NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal

El COFB organitza una formació perquè farmacèutics hospitalaris s'actualitzin en oncologia hematològica

  • La inscripció es pot realitzar fins al 4 de novembre a través de la web institucional del COFB www.cofb.org (apartat “Activitats”)
  • L'oncologia hematològica s'abordarà des del punt de vista terapèutic (gestió i tractament dels càncers hematològics), psicològic (suport emocional en el tractament actiu) i farmacèutic (educació sanitària del pacient a l'era dels tractaments orals), tot això de la mà de ponents de reconeguda trajectòria
  • El curs consta d'1 sessió setmanal durant 5 setmanes, que s'impartiran a través d'un webinar en directe, amb un enfocament teoricopràctic i torn de preguntes per a promoure el debat, la reflexió conjunta i la interacció entre ponents i participants
 
 
Barcelona, 21 d'octubre de 2021. El pròxim 4 de novembre comença la formació “Actualització en oncologia hematològica”, organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), juntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC). El curs, patrocinat per Janssen, i amb la col·laboració d'Astellas Pharma, està dirigit a farmacèutics hospitalaris i és una de les novetats del programa de formació continuada 2021-2022 del COFB. Consta d'un total de 5 sessions (4, 11, 18 i 25 de novembre i 2 de desembre), que s'impartiran a través d'un webinar en directe, amb un enfocament teoricopràctic i torn de preguntes per promoure el debat, la reflexió conjunta i la interacció entre ponents i participants.
 
La inscripció, que és gratuïta per a col·legiats dels Col·legis de Farmacèutics i membres de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, es pot realitzar a través de la web institucional del COFB www.cofb.org (apartat “Activitats”).
 
Abordatge transversal i multidisciplinari amb experts de reconeguda trajectòria
 
La formació s'ha plantejat des d'una perspectiva multidisciplinària, ja que entre els ponents trobem a metges, psicòlegs i farmacèutics, tots ells de reconeguda trajectòria i amb una àmplia experiència dins del seu àmbit. Així, l'oncologia hematològica s'abordarà des del punt de vista terapèutic (gestió i tractament dels càncers hematològics), psicològic (suport emocional en el tractament actiu) i farmacèutic (educació sanitària del pacient a l'era dels tractaments orals).
 
Dins del primer bloc, Albert Altés, cap del servei d'Hematologia d'Althaia i president de la Societat Catalana d'Hematologia, abordarà la leucèmia limfocítica crònica; Ana Marín, de la unitat de limfomes del Servei d'Hematologia de l'Hospital Vall d’Hebron, tractarà el limfoma de les cèl·lules del mantell; i Carlos Fernández de Larrera, consultor de la unitat de mieloma i amiloïdosi del Servei d'Hematologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, abordarà la malaltia de Waldenström. D'altra banda, Mercedes Gironella, de la unitat de gammapaties monoclonals del Servei d'Hematologia de l'Hospital Vall d’Hebron, aprofundirà en el mieloma múltiple; i Ana Garrido, metgessa adjunta de guàrdies d'Hematologia Clínica del Servei d'Hematologia de l'Hospital Sant Pau, se centrarà en la leucèmia mieloide aguda.
 
D'altra banda, la psicòloga Judit López, experta en tractaments psicoemocionals a pacients oncològics, se centrarà en la importància del suport emocional en el tractament actiu.
 
Finalment, des de l'àmbit farmacèutic, Estela Moreno, farmacèutica de l'Hospital Sant Pau i coordinadora del grup de farmàcia oncològica de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria, aprofundirà en els aspectes clau en l'educació del pacient a l'era dels tractaments orals.
 
La importància de la formació en oncologia hematològica
 
En els últims anys, s'han produït novetats terapèutiques en els tractaments contra els càncers relacionats amb la sang i s'han aplicat noves estratègies als pacients. L'envelliment de la població i una presència més acusada d'aquesta mena de càncers en el pacient ancià fràgil afegeix complexitat a la gestió.
 
En aquest sentit, David Conde, vocal d'Hospitals del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, explica que “en els últims anys hem assistit a novetats en diferents patologies hematològiques, amb nous abordatges de tractaments sistèmics que, conseqüentment, han canviat el curs clínic de diferents malalties”. I destaca que “a causa de l'augment de noves molècules disponibles considerem que és imprescindible posar-les en context i conèixer com s'integren en els protocols farmacoterapèutics d'aquestes patologies neoplàsiques”. Per això, “comptarem amb la presència d'experts en cadascuna d'aquestes patologies perquè ens il·lustrin el panorama actual en la pràctica clínica i del que està per arribar, fent èmfasi també en la implicació del farmacèutic i la seva actuació”.
 
Amb el patrocini de: