NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

'Infarma Madrid 2022’ tanca les seves portes amb èxit de participació

  • El Congrés i Saló farmacèutic reuneix més de 30.000 professionals, 4.000 congressistes i 430 empreses del sector al recinte firal d’Ifema
  • Lola Moreno i Ana Pastor defensen l'actuació professional dels farmacèutics en l'acte de clausura de la Trobada Europea de la Farmàcia


Madrid, 24 de març. Infarma Madrid 2022 ha tancat avui les portes de l'edició “retrobament”, que ha recuperat el nivell de participació prèvia a la pandèmia i ha complert amb tots els objectius marcats pels seus organitzadors. A falta de la dada definitiva de tancament de l'últim dia de Congrés, la Trobada Europea de Farmàcia ha reunit a Ifema durant tres dies prop de 30.000 visitants professionals, dels quals més de la meitat són farmacèutics, i 4.000 congressistes.

Infarma Madrid 2022 ha aconseguit, a més, un nou rècord de participació empresarial, amb 430 empreses i laboratoris representades, i 280 expositors directes, repartits en una superfície de més de 32.000 metres quadrats bruts. “Podem dir que el Congrés i Saló se supera cada any i cada edició és més innovadora i participativa, més valuosa per als seus participants i representativa de la capacitat que tenen els professionals d'aquest sector per desenvolupar-se, innovar i créixer”, ha ressaltat el president d’Infarma i president en funcions del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, Luis González, qui ha mostrat el seu orgull per la col·laboració conjunta amb el Col·legi de Barcelona per fer possible Infarma.

En l'acte de clausura han intervingut, a més, el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, Jordi Casas Sánchez; la vicepresidenta segona del Congreso de los Diputados, Ana Pastor Julián; i la viceconsellera d'Humanització Sanitària de la Consejería de Sanidad de la Comunidad de Madrid, María Dolores Moreno Molino.

Jordi Casas ha destacat que la 32 edició es tanca “amb un rècord absolut de visitants i expositors, que reuneix i reflecteix la realitat de l'oficina de farmàcia”. El ja president d’Infarma Barcelona 2023, que se celebrarà entre el 14 i el 16 de març de l'any que ve a la Ciutat Comtal, ha subratllat que “la presencialitat de la trobada no pot substituir-se amb les eines virtuals, el contacte és imprescindible i ens ha de servir de guia per a la digitalització del sector, sense oblidar la proximitat amb el pacient”. Així mateix, ha remarcat el valor de la col·laboració entre col·legis i institucions: “Ha de ser el futur de la professió”.

Ana Pastor ha agraït a tots els farmacèutics espanyols la seva actuació durant la crisi per ser “un eix vertebrador i pilar del sistema sanitari, com hem pogut comprovar els ciutadans”. “El paper de la farmàcia es recordarà sempre per aquests anys de pandèmia”, ha afegit l'exministra de Sanitat, qui ha recalcat la importància de l'atenció farmacèutica domiciliària o la dispensació de test d'antígens, una mesura “molt positiva per a agilitar la detecció de casos, encara que a alguns els va costar veure-ho”. En la seva intervenció, Ana Pastor ha defensat la necessitat d'un sistema àgil d'avaluació de medicaments i tecnologies sanitàries “amb una veritable agència que ho faci possible”, així com el model espanyol de farmàcia, que aporta servei i seguretat al sistema sanitari, i ha reclamat un major camp d'actuació des de la banda de la prevenció.

Finalment, Dolores Moreno ha incidit en la dimensió humana de l'atenció sanitària, una cultura prioritària per al Govern madrileny. El nou pla d'humanització que llançarà en les pròximes setmanes la Consejería de Sanidad “contribuirà a la millora de l'atenció i implicarà a tots els professionals, també als farmacèutics”, ha precisat. La viceconsellera també s'ha referit a l'avantprojecte de Llei de Farmàcia que l'Executiu madrileny es planteja aprovar en Consell de Govern a l'abril. “La farmàcia té un valor estratègic essencial i volem potenciar la seva labor sanitària” amb una norma que flexibilitzarà més els horaris d'obertura, incorporarà noves seccions professionals i apostarà pels sistemes personalitzats de dosificació i l'atenció farmacèutica domiciliària, entre altres novetats.

Luis González ha agraït, finalment, la gran participació registrada a Infarma, “una edició que ha marcat el retrobament d'un sector que està al dia, està preparat per competir i aspira a continuar creixent”, ha assenyalat.

Més enllà del nombre de congressistes inscrits, expositors i visitants, la professió farmacèutica ha assumit un especial protagonisme al llarg de les més de 80 ponències presentades a Infarma i ha intervingut activament en els debats i activitats paral·leles que s'han desenvolupat durant el Congrés, com Infarmainnova, Iniciatives d'èxit o RetoÁgora, entre altres espais oberts en aquesta edició.

Igualment, els professionals s'han bolcat amb la causa humanitària d’Infarma Solidari contribuint amb una donació de 25.260 euros, que es destinarà a donar suport a l'activitat que realitza la Fundació Pablo Horstmann a Etiòpia i que permetrà oferir assistència mèdica i farmacèutica a més de 16.900 persones a la clínica matern infantil de Meki.