NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal

El COF de Barcelona reprèn l'activitat formativa amb una àmplia oferta i continguts de gran actualitat, adaptats a la modalitat virtual

  • El COFB manté la seva aposta i compromís per la formació continuada, amb el ferm convenciment que és un pilar fonamental del desenvolupament professional

 

  • Fins al moment, ja hi ha més de 2.160 inscrits en les diferents activitats formatives programades, que aborden temàtiques com a “Tests COVID-19: aclarint conceptes” i “Dispositius d'inhalació: què hi ha de nou?”

 

  • També s'han adaptat a la modalitat virtual el Màster d'Ortopèdia i el Màster de  Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF), i es continua apostant per la formació online a través del portal renovat Àgora Sanitària

Barcelona, 25 de maig de 2020. Després de gairebé dos mesos de suspensió de l'activitat formativa presencial del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, a causa de la situació excepcional generada per la COVID-19, la institució va recuperar a mitjan abril la seva programació de formació continuada, que va arrencar amb el començament del curs 2019-2020. Ho fa, això sí, de manera virtual i amb una àmplia oferta formativa de gran actualitat. El context actual -en què els farmacèutics han desenvolupat una tasca fonamental i ha posat de manifest, una vegada més, la fortalesa de la professió farmacèutica- estarà molt present.

D'aquesta manera, el COFB manté la seva aposta i compromís per la formació continuada, amb el ferm convenciment que és un pilar fonamental del desenvolupament professional, i continua treballant per a actualitzar els coneixements dels seus col·legiats, que millora, al seu torn, l'atenció farmacèutica i aporta valor a la societat.

Quines activitats s'han programat fins a final de curs?

Les diferents activitats programades estan tenint una gran acollida entre els col·legiats. Fins al moment, ja compten amb més de 2.160 inscrits, i s'espera que aquesta xifra vagi en augment. Tota l'oferta formativa del COFB es pot consultar en l'apartat “Activitats” de la web institucional www.cofb.org.

Conferències, cursos i tertúlies d'actualitat

Aquest dilluns tindrà lloc la conferencia “Tests COVID-19: aclarint conceptes”, amb més de 1.000 inscrits, en la qual, de la mà d'un microbiòleg, es resoldran els diferents interrogants al voltant d'aquesta temàtica. Al llarg d'aquesta setmana, també hi ha programat el curs “Paràmetres analítics. De la patologia a l'analítica” (26 de maig), amb l'objectiu de donar resposta a les consultes de l'usuari relacionades amb les proves de laboratori; així com la conferencia “Estrès dietes i confinament” (28 de maig), amb el patrocini de Pileje, on es presentaran estratègies eficaces per a desenvolupar i mantenir uns hàbits alimentaris saludables, així com el paper de la micronutrició i els seus complements.

Durant el mes de juny, es farà una formació sobre “Dispositius d'inhalació: què hi ha de nou?” (3 de juny), amb la col·laboració de Boehringer Ingelheim, en la qual es repassaran els diferents dispositius d'inhalació i s'analitzarà com hauria de ser el dispositiu ideal. També el curs “Direcció tècnica d'una indústria farmacèutica” (3 de juny), amb l'objectiu d'assimilar els conceptes de la direcció tècnica a partir de la visió i l'experiència de professionals de la indústria farmacèutica; o “Requeriments legals i científics en la recerca de medicaments pediàtrics” (10 de juny), dirigit a professionals de la indústria i la farmàcia hospitalària. Pel que fa a l'última tertúlia d'actualitat del curs 2019-2020, el tema triat ha estat “Dormir bé, alimentar-se millor per a ser més feliç” (17 de juny), amb el patrocini de Pileje, en la qual s'abordarà la relació entre el fet de dormir poc amb la tendència a l'obesitat i altres malalties cròniques.

Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF) i Màster d'Ortopèdia

D'altra banda, s'han adaptat a la modalitat virtual via Zoom el Màster d'Ortopèdia i el Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia (MGOF). Al seu torn, s'han obert els tallers d'habilitats directives i seminaris del MGOF amb classes virtuals i amb nous alumnes inscrits.

Àgora Sanitària

També es continua apostant per la formació online a través del portal renovat Àgora Sanitària, que aquest 2020 està celebrant, a més, el seu desè aniversari.

Ja són més de 25.000 usuaris actius en aquest portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid. Fins a final de curs, a Àgora hi ha  previstes més de 20 activitats formatives, entre les quals trobem  quatre webinars: “Estrès posttraumàtic i COVID19. Com ho gestionem en la farmàcia?” (26 de maig), patrocinat per Neuraxpharm; “Estudis i resultats en el tractament de la COVID-19. Situació actual” (11 de juny), amb el patrocini de Menarini; “Tinea pedis i onicomicosis: identificació, prevenció i tractament” (16 de juny), amb el patrocini de Reckitt i “Salut ocular i confinament”, amb el patrocini de Brill Pharma.

Una oportunitat per a fer un pas endavant i continuar amb la formació

Per Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada, la crisi ocasionada per la COVID-19 “canviarà, almenys a curt termini, els hàbits de formació, en els quals la presencialitat deixarà de ser protagonista”, encara que, des del seu punt de vista, “no canviaran les ganes dels farmacèutics de continuar formant-se i d'estar al dia”.

Surroca també considera que és important “facilitar al màxim l'experiència d'adquisició de nous coneixements, aprofitant totes les oportunitats i facilitats que ofereixen les noves tecnologies”. Per això, el Col·legi ha posat en marxa “una sèrie d'iniciatives que permeten impartir activitats formatives sense necessitat de desplaçar-se, evitant la mobilitat i seguint sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries”. Segons la vocal del COFB, aquest és el moment d’ “impulsar encara més l'oferta virtual del programa formatiu del COFB i continuar amb pas ferm cap a una proposta de qualitat, que integri les noves tecnologies i s'adapti a les necessitats de cada moment”.