Els usuaris valoren amb un 9,5 el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte


L’oficina de detecció precoç del càncer colorectal de Barcelona ha avaluat, per primer cop a l’Estat Espanyol, la satisfacció dels usuaris d’un programa de cribratge de càncer colorectal que actualment està en fase d'expansió a tot Catalunya. 

La valoració global que fan del Programa els participants és molt positiva, amb una puntuació mitjana de 9.5 en una escala 0-10. Entre d'altres aspectes, destaquen la claredat de la informació proporcionada en general, amb un 8,9 de mitjana, i la participació de les farmàcies, que ha rebut puntuacions superiors a 9 en tots els paràmetres, com l'accessibilitat i la confiança. 
 

Per a més informació: 

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona
   » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

Infarma Barcelona 2017 Infarma Barcelona 2017

 

 

En marxa l'organització d'Infarma Barcelona 2017
 

El Comitè Científic del Congrés i Saló Europeu de Farmàcia Infarma ja ha tingut la primera reunió per posar en marxa l’organització d'aquesta 29a edició, que tindrà lloc els propers 21, 22 i 23 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. 

Organitzat conjuntament per COFB i COFM, en col·laboració amb Interalia, Infarma és una de les principals trobades professionals del sector de la farmàcia comunitària a Europa. Un any més acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, en el qual les empreses del sector farmacèutic tindran l'oportunitat d'apropar-se als milers de professionals que participaran a aquesta trobada.

Per a més informació, pots consultar el web d'Infarma