NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

'Infarma Solidari' centrarà la seva ajuda en l'atenció farmacèutica de les mares i nens d'Etiòpia

  • La clínica maternoinfantil que gestiona la Fundació Pablo Horstmann al país africà rebrà el suport econòmic del Congrés i Saló farmacèutic


Madrid, 22 de febrer. Infarma Solidari abraçarà per cinquena edició una nova causa humanitària al proper Congrés i Saló farmacèutic que organitzen els Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, ​​en col·laboració amb Interalia.

El projecte escollit per bolcar tot el suport i solidaritat dels professionals, empreses i organitzacions que estaran presents entre el 22 i el 24 de març a Ifema és la clínica maternoinfantil Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia. Aquest centre, gestionat per la Fundació Pablo Horstmann, ofereix assistència mèdica gratuïta a tota la població infantil i a les dones de la localitat etíop des del 2012, atenent més de 15.600 nens i més de 7.000 dones embarassades a l'any.

L'objectiu del projecte que impulsarà Infarma serà afavorir l'accés a la medicació i al tractament dels pacients d'aquesta clínica maternoinfantil, el terreny i la titularitat legal de la qual són del Vicariat Catòlic de Meki. Els fons demanats serviran per finançar la compra de medicines, els salaris de dos farmacèutics i un encarregat del magatzem durant un any o la compra d'equips que permetin diagnosticar patologies complexes. Així mateix, es formarà i acompanyarà el personal sanitari etíop de la farmàcia i el laboratori amb la presència de dos farmacèutics i dos tècnics de laboratori.

Etiòpia és considerada un dels països més pobres del món. El 2020 ocupava el lloc 173 de l'Índex de Desenvolupament Humà, d'un total de 189 països analitzats. Desnutrició, ús d'aigua no potable, sanejament deficient, nivells d'educació materna baixos i una sanitat precària són alguns dels factors que han elevat la taxa de mortalitat infantil en menors d'un any fins a l'11,8%, disparant-se fins al 17,9% entre els nens menors de cinc anys.

Infarma, com ja va fer en edicions anteriors, ha obert una convocatòria pública, seguint la línia de transparència i de compromís social del Congrés i Saló, per seleccionar el projecte solidari. L'elecció de la Fundació Pablo Horstmann s'ha fet de manera rigorosa, atenent els diferents projectes humanitaris presentats en convocatòria pública i dins un procés que ha comptat amb la participació d'un auditor extern.

El coordinador d'Infarma Solidari i vicepresident primer en funcions del COFM, Manuel Martínez del Peral, explica que "tan important és col·laborar i ser solidaris com garantir que aquest esforç arriba als seus principals beneficiaris, que són els nens atesos per la Fundació Pablo Horstmann en una àrea molt desatesa, aquest és el nostre compromís i el repte que volem compartir amb tot el sector".

Una altra de les novetats incloses en aquesta edició és que totes les donacions que es recaptin a Infarma aniran directament al projecte elegit, amb el compromís exprés que els fons s'inverteixin en el projecte d'atenció dels nens i dones objecte de la solidaritat d'Infarma. Les partides de viatges, beques i despeses indirectes les assumeix la Fundació Pablo Horstmann.

Reduir la taxa de morbimortalitat infantil i els casos de malnutrició severa són prioritats de la Fundació Pablo Horstmann, que treballa de manera conjunta amb les autoritats locals de Meki i compta des del 2008 amb un altre Hospital Pediàtric a Lamu (Kenya).