NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal

Més de 600 inscrits al webinar d'Àgora Sanitària sobre la situació actual dels estudis i resultats en el tractament de la COVID-19

  • Una de les principals conclusions d'aquesta conferència online, impartida per Santiago Grau, farmacèutic clínic de l'Hospital del Mar de Barcelona, va ser que el fet d'anar coneixent més detalls sobre el comportament d'aquesta malaltia és clau per poder adaptar les estratègies terapèutiques
  • L'activitat, patrocinada per Menarini, va comptar amb una metodologia participativa, ja que el ponent va dedicar la segona part de l'acte a resoldre específicament les preguntes sobre el tractament de la COVID-19 que prèviament havien enviat els inscrits
  • Els assistents, a través d'una enquesta, han realitzat una valoració molt positiva, tant per la temàtica triada i el contingut explicat, com pel ponent que la va impartir i l'aplicabilitat pràctica en el dia a dia


Barcelona, 16 de juny de 2020. Quina és la situació actual dels estudis i resultats en el tractament de la COVID-19? Aquesta va ser la pregunta a la qual va donar resposta el webinar interactiu que va impartir el passat 11 de juny Àgora Sanitària –la plataforma de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid–, amb el patrocini de Menarini. La conferència va comptar amb més de 600 inscrits procedents de tot Espanya, que exercien en diferents àmbits de la farmàcia, principalment, atenció primària, hospitals i farmàcia comunitària.

Conèixer el comportament de la COVID-19, clau per a adaptar les estratègies terapèutiques

Durant la conferència, Santiago Grau, farmacèutic clínic de l'Hospital del Mar de Barcelona, membre destacat del PROA i expert en malalties infeccioses, va presentar els últims estudis i estratègies en el tractament farmacològic de la COVID-19, repassant els resultats obtinguts fins al moment i les perspectives futures, i abordant la controvèrsia generada al voltant de fàrmacs com la hidroxicloroquina. Una de les principals conclusions a les quals va arribar Grau durant la seva exposició, que va estar moderada per Cristina Roure, vocal d'Hospitals del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, va ser que el fet d'anar coneixent més detalls sobre el comportament d'aquesta malaltia és clau per a poder adaptar les estratègies terapèutiques. Al seu torn, l'activitat es va basar en una metodologia participativa, ja que el ponent va dedicar la segona part de l'acte a resoldre específicament les preguntes sobre el tractament de la COVID-19 que prèviament havien enviat els inscrits.

Valoració molt positiva per part dels assistents

Els assistents, a través d'una enquesta, han realitzat una valoració molt positiva de la conferència, tant per la temàtica triada i el contingut explicat, com pel ponent que la va impartir i l'aplicabilitat pràctica en el dia a dia. Concretament, han destacat sobretot el fet poder disposar d'informació actualitzada en un moment en el qual les dades sobre aquest tema són confuses i la necessitat d'estar formats en aquest camp per a poder aclarir els dubtes que plantegen els pacients.

Altres aspectes que han remarcat en les seves opinions, han estat el “poder estar al dia de les últimes novetats”, accedir a “informació de rigor per part de professionals extremadament qualificats”, així com el fet de contestar  preguntes concretes realitzades pels alumnes, “ja que respon a la informació que es necessita i interessa".

“Atès que és un tema de gran actualitat i que evoluciona constantment, vam creure que era necessari realitzar una conferència que actualitzés els coneixements del farmacèutic, tant des del punt de vista de l'estratègia terapèutica que s'està seguint en les diferents fases de la malaltia, com dels estudis clínics i els avanços en el tractament. Així mateix, poder realitzar aquesta formació a través d'un portal consolidat com és Àgora Sanitària i, a més, en format webinar, ha estat de gran ajuda per tal de  facilitar l'assistència”, explica Cristina Roure, vocal d'Hospitals del COFB i moderadora de l'acte.

Per Ignacio González, director general de Menarini España, “Àrea científica Menarini és reconeguda en l'entorn sanitari com a pionera, referent i líder en formació continuada per a professionals de la salut. En els seus gairebé 30 anys de trajectòria, s'han impartit més de 21.000 activitats de formació en les quals han participat més de 32.000 professionals com a ponents i altres 530.000 han ampliat els seus coneixements. Per a nosaltres és un gran estímul poder secundar i contribuir a la formació mèdica de qualitat al nostre país”.

Aposta pel format de webinar interactiu

Aquesta activitat s'emmarca en l'aposta que ha realitzat Àgora Sanitària per oferir nous formats formatius, incorporant al seu ampli catàleg la modalitat de webinar. L'objectiu d'aquest nou format és oferir formacions específiques i interactives, de no més d'una hora i mitja, que donin resposta a qüestions actuals de la professió farmacèutica i que serveixin de complement a les formacions de més llarga durada que es troben al portal.

Sobre Àgora Sanitària

El portal de formació online Àgora Sanitària va néixer fa més d'una dècada de la voluntat dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i de Barcelona per  promoure i garantir les competències del professional sanitari. Tots dos col·legis reuneixen una llarga trajectòria en projectes de formació i coincideixen en la importància de tenir una plataforma d'aprenentatge que faciliti la formació continuada dels professionals sanitaris.

En aquests 10 anys, més de 20.000 farmacèutics i altres professionals s'han instruït en programes formatius enfocats a millorar la pràctica diària, com són la dispensació i seguiment farmacoterapèutic, la indicació farmacèutica davant  símptomes menors, el consell nutricional, la dermofarmàcia o la gestió de la pròpia farmàcia.

Sobre Menarini Espanya

Menarini és un grup farmacèutic internacional amb més de 125 anys d'història que està  present en més de 136 països de tot el món. Menarini España és una de les filials estratègiques del grup, amb una producció de 58 milions d'unitats de medicaments a l'any i una plantilla de 760 treballadors i treballadores. La seva seu a Badalona, amb una superfície de 13.000 m², inclou la planta de producció i un dels set centres d'I+D+i que el Grup Menarini Internacional té a tot el món. Menarini, present a Espanya des de fa 55 anys, se situa entre les 15 primeres empreses del sector farmacèutic espanyol. L’any 1979 Menarini va decidir expandir la seva activitat a Llatinoamèrica, avui dia és present amb filials a Mèxic, Colòmbia, el Perú, i Centreamèrica i el Carib; així mateix gràcies a acords comercials, també es distribueixen productes a l'Argentina, el Brasil, Xile i l'Equador. Un dels compromisos més forts adquirits per Menarini al llarg dels seus 60 anys a Espanya és la formació continuada dels professionals sanitaris. Fruit d'això, l’any  1990, va néixer l’Àrea científica Menarini, l'objectiu principal de la qual és impartir formació de qualitat en l'àmbit de la salut.