NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

El desabastiment de medicaments, el SEVeM i l’impacte del Brexit, alguns dels temes de les taules d’actualitat d’Infarma Barcelona 2019

  • En aquestes taules, exclusives per a congressistes, es podrà reflexionar i intercanviar punts de vista sobre 7 temes d’actualitat
  • La trobada tindrà lloc del 19 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona 
  • Ja estan obertes les inscripcions per a congressistes i visitants professionals 

 

Barcelona, 7 de març de 2019.- Falten menys de dues setmanes per a Infarma Barcelona 2019, el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia. Un dels formats centrals d’aquesta cita europea, que tindrà lloc del 19 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona sota el lema “La salut ens connecta”, seran les taules d’actualitat exclusives per a congressistes, a través de les quals es podrà reflexionar i intercanviar punts de vista sobre 7 temes de l’actualitat farmacèutica. Aquests i altres actes es poden consultar al Programa disponible al web del Congrés i Saló. Alhora, al canal de YouTube d’Infarma estan disponibles 11 vídeos  en què els presidents dels COFB i COFM, la directora del Congrés, els moderadors de les taules d’actualitat i el conferenciant inaugural donen més informació sobre el contingut del Congrés i per què és interessant assistir-hi. 

Quins temes es tractaran a les taules d’actualitat? 

Novetats en l’àmbit del medicament

Tres de les taules programades aniran lligades a les novetats existents en l'àmbit del medicament. Així, s'abordaran les causes dels desproveïments dels medicaments i les possibles solucions, una problemàtica que afecta a tots els agents implicats en la cadena del medicament, com són la farmàcia, la indústria, la distribució, les administracions i els pacients. També es farà balanç, un mes després que es posés en marxa, del Sistema de Verificació de Medicaments SEVeM (taula patrocinada per Grupo Cofares) i es debatrà sobre l'impacte del Brexit en la farmàcia comunitària.

Les noves tecnologies a la farmàcia comunitària

El paper de les noves tecnologies també ocuparà un lloc rellevant a la programació, com en el cas de les taules d'actualitat sobre internet i els canvis de comportament del consumidor o com pot ajudar la distribució als reptes del comerç electrònic. A la primera taula, els ponents debatran sobre com afecta la realitat d'internet i la compra online a l'oficina de farmàcia. A la segona, també s'incidirà en aquest punt, i es tindran en compte les alternatives que es poden oferir des de la farmàcia i l'àmbit de la distribució.

L'atenció domiciliària i els models d'implantació de residències

Finalment, els congressistes podran assistir a dues ponències relacionades amb el vessant assistencial de la professió, com la taula on es posarà en valor l'atenció domiciliària vs el servei a domicili i en què s'intentarà donar resposta a la qüestió: què podem fer i què arrisquem? La cronicitat i l'envelliment són dos grans reptes que afronta el sistema sanitari, per això és important conèixer el paper que podrà jugar el farmacèutic comunitari integrat dins d'equips multidisciplinaris d'atenció a domicili. Les residències i els seus models d'implantació també tindran presència dins d'aquest àmbit de discussió, posant èmfasi en el paper essencial que juga el farmacèutic i en com pot atendre les persones grans que estan ingressades en residències.        

La innovació en salut, ponència inaugural La conferència inaugural “Innovació en salut” anirà a càrrec del doctor Julio Mayol, director mèdic de l’Hospital Clínico San Carlos de Madrid, una ponència que comptarà amb el patrocini de Grupo Cofares. El doctor Mayol partirà de la premissa que la innovació és imprescindible per progressar i que no només té a veure amb la implantació de les noves tecnologies, destacarà el paper del farmacèutic comunitari en aquest àmbit i proposarà reptes a la manera convencional de pensar per canviar d’un model de prestació de servei a un de generació de valor per a pacients i ciutadans. 

La innovació també estarà present a Infarma a través d’Infarmainnova. Les 10 idees finalistes que donen resposta a 5 dels grans reptes de la farmàcia comunitària es presentaran el 20 de març a l’espai Àgora-Infarmainnova, acte en què es coneixeran les 3 guanyadores. 
Infarma Solidari: concert benèfic per millorar el servei de farmàcia a Etiòpia 
El pròxim 19 de març, a la Sala Luz de Gas de Barcelona, tindrà lloc el concert benèfic per recaptar fons per al projecte “Supervisió del servei de Farmàcia de l’Hospital de Gambo a Etiòpia”, de la Fundació El Alto. L’esdeveniment anirà a càrrec del grup de música Los Manolos i les entrades estan disponibles a www.infarma.es/infarma-solidario.

Obertes les inscripcions per a congressistes i visitants professionals
A la web d’Infarma ja estan obertes les inscripcions per a congressistes, destinades a professionals que tindran un accés preferent a tots els actes programats. A més a més, els congressistes podran obtenir la documentació del Congrés i el certificat d’assistència corresponent. Ja està disponible també el formulari per inscriure’s com a visitant professional, perfil que engloba tots aquells assistents que vulguin accedir al Congrés i Saló, excepte a les taules d’actualitat.