NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Compte enrere perquè comenci Infarma Virtual 2021: del 15 al 17 de juny connectarà a professionals i expositors
 •  Els presidents dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, i el president d'Interalia, presenten les novetats del Congrés i Saló de la Farmàcia

 • Aquesta edició virtual comptarà amb un programa científic de 6 ponències, més de 200 estands virtuals i 80 presentacions comercials, i eines de networking per a connectar a professionals i expositors

Madrid/Barcelona, 10 de juny de 2021. Compte enrere perquè comenci Infarma Virtual 2021. Els presidents dels col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, Luis González i Jordi Casas, respectivament, juntament amb el president d'Interalia, Jordi Arqué, han donat avui a conèixer en roda de premsa les novetats de la nova edició virtual d'Infarma, que tindrà lloc la setmana que ve, entre el 15 i el 17 de juny.

L'edició virtual del Congrés i Saló de la Farmàcia reunirà més de 200 expositors, segons les previsions del Comitè Organitzador. De moment, ja s'han registrat més de 2.600 professionals, que podran actualitzar els seus coneixements i preparar-se davant els canvis sociològics, tecnològics i científics que s'estan produint.

Intervencions dels presidents del COFM, COFB i Interalia

Luis González, president del COFM: “Infarma ens brinda l'ocasió d'aprendre per a continuar evolucionant amb la finalitat de ser més útils, i de decidir quina farmàcia volem en el futur”

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, Luis González, ha destacat que “si en aquests moments s'ha pogut donar continuïtat a Infarma Virtual 2021, és gràcies al suport i a la confiança que ens traslladen els farmacèutics i els expositors en cada edició”.

González també ha volgut destacar la sintonia i la col·laboració amb el COF de Barcelona, juntament amb Interalia, a l'hora impulsar un esdeveniment de referència com Infarma Virtual 2021: “Infarma, com sabeu, és una història d'èxit que va néixer i s'ha desenvolupat a partir del 2012 gràcies al treball conjunt de dos grans Col·legis i d’Interalia, que han sabut col·laborar i fer equip per organitzar la gran cita anual de la Farmàcia a Espanya”. I, animant a tots els professionals farmacèutics a no perdre's Infarma Virtual 2021, ha afegit: “La formació és una necessitat del nostre desenvolupament professional i Infarma ens ofereix l'ocasió d'aprendre per continuar evolucionant amb l’objectiu de ser més útils, i també ens brinda l'oportunitat de decidir quina Farmàcia volem en el futur”.

Jordi Casas, president del COFB: “Tindrem l'oportunitat de tornar-nos a trobar, mantenir viu l'esperit d'Infarma i gaudir de la Farmàcia al costat de companys de professió”

En la mateixa línia, Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, ha posat el focus en el programa científic, que compta amb “experts de reconeguda trajectòria” i consta de “sis ponències que oferiran continguts de gran actualitat i d'utilitat per al dia a dia i el futur professional”.

Casas ha ressaltat també que per als farmacèutics és important assistir a Infarma Virtual 2021 “perquè permet actualitzar coneixements, compartir experiències i connectar amb altres professionals del sector”. Així mateix, ha destacat que “durant 3 dies, tindrem l'oportunitat de tornar-nos a trobar –en aquest cas, virtualment–, mantenir viu l'esperit que sempre ha caracteritzat Infarma com a punt de trobada de referència del sector i, sobretot, gaudir de la Farmàcia, al costat de companys de professió”.

Jordi Arqué, president Interalia: “Hem volgut que l'experiència de tots els assistents sigui el més semblant possible a les edicions presencials d'Infarma”

Finalment, Jordi Arqué, president d’Interalia, ha posat l'èmfasi en l'oferta comercial dels expositors, que tindran disponible els participants d’Infarma virtual 2021. “En Infarma Virtual 2021 hi haurà més de 200 estands virtuals, i els assistents podran navegar fàcilment entre tota aquesta oferta comercial amb cercadors d'expositors, marques i productes”, ha explicat el president d’Interalia.

I ha afegit: “En aquesta edició també hi haurà més de 80 presentacions comercials de les marques presents, consistents en uns vídeos accessibles durant tota la durada de l'esdeveniment”. “D'altra banda, també trobarem eines de networking que permetran que els assistents puguin connectar entre ells. Encara que sabem que una trobada digital no pot substituir el contacte personal d'un congrés i un saló presencials, hem volgut que l'experiència de tots els assistents sigui la més semblant possible a les edicions presencials d’Infarma”, va concloure el president d’Interalia.

Un programa científic amb continguts de gran actualitat

El primer dia, el 15 de juny, es començarà amb una taula rodona on s'analitzarà l'aportació i els serveis oferts per les farmàcies durant la pandèmia, com ha estat el cas de l'atenció farmacèutica domiciliària. A continuació, de la mà de diferents ponents de l'àmbit sanitari, es partirà de la situació actual marcada per la pandèmia i es debatrà, entre altres aspectes, quins serveis pot oferir i desenvolupar el farmacèutic comunitari en l'abordatge de la cronicitat.

Durant la segona jornada, el 16 de juny, es parlarà de quines són les característiques del consumidor del canal farmàcia, com influeix cada generació en l'ús de les diferents xarxes socials, on consulta i on compra. A continuació, anant més enllà de la COVID-19, s'exposarà quines teràpies estan en desenvolupament i/o quines són les línies de recerca més importants actualment del nostre entorn.

Finalment, el dijous 17 de juny, els temes centrals seran, d'una banda, l'estrès i la immunitat, que s'enfocarà des del punt de vista farmacològic i dels possibles consells assistencials des de l'oficina de farmàcia. D'altra banda, les noves plataformes de comerç electrònic i la seva repercussió en el sector farmacèutic.

El Congrés d'Infarma Virtual 2021 compta amb el patrocini de CarbonellFarma, Essity i FarmaQuatrium com a patrocinadors or;Bancofar, Cinfa, Cofares, Farmanager i Kern Pharma com a patrocinadors plata.

 


Es presenta Farmaserveis, la plataforma de registre assistencial i l’aplicació mòbil que impulsaran la transformació digital de les farmàcies catalanes i la seva relació amb el pacient
 • Així ho han anunciat els presidents dels quatre col·legis de farmacèutics catalans, en el marc d’una sessió informativa virtual organitzada avui pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, amb més de 1.000 inscrits

 

 • Els serveis que actualment ofereix la plataforma Farmaserveis són el de control de la pressió arterial i el Programa de Cessació Tabàquica i, pròximament, s’incorporarà el servei sobre consell alimentari. Tots ells faciliten el registre d’indicadors de salut del pacient i fer-ne el seguiment de manera protocol·litzada, estandarditzada i en línia

 

 • També s’ha presentat l’aplicació FarmaservisApp, pensada perquè els pacients puguin consultar les seves dades de salut –prèviament registrades pel farmacèutic a la plataforma Farmaserveis–, a més de rebre les comunicacions del seu farmacèutic, extreure informes pel metge i cercar la farmàcia més pròxima, entre altres funcionalitats

 

 

Barcelona, 9 de juny de 2021. Farmaserveis, la plataforma de registre assistencial de la xarxa de farmàcies, es posa en marxa a tot Catalunya amb l’objectiu de transformar la relació actual amb el pacient i connectar amb la seva salut digitalment. Així ho han anunciat els presidents dels quatre Col·legis de Farmacèutics catalans, en el marc d’una sessió informativa virtual organitzada avui pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, amb més de 1.000 inscrits.

El projecte de Farmaserveis va començar a la província de Barcelona i, actualment, la plataforma ja compta amb més de 10.000 registres de la pressió arterial dels pacients, i més de 1.000 farmacèutics implicats només a Barcelona. Amb l’extensió a tot Catalunya, es farà un pas endavant per donar resposta a la necessitat de transformació digital de les farmàcies davant els canvis de tendències de la societat.

Durant la sessió, també s’ha presentat FarmaserveisApp. Amb aquesta aplicació mòbil, que està previst que estigui operativa properament, els pacients podran consultar les seves dades de salut -prèviament registrades pel farmacèutic a la plataforma Farmaserveis–, i també rebre les comunicacions del seu farmacèutic, extreure informes per al metge i cercar la farmàcia més pròxima, entre altres funcionalitats.

Què aporta Farmaserveis al farmacèutic i al pacient?

Farmaserveis, a més de permetre el registre d’indicadors de salut del pacient i fer-ne el seguiment de manera protocol·litzada, estandarditzada i en línia, posa a disposició del farmacèutic recursos audiovisuals (videotutorials, infografies, documents i consells) que faciliten la seva tasca diària d’educació sanitària. Concretament, aquests recursos apropen al pacient cadascun dels serveis assistencials i s’aconsegueix establir-hi una relació més pròxima, que traspassa el taulell gràcies a l’ús de dispositius mòbils.

Més enllà d’això, la plataforma també ofereix la possibilitat d’emetre informes automàtics de derivació pel metge o pel mateix pacient en diferents formats (imprès i digital), i comptar amb una agenda de cites dels diferents serveis de farmàcia assistencial.

Els serveis que actualment s’ofereixen i que requereixen una formació específica són el de control de la pressió arterial i el Programa de Cessació Tabàquica i, pròximament, s’incorporarà el servei sobre consell alimentari. Així mateix, inclou els models de consentiments informats de l’usuari en relació amb les seves dades de salut, dades que estan custodiades en un repositori segur desenvolupat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

En tot cas, es tracta d’un projecte dinàmic, que anirà incorporant nous serveis i funcionalitats comuns a tot el territori, i també d’altres específics per a activitats i campanyes en un territori concret.

La importància de les guies d’intervenció farmacèutica i del registre en benefici dels pacients

Pressió arterial

Actualment, el mòdul de pressió arterial de Farmaserveis permet, d’una manera àgil i senzilla, fer el seguiment del pols i dels valors de pressió arterial sistòlica i diastòlica en aquelles persones que presentin hipertensió arterial, o en aquelles persones sanes que necessiten monitoratge d’aquests paràmetres.

L’actuació farmacèutica està descrita i protocol·litzada a la “Guia d’Abordatge de la Hipertensió Arterial des de la farmàcia comunitària”, que compta amb la revisió del Pla Director de l’Aparell Circulatori del Departament de Salut, de la Gerència del medicament del Servei Català de la Salut i de la Secció catalana de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària. A més, s’hi defineixen criteris de derivació cap als centres d’atenció primària i a urgències, segons la gravetat de la situació clínica del pacient. Tot plegat, permet afavorir la gestió compartida dels pacients per a la millora del seu estat de salut

Programa de Cessació Tabàquica

D’altra banda, el mòdul de Farmaserveis sobre el Programa de Cessació Tabàquica també va acompanyat de la “Guia d’intervenció farmacèutica per a l’abordatge de la persona fumadora des de la farmàcia comunitària”, que té per objectiu constituir un instrument actualitzat i útil que facilita actuacions homogènies a tots els professionals farmacèutics que vulguin prestar el Servei de Cessació Tabàquica des de la farmàcia comunitària, per tal de millorar la taxa d’abandonament del tabaquisme de la població general.

Aquesta guia –que compta amb la revisió i suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Programa d’Atenció Primària Sense Fum, la Societat Catalana d’Atenció i Tractament de Consum del Tabac i la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària de Catalunya- incorpora nous conceptes sorgits darrerament, com el fum de tercera i quarta mà, les interaccions del bupropió i la vareniclina o les noves formes de consum de tabac, entre altres.

Farmaserveis, un projecte estratègic del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya

La iniciativa de Farmaserveis forma part d’una aposta estratègica del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya per la digitalització de la farmàcia catalana, que permet aportar valor al pacient, al farmacèutic, a la xarxa de farmàcies i al sistema de salut.

Tot plegat, demostra el potencial de la xarxa de farmàcies en un entorn digital i apropa els professionals farmacèutics de tot Catalunya als pacients, integrant el registre de l’activitat farmacèutica i els serveis de salut.


El COF de Barcelona clausura la XVI edició del Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia i anuncia que la pròxima edició serà en modalitat híbrida
 • Els alumnes que l'han cursat fan una valoració global positiva, destacant, entre altres aspectes, la importància d'adquirir estratègies i eines per a poder implementar-les a l'equip de la farmàcia i adaptar-se al món actual

 

 • La pròxima edició, corresponent al curs 2021-2022, s'impartirà en format híbrid -presencial i en línia-, per facilitar que es puguin inscriure farmacèutics de tot Espanya, garantint la mateixa formació teòrica, participativa i dinàmica

 

 • El Màster persegueix desenvolupar les competències necessàries per  millorar la gestió de la farmàcia comunitària a través de 3 mòduls: Finances i fiscalitat, Gestió de persones i Màrqueting

 

Barcelona, 2 de juny de 2021. “El nostre model d'oficina de farmàcia fa que haguem de trobar l'equilibri entre el vessant assistencial i el vessant empresarial o de gestió. Per a això és important continuar formant-se en àrees com les novetats terapèutiques, assistencials i professionals, però també anar desenvolupant la part de màrqueting o recursos humans”. Durant la clausura de la XVI edició del Màster en Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF), Jordi Casas, president del COFB, es va dirigir amb aquestes paraules als alumnes que han finalitzat el programa enguany.

L'acte de clausura també van comptar amb la presència d’Aina Surroca, secretària del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada; Juan Carlos Serra, director del MGOF; i Cristina Rodríguez i Mónica Gallach, coordinadores del Màster i membres del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB.

Què opinen els alumnes d'aquesta edició del Màster?

La farmacèutica Maria Gol explica que gràcies al Màster “he pogut adquirir molts coneixements, sobretot de finances”. Considera que és important “tenir estratègies i eines per poder implementar i treballar amb l'equip de la farmàcia, i que permetin, al seu torn, adaptar-se al món actual”.

Pedro Vidal, farmacèutic amb una farmàcia a Palma, és un altre dels alumnes que ha cursat el MGOF enguany. Ja són diversos els alumnes de fora de Catalunya que han cursat el Màster al llarg de les diverses edicions celebrades.

Vidal afirma que “la valoració global del Màster és molt positiva, ja que vénen professionals de tota mena, sobretot titulars d'oficina de farmàcia, que expliquen la seva manera de veure la farmàcia, la seva gestió i pots aprendre molt d'ells. És com envoltar-te dels millors titulars a l'aula”. I afegeix que aquest màster és idoni per a tots aquells farmacèutics que tenen clar que volen treballar en l'àmbit de la farmàcia comunitària: “Fins i tot sense ser titular d'oficina de farmàcia, li permetrà tenir molts més coneixements sobre finances, màrqueting i recursos humans, que al final fan que siguis un professional molt més ben valorat pel sector i que en sentis millor fent la teva feina”.

Modalitat híbrida per al curs 2021-2022

Durant el curs 2021-2022, en la que serà la XVII edició del Màster, s'innovarà en el format del MGOF. Per primera vegada, s'impartirà amb metodologia híbrida -presencial i en línia-, adaptant-se a les necessitats i preferències dels alumnes.

Arran de la inauguració d'una aula híbrida a la seu col·legial el mes de febrer passat, amb molt bona acollida, s'ha cregut convenient estendre aquesta modalitat al Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia. D'aquesta manera, en el MGOF es podran inscriure alumnes d'altres zones d'Espanya, ja que podran seguir virtualment la major part de les classes, si així ho desitgen. El motiu de mantenir la presencialitat en casos puntuals és doble: d'una banda, hi ha continguts que es considera que és més òptim impartir-los presencialment i, de l’altra, permetrà fomentar el networking entre els alumnes. En tot cas, el repte és que tant el format presencial com el virtual garanteixin la mateixa formació teòrica, participativa i dinàmica.

Aquesta nova modalitat, els detalls de la qual es poden sol·licitar al Departament de Formació del COFB, arriba després que el Màster de Gestió d'Oficina de Farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona s'hagi anat consolidant com un referent entre els professionals del sector per la seva elevada especialització.

Els tres mòduls del Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia

El MGOF -dirigit a titulars d'oficina de farmàcia o graduats en Farmàcia que ho seran a curt termini- consta de tres mòduls (Finances i Fiscalitat, Gestió de Persones i Màrqueting), a través dels quals els alumnes poden adquirir totes les claus per una bona gestió de l'oficina de farmàcia, així com eines i recursos per innovar, en un moment de transició i canvis com el que estem vivint. Sens dubte, el Màster proporciona una nova manera d'afrontar les decisions empresarials.


Durant el programa, s'utilitzen exemples, exercicis, casos d'èxit, conferències i altres recursos pràctics perquè l'aplicació de coneixements adquirits sigui immediata. A més, al mòdul 3 els alumnes desenvolupen un pla de màrqueting tutoritzat pel director del Màster, que poden contextualitzar i aplicar a la seva pròpia farmàcia.


Farmacèutics i òptics optometristes treballaran conjuntament, per primera vegada, fent educació sanitària sobre protecció solar de la pell i els ulls
 • La campanya està organitzada conjuntament pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, l’Hospital Clínic de Barcelona i el Col·legi de Farmacèutics de Girona
 • A partir d’avui, i fins al 31 d’agost, farmàcies de les províncies de Barcelona i Girona i òptiques de tot Catalunya adherides a la campanya, oferiran educació sanitària als usuaris a través de diversos materials i aconsellaran sobre la millor manera d’utilitzar elements de protecció solar, com per exemple la crema solar i les ulleres de sol
 • L’objectiu és evitar els efectes perjudicials que la radiació solar pot exercir sobre la nostra pell i sobre els nostres ulls posant l’èmfasi en la prevenció, ja que la major part dels càncers de pell i de problemes oculars relacionats amb el sol són causats per l’exposició solar durant la infantesa


Barcelona, 18 de maig de 2021. A partir d’avui, i fins al 31 d’agost, farmàcies de les províncies de Barcelona i Girona i òptiques de tot Catalunya adherides a la campanya –més de 600 en total- treballaran conjuntament fent educació sanitària a la població sobre com protegir-se del sol adequadament. Ho faran en el marc de la campanya “La pell, mira-te-la amb bons ulls”, impulsada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, l’Hospital Clínic de Barcelona i el Col·legi de Farmacèutics de Girona, amb el patrocini de Brill Pharma i La Roche-Posay.

Es tracta d’una iniciativa inèdita, ja que és la primera vegada que farmacèutics i òptics optometristes col·laboraran per incidir en la importància d’adquirir uns bons hàbits de protecció solar. L’objectiu és evitar els efectes perjudicials que la radiació solar pot exercir sobre la nostra pell i sobre els nostres ulls posant l’èmfasi en la prevenció, ja que la major part dels càncers de pell i de problemes oculars relacionats amb el sol són causats per l’exposició solar durant la infantesa.

Els materials de la campanya

Per poder oferir aquest consell sanitari, a més d’haver-se format prèviament en aquest camp, farmacèutics i òptics optometristes comptaran amb l’ajuda d’un fulletó que proporcionaran a l’usuari.

Més concretament, el fulletó es divideix en 3 grans apartats. En primer lloc, dona resposta a quins efectes té la llum solar en la pell i els ulls i detalla quins factors afecten la intensitat solar.

En segon lloc, aborda què s’ha de fer per protegir la pell i els ulls del sol. Aquí és clau, d’una banda, saber escollir el protector solar més adient a la teva pell i la teva activitat, interpretar correctament la informació que apareix a l’envàs i aplicar la quantitat suficient a totes les zones exposades. D’altra banda, utilitzar ulleres de sol homologades que compleixin criteris de qualitat i que s’adaptin a la teva activitat, tenint en compte, alhora, una sèrie de consells perquè no es facin malbé.

En tercer lloc, sota el paraigua “Sabies que...?”, recull un seguit de qüestions al voltant de la protecció solar. Algunes de les dades que apareixen són que les persones que tenen més de 20 pigues entre els 2 braços són més vulnerables a tenir melanoma; el 76% de les persones que prenen medicaments fotosensibilitzants no es posen protecció solar sempre; i les persones de pell i ulls clars són més vulnerables a la radiació solar.

Més enllà d’aquest fulletó, les farmàcies i òptiques adherides estaran identificades amb un pòster, i els professionals que hi participen duran una xapa amb el lema i la imatge de la campanya.

Farmacèutics i òptics optometristes, professionals sanitaris altament accessibles per a la ciutadania

El fet que la campanya l’impulsin dues professions sanitàries (farmacèutics i òptics optometristes) altament accessibles per a la ciutadania, que són la primera porta d’accés al sistema sanitari, és molt significatiu per fer arribar a la ciutadania els missatges d’educació sanitària basats en la prevenció.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, destaca que “en la campanya que avui posem en marxa, farmacèutics i òptics optometristes treballarem conjuntament fent educació sanitària per tal d’evitar tots els efectes perjudicials que la radiació solar pot exercir tant sobre la nostra pell com sobre els nostres ulls”. “La campanya neix de les ganes de col·laborar de farmacèutics i òptics optometristes, amb l’objectiu d’explicar com hem d’escollir el protector solar i les ulleres de sol més adequades a les nostres necessitats i, alhora, recordar com ens hem d’aplicar el protector i com ho hem de fer per mantenir les ulleres de sol en bon estat”.

Marina Noguer, vocal d'Òptica i Dermofarmàcia del COFGi, afegeix que “des de les farmàcies detectem que, de vegades, hi ha usuaris que no saben ben bé com aplicar-se el protector solar i que hi ha molts dubtes. Igualment, pel que fa a la visió, detectem que la gent té poca consciència de l’impacte de la radiació solar sobre el sistema visual”.

Alfons Bielsa, president del COOOC, recorda la importància de la utilització de les ulleres de sol per protegir-nos de la radiació solar, sobretot en els infants, ja que “el 98% dels nens no en porten, malgrat que els seus ulls són 6 vegades més sensibles i fràgils que els ulls d’un adult”. També afegeix que els teixits dels ulls són 20 vegades més sensibles als efectes de les radiacions solars que els teixits de la pell i apunta que “tant òptics optometristes com farmacèutics són professionals sanitaris altament accessibles per part de la ciutadania, que poden aconsellar i resoldre dubtes sobre salut ocular i salut general, respectivament”.

Josep Malvehy, coordinador del grup de melanoma a l'Hospital Clínic de Barcelona, valora molt positivament la campanya, ja que “cada any des del món de la dermatologia i el càncer de pell és molt important renovar la informació i l’educació sanitària a la població sobre protecció solar”. També recorda que “si hi ha alguna lesió sospitosa a la pell, és important consultar a un metge”.

Amb el patrocini de:


Infarma Virtual 2021 abordarà la resposta professional del farmacèutic durant la pandèmia, així com la necessitat d'adaptar-se a nous rols, patologies, canals i perfils d'usuari
 • Les inscripcions d'aquesta trobada virtual de la farmàcia, que tindrà lloc del 15 al 17 de juny, són gratuïtes i ja estan obertes a través de la web www.infarmavirtual.es

 

Madrid/Barcelona, 14 de maig. Infarma Virtual 2021, que es convertirà del 15 al 17 de juny en el punt de trobada del sector farmacèutic, ja ha obert les inscripcions gratuïtes a través de la web www.infarmavirtual.es. Un any més, l'objectiu és oferir als assistents un Congrés de la màxima qualitat científica i un Saló que tornarà a connectar a expositors i professionals, tot això en el marc d'un esdeveniment que permetrà conèixer les novetats del sector farmacèutic i facilitarà les trobades professionals.

Quins temes es tractaran a Infarma Virtual 2021?

Organitzat pels col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, conjuntament amb Interalia, Infarma Virtual 2021 celebrarà sis ponències de la mà d'experts de reconeguda trajectòria. Al llarg de 3 dies, s'incidirà en la capacitat de resposta professional dels farmacèutics durant la pandèmia, així com en la necessitat d'adaptar-se a nous rols, patologies, canals i perfils de pacients per continuar sent una referència social i sanitària dins d'un procés de transformació digital imparable.

Dimarts, 15 de juny: Valor assistencial dels farmacèutics durant la pandèmia i abordatge i seguiment del pacient crònic

El programa científic s'obrirà amb una taula rodona on s'analitzarà el valor assistencial afegit dels farmacèutics durant la pandèmia. Anirà a càrrec dels farmacèutics comunitaris Begoña González, Olivia Martínez Monge, Antonio Bresó Marfil; al costat de Nuria Jiménez Olivas, especialista en Medicina Familiar i Comunitària al Centre de Salut Daroca de Madrid; i estarà moderada per Óscar López Moreno, vocal d'Oficina de Farmàcia del COF de Madrid.

A continuació, sota la moderació de Guillermo Bagaría de Casanova, vocal d'Oficina de Farmàcia del COF de Barcelona, s'abordarà l'impacte que aquesta emergència sanitària ha tingut en l'abordatge i seguiment del pacient crònic, i es reflexionarà sobre què poden aportar els farmacèutics. Els ponents seran Laura Gomà, vocal de la Junta del COF de Barcelona; Sònia Martínez, metgessa adjunta a la direcció del Servei d'Atenció Primària Delta del Llobregat; Caridad Pontes, gerent del Medicament del Servei Català de la Salut; i Rafael Ruiz, director estratègic d'Atenció Primària del Departament de Salut.

Dimecres, 16 de juny: El nou consumidor del canal farmàcia i la investigació de medicaments més enllà de la COVID-19

En l'inici de la segona jornada, José Antonio Andreu, soci-director de Shoppertec, i Lara Rodríguez, Client Service Manager de Shoppertec, analitzaran com és el nou consumidor del canal farmàcia i com es pot fidelitzar el client en l'entorn actual. La sessió estarà moderada per Marta Gento Senallé, vicetresorera del COF de Barcelona.

Tot seguit, es parlarà de l'actualització en la investigació de nous medicaments més enllà de la COVID-19. Els encarregats d'aquesta taula, moderada per Aina Surroca Rebés, secretària del COF de Barcelona, seran Gonzalo Calvo, cap del Servei de Farmacologia Clínica i coordinador del Comitè de Teràpies Avançades de l'Hospital Clínic de Barcelona; i Rafael Maldonado, investigador i professor del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra.

Dijous, 17 de juny: Estrès i immunitat i repercussió de les noves plataformes de comerç electrònic en el sector farmacèutic

L'últim dia, Víctor Vidal Lacosta, expert en patologies d'estrès des de fa 20 anys, amb la moderació de Carmen Lozano Estevan, vocal d'Alimentació i Nutrició del COF de Madrid, oferirà una visió experta sobre la resposta assistencial i farmacològica que es pot donar des de la farmàcia a l'anomenat estrès pandèmic.

Per finalitzar, es tractarà la repercussió que les noves plataformes de comerç electrònic tenen en el sector farmacèutic en una taula moderada per Manuel Martínez del Peral, vicepresident 1r del COF de Madrid. L'acte anirà a càrrec de Lucía Arroyo, titular d'Oficina de Farmàcia d'Oviedo; Ignacio De Pinedo Palomero, co-fundador i CEO de ISDI; i Jorge Vázquez Valcuende, vocal electe Nacional d'Indústria del CGCOF.

El Comitè Científic d’Infarma Virtual 2021 confia que aquesta edició respongui a les expectatives professionals, tant de congressistes com expositors, i agraeix la confiança dipositada en la cita anual del sector farmacèutic.