CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TERTÚLIES D'ACTUALITAT. TERÀPIA INHALADA, QUÈ FEM BÉ I QUÈ FEM MALAMENT? - PRESENCIAL

10/11/2021 ( Inscripcions obertes ).

Dates

10 de novembre del 2021

  

Matrícula

Col·legiats dels COF: gratuïta
No col·legiats: 30€

Inscripcions

del 29/09/2021 al 10/11/2021

Horari

14 a 16 hores 

Lloc

Locals col·legials

Hores Lectives

2

Places

150

INTRODUCCIÓ

La inhalatòria és la via d’elecció per administrar la majoria de fàrmacs per combatre les malalties pulmonars obstructives com l’asma i l’MPOC. Des que es van comercialitzar els primers inhaladors de cartutx pressuritzat, a la dècada de los 60, i malgrat els esforços en formació, l’entrenament per manipular de forma correcta i el desenvolupament de dispositius  nous, l’ús incorrecte continua essent un problema. A més, actualment hi ha una gran varietat de sistemes d’inhalació cada un amb les seves característiques pròpies i això afegeix dificultat al domini no només als pacients sinó també als professionals sanitaris.

 
A més, una utilització i una intervenció millors, fan baixar el consum de recursos en forma de visites a l’atenció primària, a urgències i ingressos hospitalaris per descompensació de la malaltia, condició que ens ajuda a fer més sostenible el sistema sanitari.

 
Amb aquesta taula rodona formada per l’equip multidisciplinari que envolta el pacient, ens centrarem en la teràpia inhalada, en els diferents dispositius i en l’adherència.

 
El sistema i els professionals sanitaris hem de fer una anàlisi dels factors que influeixen en la falta d’adherència des d’una visió holística i estudiar les dificultats i els errors a l’hora d’avaluar aquesta mancança.


Buscarem sistemes per millorar la tècnica, la manera d’abordar-los com a intervencions preventives i repassarem els últims avenços de la investigació científica. Ens conscienciarem de la importància de l’adherència per aconseguir els objectius de la teràpia i avaluarem les conseqüències que té per al pacient i per al sistema.

METODOLOGIA

Híbrida

EQUIP DOCENT

Castillo, Diego, pneumòleg adjunt, Departament de Pneumologia, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Giner, Jordi, infermer, Servei de Pneumologia i Al·lèrgia Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Roig, Marta, farmacèutica comunitària, Sentmenat

Segú, Lluís, farmacèutic, professor associat, Unitat de Farmàcia Clínica i Farmacoteràpia, Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Universitat de Barcelona

Simonet, Pere J., metge de família a EAP-Viladecans-2, referent de respiratori de DAP Costa de Ponent, membre del Grup de Respiratori, CAMFiC

Vallès, Roser, cap Unitat de Farmàcia Atenció Primària Metropolitana Nord (ICS), Vocal Atenció Primària COFB

Altres ponents pendents de determinar

COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona

ADREÇAT A
Farmacèutics

Amb el patrocini de:

CHIESI ESPAÑA, S.A.U.,
Plaça d'Europa, 41-43, Planta 10,
08908, L'Hospitalet de Llobregat, BARCELONA