NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

Àgora Sanitària i AdSalutem impulsen el rol del farmacèutic en l'abordatge del son

  • El faran en el marc d'una formació organitzada conjuntament, que compta amb el patrocini d'Esteve i ResMed. Començarà el 26 d'octubre, constarà de quatre sessions i les inscripcions ja es poden realitzar a través de www.agorasanitaria.com
  • Es tracta del primer curs que Àgora Sanitària impartirà amb el format de doble modalitat: presencial, a la seu del COFB, o ben online, a través d'Àgora
  • L'objectiu és proporcionar el coneixement, les claus i els recursos perquè el farmacèutic pugui realitzar una adequada intervenció farmacèutica davant les consultes relacionades amb el sonBarcelona, 10 d'octubre de 2022.- Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, i AdSalutem Institut del Son col·laboren per primera vegada per impulsar la formació “Abordatge del son i les seves implicacions en la salut”. El curs, que compta amb el patrocini d'Esteve i ResMed, començarà el 26 d'octubre, constarà de quatre sessions i les inscripcions ja es poden realitzar a través de www.agorasanitaria.com.

També es tracta de la primera formació que Àgora Sanitària impartirà amb el format “Doble modalitat”. En aquest sentit, en el moment de la inscripció l'usuari podrà triar si vol cursar aquesta formació de manera presencial, assistint a la seu del COF de Barcelona, o ben online, a través de la plataforma d'Àgora. Amb aquest nou format, el portal suma els valors tan definitoris de la formació online -accessibilitat i conciliació- i de la formació presencial -contacte més directe amb els docents i la resta de participants-, facilitant, amb tot plegat, un aprenentatge més fluid.

Claus per a una adequada intervenció farmacèutica

El programa del curs proporcionarà les claus i els recursos perquè el farmacèutic pugui valorar la importància del son per preservar la salut i la seva estreta relació amb patologies concretes; identificar els diferents trastorns del son i les seves conseqüències fisiopatològiques; promoure hàbits de son i estils de vida saludables, així com el correcte abordatge farmacològic.

El son és necessari per restaurar i reparar el desgast de l'organisme i reprendre les activitats diàries en plenitud de facultats, és el nostre taller de manteniment i reparació, i és bàsic per a la salut i el benestar de les persones”, indica una de les docents del curs, la Dra. Trinitat Cambras, professora de Fisiologia i Cronobiologia a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. Al seu torn, la Dra. Cambras remarca també “la necessitat que els farmacèutics es formin per a comprendre la influència dels estils de vida i la cronobiologia en el son i la seva relació amb la salut de les persones”.

Per part seva, la Dra. Mercè Pallas, també docent del curs i catedràtica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, assenyala “la importància d'abordar els trastorns del son de manera transversal, incidint no només en el tractament farmacològic, sinó també en la modificació dels hàbits de la població i en el paper clau que poden tenir els farmacèutics per la seva proximitat amb els ciutadans”.

Panell d'experts de primer nivell

Les quatre jornades, de dues hores cadascuna, s'impartiran els dies 26 d'octubre, 2, 9 i 16 de novembre, de la mà d'un equip docent de primer nivell. Els experts de l'àmbit hospitalari amb els quals es comptaran són: els doctors Álex Iranzo, del Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona; Javier Puertas, del Servei de Neurofisiologia i Unitat de Trastorns del son de l'Hospital Universitari de la Ribera (València); Oscar Sans, de la Unitat del Son de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona; Ferran Barbé, del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; Alex Ferré, de la Unitat de Medicina del Son del Servei de Neurofisiologia Clínica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona; María José Masdeu, del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell; Christian Fadeuilhe, metge especialista en Psiquiatria de l'Hospital Vall d’Hebron de Barcelona; i Karol Uscamaita, del Servei de Neurologia de l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona.

També es comptarà amb referents de l'àmbit farmacèutic, com Trinitat Cambras, professora de Fisiologia i Cronobiologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona; Mercè Pallàs, catedràtica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca Química mèdica i farmacologia de les malalties neurodegeneratives; i Antoni Esteve, doctor en Farmàcia, membre numerari de les Reials Acadèmies de Medicina i Farmàcia de Catalunya, i president fundador d’AdSalutem Institut del Son.

Importància de la formació continuada

La formació continuada és fonamental per poder actualitzar-nos i intervenir amb confiança i seguretat amb els nostres pacients; més encara, en l'abordatge d'una situació amb tanta incidència i impacte en la salut com són els trastorns del son. Agraïm la disposició d’AdSalutem en l'organització del curs i el paper d'Esteve i ResMed que, com a patrocinadors, contribueixen a la millora dels nostres coneixements i competències”, afirma Aina Surroca, secretària de la Junta de Govern i responsable de la Comissió de Formació Continuada del COF de Barcelona.

Donada l'altíssima i creixent prevalença dels trastorns del son en la societat contemporània, el rol professional dels farmacèutics i farmacèutiques és indispensable per a respondre a les necessitats de la ciutadania. De fet, la seva proximitat li comporta una extraordinària oportunitat per ampliar la seva intervenció professional. Agraïm la disposició del COF de Barcelona en l'organització del curs”, afirma el doctor Antoni Esteve, president fundador d’AdSalutem Institut del Son.