NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

Infarma Solidari recaptarà fons per a la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki (Etiòpia)

Madrid, 3 de febrer. Infarma Solidari es vincularà per cinquè any consecutiu una nova causa humanitària en la pròxima edició del Congrés i Saló farmacèutic que organitzen els col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia.

El projecte triat per a bolcar tot el suport i solidaritat dels professionals, empreses i organitzacions que es donaran cita entre el 10 i el 12 de març a Ifema és la Clínica Pediàtrica Let Children Have Health de Meki, a Etiòpia. Aquest centre, gestionat per la Fundació Pablo Horstmann, ofereix assistència mèdica gratuïta a tota la població infantil de la localitat etíop des de 2012 i atén més de 21.000 nens a l'any.

L'objectiu del projecte que impulsarà Infarma serà afavorir l'accés a la medicació i al tractament dels pacients d'aquesta Clínica Pediàtrica el terreny i la titularitat legal de la qual són del Vicariat Catòlic de Meki. Els fons recaptats serviran per finançar la compra de medicines, els salaris de dos farmacèutics i un encarregat del magatzem durant un any o la compra d'equips que permetin diagnosticar patologies complexes. Així mateix es formarà i acompanyarà al personal sanitari etíop de la farmàcia i el laboratori amb la presència de dos farmacèutics i dos tècnics de laboratori.

Etiòpia està considerat un dels països més pobres del món. El 2018, ocupava el lloc 173 de l'Índex de Desenvolupament Humà, d'un total de 189 països analitzats. Desnutrició, ús d'aigua no potable, sanejament deficient, baixos nivells d'educació materna i una sanitat precària són alguns dels factors que han elevat la taxa de mortalitat infantil en menors d'un any fins a l’11,8% i que es dispari fins al 17,9% en els nens menors de cinc anys.

Infarma, com ja es va fer en l'edició de 2019, ha obert una convocatòria pública, seguint la línia de transparència i de compromís social del Congrés i Saló, per seleccionar el projecte solidari. L'elecció de la Fundació Pablo Horstmann s'ha fet d'una forma rigorosa, atesos els diferents projectes humanitaris presentats en convocatòria pública i dins d'un procés que ha comptat amb la participació d'un auditor extern.

El coordinador de Infarma Solidari i vicepresident primer del COFM, Manuel Martínez del Peral, explica que “tan important és col·laborar i ser solidaris com garantir que aquest esforç arriba als seus principals beneficiaris, que són els nens atesos per la Fundació Pablo Horstmann en una àrea molt desatesa. Aquest és el nostre compromís i el repte que volem compartir amb tot el sector”.

Una altra de les novetats incloses en aquesta edició és que totes les donacions que es recaptin a Infarma aniran directament al projecte triat, amb el compromís exprés que els fons s'inverteixin en el projecte d'atenció dels nens objecte de la solidaritat d’Infarma. Les partides de viatges, beques i despeses indirectes les assumeix la Fundació Pablo Horstmann.

Reduir la taxa de morbimortalidad infantil i els casos de malnutrició severa són prioritats de la Fundació Pablo Horstmann, que treballa de manera conjunta amb les autoritats locals de Meki i compta des del 2008 amb un altre Hospital Pediàtric a  Lamu (Kenya).

Sobre 'Infarma Madrid 2020'

El Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia és una cita professional reconeguda d'interès sanitari per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. En la seva última edició de 2018 a Madrid, va reunir 33.850 visitants i a 3.450 congressistes. Des que els Col·legis Farmacèutics de Madrid i Barcelona van decidir col·laborar per organitzar Infarma de manera conjunta juntament amb Interalia, el creixement del Congrés i Saló ha estat sostingut en cada edició. Si el 2012, data de la primera trobada conjunta, es va aconseguir reunir 2.356 i 21.000 professionals, l'última edició de Barcelona de 2019 es va tancar amb un balanç de 3.480 congressistes i 33.770 visitants, un 47 per cent més de congressistes i un 60 per cent més de professionals. Són algunes de les grans xifres d'un Congrés que en 2018 va aconseguir a més un nou rècord d'espai firal en contractar 35.000 metres quadrats, així com d'expositors, amb 387 empreses i laboratoris presents.