NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal
Vés enrere

‘Infarma Madrid 2020’ representarà les múltiples modalitats d'exercici professional

  • El Comitè Científic avança el programa del Congrés i Saló de la Farmàcia que se celebrarà entre el 10 i el 12 de març

Madrid, 18 de desembre. Reivindicar el consell professional del farmacèutic com a valor diferencial i representar la varietat i riquesa de modalitats de l'exercici professional seran dos dels objectius que s'ha marcat la nova edició d’Infarma Madrid 2020. El Congrés i Saló de la Farmàcia, que organitzen els Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, obrirà les portes el 10 de març al recinte firal d’Ifema, amb un programa científic que incideix en el paper professional del farmacèutic i aborda les qüestions més candents del sector.

El coordinador del Comitè Científic d’Infarma, Luis Panadero Carlavilla, creu que els farmacèutics trobaran respostes pràctiques a moltes de les realitats que afronten els professionals en el seu dia a dia en una edició que apostarà per donar prioritat a la qualitat de les ponències i debats enfront de la quantitat. “La professió està demostrant una gran capacitat de participació i de preocupació per tots els aspectes científics i tècnics que condicionen la seva activitat diària en les diferents modalitats d'exercici. Per això, hem dissenyat un programa ampli de continguts que respongui als seus principals dubtes i inquietuds i sigui eminentment pràctic”, explica el vicepresident tercer del COFM.

El primer avanç del programa científic ja es pot consultar a la web (www.infarma.es) i aborda qüestions de màxima actualitat, com el paper de la farmàcia rural com a element integrador del territori i de les persones que viuen en el que es coneix ja com a “Espanya buidada”; la necessitat d'abordar les demandes dels pacients a través d'una atenció més pròxima i humanitzada; el rol que han de jugar els professionals com uns dels grans influents dels ciutadans en l'ús dels medicaments, o les conseqüències que el Brexit pot tenir per a l'oficina de farmàcia.

A diferència d'altres edicions, els continguts no s'organitzen en itineraris ni tampoc se solaparan, de manera que s'oferirà a tots els participants i congressistes la possibilitat de participar en totes les conferències i taules rodones programades.

Entre altres ponències, es posarà l'accent en el paper de la distribució farmacèutica, tant per la banda dels desproveïments recurrents que pateixen les farmàcies com per la del tràfic il·lícit de medicaments i productes farmacèutics.

Seguretat alimentària, infeccions de transmissió sexual, el nou catàleg d'ortopèdia, l'ús terapèutic del cànnabis, les teràpies avançades CAR-T o el desenvolupament de nous serveis farmacèutics en estreta col·laboració amb l'Administració i iniciatives col·legials, com la recertificació o la Guia COFM, seran altres continguts que s'abordaran en diferents taules rodones de la mà d'experts del sector.

Iniciatives com Infarmainnova, Exponews o Iniciatives d'èxit tindran continuïtat en aquesta nova edició, que potenciarà, a més, àrees de treball específiques per a ús dels professionals i congressistes, així com un espai per a la presentació de pòsters científics.

En línia amb les dues últimes edicions celebrades a Madrid, Infarma Solidari promourà un programa d'activitats que tornarà a incidir en la necessitat de bolcar esforços conjunts per a recaptar fons al voltant d'una causa humanitària.

Sobre Infarma Madrid 2020

El Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia va reunir en la seva última edició de 2018 a Madrid a 33.850 visitants i a 3.450 congressistes. Des que els Col·legis Farmacèutics de Madrid i Barcelona van decidir col·laborar per a organitzar Infarma de manera conjunta, el creixement del Congrés i Saló ha estat sostingut en cada edició. Si l’any 2012, data de la primera trobada conjunta, es va aconseguir reunir 2.356 i 21.000 professionals, l'última edició de Barcelona, aquest 2019, es va tancar amb un balanç de 3.480 congressistes i 33.779 visitants, un 47 per cent més de congressistes i un 60 per cent més de professionals.

Són algunes de les grans xifres d'un Congrés que l’any 2018 va aconseguir, a més, un nou rècord d'espai firal en contractar 35.000 metres quadrats, així com d'expositors, amb 387 empreses i laboratoris presents.