NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Suspensió temporal de les activitats presencials del Col·legi

Barcelona, 6 de març de 2020. Davant la situació excepcional causada per l’epidèmia de COVID-19, i d’acord amb la Resolució per la qual s’adopten mesures de caire organitzatiu per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2 en el col·lectiu de professionals sanitaris, publicada pel Departament de Salut amb data 5 de març de 2020, el Col·legi suspèn, de manera temporal, totes les activitats presencials programades. Es mantindran els webinars en la mesura del possible i s’intentaran transformar en format online totes aquelles activitats que ho permitin. Aquesta mesura no afecta els serveis d’atenció al col·legi at i la seu del COFB mantindrà el seu horari habitual.

La suspensió temporal d’actes presencials formatius, professionals i culturals serà avaluada setmanalment, però en principi es mantindrà fins que les recomanacions de les autoritats sanitàries permetin reprendre l’activitat normal. 


‘Infarma Madrid 2020’ s'ajorna per raons sanitàries

 

Madrid, 5 de març. L'organització d’Infarma Madrid 2020, el Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia, ha decidit ajornar la seva celebració prevista per als dies 10, 11 i 12 de març davant l'excepcional situació sanitària provocada pel coronavirus COVID-19 a Espanya i les mesures de contenció del brot recomanades pel Ministeri de Sanitat.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM), Luis González Díez, una de les entitats organitzadores d’Infarma, juntament amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona i Interalia, ha anunciat avui en roda de premsa aquest ajornament, que es produeix per circumstàncies de “força major i després d'avaluar i compartir les diferents variables socials i professionals amb les autoritats sanitàries respecte a l'evolució del brot de coronavirus”.

La decisió de posposar Infarma s'adopta després d'estar en permanent comunicació amb el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries i “prioritzant sempre el criteri sanitari des de la professionalitat i l'exercici responsable de la nostra professió”, ha subratllat Luis González, qui ha qualificat la decisió de “difícil, però encertada”.

El president del COFM ha estat acompanyat del president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases, i del president d’Interalia, l'empresa organitzadora del Saló farmacèutic, Jorge Arqué Ferrari.

L'ajornament del Congrés i Saló es produeix “per força major, entesa com un esdeveniment imprevisible i inevitable, on a més interpretem la necessària col·laboració de tots els professionals sanitaris, entre els quals ens trobem els farmacèutics, en benefici de tots els ciutadans d'aquest país”, ha explicat.

Com a professionals sanitaris més pròxims a la població, Luis González ha recordat el paper que els farmacèutics estan jugant en aquesta crisi sanitària a l'hora d'informar i recomanar mesures de prevenció en col·laboració amb les autoritats sanitàries. Així mateix, ha enviat també un missatge de tranquil·litat a tots els ciutadans i de responsabilitat amb la seva cura: “Quan tot això passi, no oblidem, si us plau, continuar rentant-nos les mans sovint i d'adoptar totes les mesures d'higiene per a evitar contagis i per respecte als altres”.
L'organització d’Infarma està buscant ara juntament amb Ifema possibles dates per a celebrar el Congrés i Saló farmacèutic que es comunicarà pròximament. El Congrés i Saló farmacèutic tenia previst reunir al recinte firal d'Ifema a més de 30.000 professionals, 3.000 congressistes i prop de 400 expositors.

Sobre Infarma Madrid 2020
El Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia és una cita professional reconeguda d'interès sanitari per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. En la seva última edició de 2018 a Madrid, va reunir 33.850 visitants i a 3.450 congressistes. Des que els Col·legis Farmacèutics de Madrid i Barcelona van decidir col·laborar per organitzar Infarma de manera conjunta juntament amb Interalia, el creixement del Congrés i Saló ha estat sostingut en cada edició. Si l’any 2012, data de la primera trobada conjunta, es va aconseguir reunir 2.356 i 21.000 professionals, l'última edició de Barcelona de 2019 es va tancar amb un balanç de 3.480 congressistes i 33.770 visitants, un 47 per cent més de congressistes i un 60 per cent més de professionals. Són algunes de les grans xifres d'un Congrés que l’any 2018 va aconseguir a més un nou rècord d'espai firal en contractar 35.000 metres quadrats, així com d'expositors, amb 387 empreses i laboratoris presents.


"Infarma Madrid 2020" desmenteix la seva cancel·lació

Barcelona, 26 de febrer de 2020. Quan falten menys de dues setmanes perquè comenci Infarma Madrid 2020, el Congrés i Saló Farmacèutic que organitzen els col·legis oficials de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia, entre el 10 i el 12 de març, ha patit un atac que els organitzadors de la fira volen desmentir i així tranquil·litzar a les empreses participants i als congressistes i visitants inscrits. En el matí d'avui, un whatsapp amb un fotomuntatge, simulant ser una notícia d'una web del sector, recorre els telèfons de la professió farmacèutica amb la notícia de la cancel·lació de Infarma Madrid 2020

Com es pot comprovar, es tracta d'una imatge manipulada de la notícia original titulada “L'epidèmia de coronavirus cancel·la el Mobile World Congrés de Barcelona”, en el qual es noten els retalls en la part inferior de la imatge, però que, malgrat la imprecisió del fotomuntatge, la pretensió és danyar la celebració de Infarma. El fotomuntatge està fet des d'un ordinador portàtil, amb un programa Paint, que la policia ja està investigant el seu origen després de la denúncia dels organitzadors.

Amb tot això, el COFM, COFB i Interalia volen transmetre el seu malestar per l'atac, desmentir la falsedat del missatge i insistir que qualsevol tipus de notícia referent a Infarma Madrid 2020 continuarà arribant als mitjans de comunicació i a la professió farmacèutica (empreses, laboratoris, congressistes i visitants de la Fira) pels canals oficials habituals, via email.

Per part seva, posats els fets en coneixement del mitjà afectat, aquest ha comunicat al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid que es reserva “les accions que estimi oportunes emprendre” contra els autors d'aquest atac.


‘Infarma Madrid 2020’ obrirà un espai per impulsar el desenvolupament professional a través de la creativitat i el joc

Madrid, 26 de febrer. Infarma Madrid 2020, el Congrés i Saló de la farmàcia que organitzen els col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia, tornarà a posar en marxa el seu propi laboratori d'idees per a transformar la farmàcia en un espai batejat com "Innovació amb Iniciativa" que se situarà al pavelló 1 del recinte firal d'Ifema.

Durant tres dies, entre el 10 i el 12 de març, aquest escenari acollirà les activitats programades a #Infarmainnova i  Iniciatives d'Èxit, amb l'objectiu d'estimular l'aprenentatge i fomentar la capacitat d'innovació dins de l'oficina de farmàcia.

Imagina i construeix la teva pròpia farmàcia és el repte que #Infarmainnova proposa als farmacèutics participants a Infarma que s'inscriguin en aquest espai innovador. El període d'inscripció ja està obert fins a completar-se les 190 places disponibles i es pot realitzar al següent enllaç.

Entre altres qüestions, els participants hauran de reflexionar i treballar de manera col·laborativa per a respondre una sèrie de preguntes relacionades amb el nou consumidor de farmàcia: com sóc jo i com són els meus clients?, com puc vendre'ls més i millor?, com puc treure el millor del meu equip? o com comunicar-se millor amb el client en l'era digital? Són alguns dels interrogants que es plantejaran en una única sessió formativa que se celebrarà l'11 de març.

Una de les novetats previstes és que els professionals inscrits utilitzaran la metodologia Lego Serious Play. Enfocada a treure tot el potencial de les persones i equips participants, aquesta tècnica d'aprenentatge grupal promou una formació dinàmica mitjançant el joc, que facilita la reflexió i la comunicació per a resoldre problemes, mentre els participants “construeixen” els seus propis models amb peces Lego. Tots els inscrits participaran en el sorteig d'un viatge a Legoland Billund a Dinamarca.

Rosalía Gozalo Corral, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM) i una de les promotores d'aquest espai centrat en el farmacèutic d'oficina de farmàcia, assenyala que #Infarmainnova “impulsarà l'experiència de venda en farmàcia i la necessitat d'especialitzar-se a través d'una formació que es recolzarà en el joc i la creativitat per a generar solucions innovadores que puguem utilitzar com a decàleg per a les farmàcies”.


‘Iniciatives d'Èxit’

Juntament amb #Infarmainnova, es desenvoluparà Iniciatives d'Èxit al mateix espai, els dies 10 i 12 de març, on es presentaran projectes innovadors impulsats per farmacèutics d'oficina de farmàcia i pels cinc grups d'Atenció Farmacèutica creats pel COFM l'any 2018. En aquest espai, s'inclouran “aquelles experiències en gestió, farmàcia assistencial, casos pràctics o estudis realitzats en oficines de farmàcia que hagin suposat millores reals que puguin ser aplicables per altres farmacèutics”, explica Óscar López Moreno, vocal de Titulars d'Oficina de Farmàcia del COFM i impulsor d'aquest programa a Infarma.

En total, el comitè d'Iniciatives d'Èxit ha seleccionat una vintena de projectes centrats en àrees, entre les quals destaquen l'ús de les xarxes socials per part dels farmacèutics com a mitjà de comunicació amb el pacient, noves fórmules per a facilitar el seguiment farmacoterapèutic i millorar l'adherència als tractaments, l'ús dels analgèsics i dels nous anticoagulants orals, l'atenció precoç de l'Alzheimer o l'abordatge de la tensió arterial no controlada.

Els resultats de les propostes triades es presentaran durant la tarda del dimarts 11 i al matí i la tarda del dijous 12. Seran exposicions curtes en les quals cada farmacèutic o grup de farmacèutics (fins a un màxim de tres) disposarà d'un temps de 15-20 minuts i on es podrà utilitzar una presentació per a donar suport a la seva exposició.

Sobre Infarma Madrid 2020

El Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia és una cita professional reconeguda d'interès sanitari per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. En la seva última edició de 2018 a Madrid, va reunir 33.850 visitants i a 3.450 congressistes. Des que els Col·legis Farmacèutics de Madrid i Barcelona van decidir col·laborar per a organitzar Infarma de manera conjunta juntament amb Interalia, el creixement del Congrés i Saló ha estat sostingut en cada edició. Si l'any 2012, data de la primera trobada conjunta, es va aconseguir reunir 2.356 i 21.000 professionals, l'última edició de Barcelona de 2019 es va tancar amb un balanç de 3.480 congressistes i 33.770 visitants, un 47 per cent més de congressistes i un 60 per cent més de professionals. Són algunes de les grans xifres d'un Congrés que l'any 2018 va aconseguir a més un nou rècord d'espai firal en contractar 35.000 metres quadrats, així com d'expositors, amb 387 empreses i laboratoris presents.


CaixaBank i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona renoven l’acord de col·laboració amb una proposta global per a tot el sector
L’entitat financera posa a disposició dels col·legiats una línia de confirming per avançar el cobrament de les receptes
 
El conveni s’adreça a 2.329 farmàcies i es fa extensiu als més de 8.972 col·legiats de la província de Barcelona
 
 

Barcelona, 25 de febrer de 2020.- CaixaBank i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han renovat avui l’acord de col·laboració entre les dues entitats per oferir una proposta global que ofereix solucions a tot el sector, des del propietari de la farmàcia, el col·legiat farmacèutic que treballa per compte aliè, fins a l’empleat que treballa a l’establiment. 

Aquest conveni, que s’adreça a 2.329 farmàcies i es fa extensiu als més de 8.972 col·legiats de la província de Barcelona, ofereix una línia de confirming amb l’objectiu que les farmàcies puguin afrontar les seves demandes de crèdit. 

L’acord ha estat formalitzat per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Jordi de Dalmases, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona. El conveni, que es va firmar per primer cop el 2015, serà vigent durant els tres propers anys.

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha dissenyat també una gamma de productes i serveis financers totalment personalitzada per facilitar la gestió de la farmàcia. 

Destaquen, entre d’altres, la proposta d’assessorament dedicada a la planificació financera, amb una àmplia gamma de productes d’inversió i previsió destinats a la gestió del patrimoni financer dels clients, també l’oferta de serveis destinats a satisfer les necessitats del dia a dia de les farmàcies així com els col·legiats i treballadors. Els col·legiats gaudiran d’una oferta específica de productes destinats a la protecció de les cobertures patrimonials i personals. A més a més, s’ofereix una proposta de finançament dirigida a les farmàcies, i també als col.legiats, per atendre projectes i necessitats. L’entitat, reafirmarà el seu suport a l’activitat farmacèutica amb l’organització de trobades i conferències d’interès pel sector.

A més d’aquest servei d’assessorament especialitzat, CaixaBank posa a disposició dels farmacèutics barcelonins la seva xarxa d’oficines, el servei CaixaBank Now i el servei de banca online de l’entitat, accessible en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

El COF de Barcelona, la institució que representa a més de 8.900 farmacèutics

El Col·legi de Farmacèutics de la província de Barcelona (COFB) és una corporació de dret públic que representa a més de 8.900 farmacèutics que treballen en els diferents àmbits i modalitats d’exercici de la professió: l'alimentació i nutrició, l'anàlisi, l'atenció primària, la dermofarmàcia, la distribució, els hospitals, la indústria, la investigació i docència, l'oficina de farmàcia, l'ortopèdia, les plantes medicinals i la salut pública.

Entre les principals funcions del Col·legi es troba la de vetllar pel bon exercici de la professió seguint criteris ètics i de qualitat; posar a l’abast dels farmacèutics serveis, activitats i formació continuada per fomentar el seu desenvolupament professional i poder donar la millor atenció a les persones; i treballar juntament amb el col·lectiu farmacèutic per fer del món un lloc més saludable.