Què necessitem per utilitzar el certificat digital?

En cas de tenir el certificat en una tarja criptogràfica, per una banda hem de tenir en compte que necessitarem un lector de targetes intel·ligents per a utilitzar-lo des de l’ordinador.  Aquest lector pot anar integrat al teclat o bé pot ser extern (connexió USB o PCMCIA).

Per altra banda haurem de tenir en compte el software o programes que necessitem per poder utilitzar-lo. Aquesta instal·lació només serà necessària la primera vegada que utilitzem el certificat en cada ordinador on l’usem. Si es canvia d’ordinador o s’actualitza el que tenim pot ser que ho hàgim de tornar a instal·lar.

En la majoria dels lectors de targetes intel·ligents caldrà instal·lar uns "drivers" o controlador de dispositius per al seu correcte funcionament i també caldrà instal·lar algun software o programa específic per a poder utilitzar el nostre certificat (programa "Administración de Tokens"). Aquest procediment variarà en funció del certificat que vulguem utilitzar (DNI-e, Certificat digital de col·legiat, etc).

   

Consulta aquí els requisits per instal·lar el DNI-e:
https://www.dnielectronico.es/PortalDNIe/PRF1_Cons02.action?pag=REF_300

Per a més informació consulteu la http://www.cofb.org/web/certificatdigital/elements-necessaris