NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya treballa juntament amb el Departament de Salut de la Generalitat per fer front al coronavirus i llançar un missatge de calma a la població

  • Davant la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) va mantenir una reunió amb el Departament de Salut, on es va posar de manifest la necessitat d'elaborar un protocol amb recomanacions per a farmacèutics d'oficina de farmàcia
 
  • El COFB ha suspès temporalment totes les activitats formatives presencials i està implementant mesures de prevenció en la seva seu col·legial
 
  • Els farmacèutics, com a professionals sanitaris més pròxims i accessibles a la ciutadania, s'estan implicant activament en la resolució dels dubtes dels ciutadans, llançant un missatge de tranquil·litat i recomanant mesures higièniques de prevenció

 

Barcelona, 11 de març de 2020.- Davant la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, el passat 3 de març, el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Jordi de Dalmases, es va reunir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, juntament amb la resta de presidents de tots els col·legis professionals farmacèutics i d'altres àmbits sanitaris.

Fruit d'aquesta reunió, el Consell i el Departament de Salut de la Generalitat han treballat conjuntament en l'elaboració d'un protocol amb recomanacions per a farmacèutics d'oficina de farmàcia, que s'ha publicat aquest 9 de març. Des de l'inici d'aquesta situació, en una carta enviada al secretari de Salut Pública, Joan Guix, De Dalmases va posar a disposició la xarxa de les 3.024 oficines de farmàcia de Catalunya.

Accions impulsades des del COF de Barcelona enfront del coronavirus
Així mateix, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha impulsat un conjunt d'accions per a fer front al coronavirus, entre les quals es troben la creació d'un comitè de crisi per a fer un seguiment de l'evolució de la malaltia i l'elaboració d'un conjunt de recomanacions i mesures de prevenció entre els professionals de l'oficina de farmàcia. També s'ha elaborat un protocol de neteja per a garantir que la farmàcia, en tot moment, compleix amb les condicions adequades per a desenvolupar l'activitat amb garanties sanitàries.

D'altra banda, l'11 de febrer va organitzar una conferència impartida pel Dr. Antoni Trilla, epidemiòleg i responsable del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, que va comptar amb més de 500 col·legiats inscrits, i en la qual es va contextualitzar l'epidèmia, es va informar de la situació en aquell moment i es va començar a concretar quin paper podien tenir els farmacèutics en la prevenció.

Una altra de les actuacions dutes a terme, seguint les instruccions del Departament de Salut, ha estat la suspensió temporal de totes les activitats formatives presencials. En la mesura que sigui possible, totes les conferències i els cursos s'estan intentant adaptar al format Webinar. També s'estan implementant mesures de prevenció en la seu col·legial, que s'aniran revisant en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries.

Els farmacèutics, professionals accessibles i pròxims a la població
Les oficines de farmàcia tenen un paper molt rellevant en la comunitat com a punts d'informació rigorosa i adequada a la població i, eventualment, de detecció de casos sospitosos d'infecció pel SARS-CoV-2. Per aquest motiu, els professionals farmacèutics s'han implicat activament a l'hora de resoldre dubtes dels ciutadans, llançant un missatge de tranquil·litat i recomanant mesures higièniques de prevenció.