NOTES DE PREMSA NOTES DE PREMSA

Torna a la pàgina principal

Jordi de Dalmases: “Els farmacèutics hem de continuar sent importants en la digitalització”

  • Van ser declaracions de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), en la clausura de la XIV edició del MGOF
  • El Màster permet aprofundir en el desenvolupament de les competències necessàries per a millorar la gestió de l'oficina de farmàcia, a través de tres mòduls: Finances i fiscalitat, Gestió de persones i Màrqueting
  • Una vegada finalitzat el Màster, els participants continuaran aplicant en la farmàcia tot el que han après al llarg d'aquest any

Barcelona, 11 de juny de 2019. El passat 28 de maig va tenir lloc al COFB la clausura de la catorzena edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF), que va comptar amb la presència de Jordi de Dalmases, president del COFB; Joan Carles Serra, director del Màster; i Cristina Rodríguez i Mònica Gallach, coordinadores del màster i membres del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB.

“Els farmacèutics hem de continuar sent importants en la digitalització”
Abans de fer lliurament dels diplomes als participants, el president del COFB els va dirigir unes paraules en les quals va fer referència a la digitalització del món farmacèutic. “Haurem d'abordar la possible digitalització de la relació de la farmàcia amb el ciutadà” perquè “el millor que té el servei farmacèutic és la relació de proximitat amb l'usuari”. “Cal veure de quina forma fem prevaler aquest ascendent del farmacèutic amb el ciutadà, aquesta confiança, aquesta relació i la traslladem al món digital. Els farmacèutics hem de continuar sent importants en la digitalització”, va apuntar.

I va afegir: “El món digital és un món que irromp, que arriba de forma no programada i que sorprèn. La feina dels farmacèutics s'ha anat digitalitzant i ho continuarà fent. Per exemple, ja fa gairebé 10 anys que està implantada la recepta electrònica”, va destacar De Dalmases.
D'altra banda, també va posar en relleu la importància de la formació, com la que proporciona el MGOF, per tal de fer front als reptes de la professió farmacèutica. “Espero que el Màster us hagi agradat, que hàgiu après i que us permeti millorar la gestió diària de l'oficina de farmàcia”, va concloure.

Què opinen els participants del Màster?
Els estudiants de la XIV edició del MGOF opinen que el Màster proporciona molts coneixements pràctics que es poden aplicar perfectament a la farmàcia. “Et dóna una informació molt bona en poc temps. En un any s'aprenen moltes coses que realment t'ajuden molt per a poder portar bé la farmàcia”, afirma Núria Dellonder, participant del Màster, farmacèutica adjunta i futura titular d'una oficina de farmàcia a Camós (Girona).

Coincideix amb ella Toni Páez, farmacèutic que durant el Màster – i després de 20 anys darrere el taulell- s'ha convertit a titular d'una farmàcia de Ripollet (Barcelona): “El recomanaria totalment a titulars o farmacèutics que en un futur vulguin ser-ho. Val molt la pena perquè t'adones que hi ha un món darrere de la gestió que tampoc coneixes molt i està molt bé que t'aconsellin sobre com fer bé les coses”. A tots dos els ha agradat especialment la part de màrqueting. “Al final, és la part més visual, la que veuen els pacients quan arriben a la farmàcia. Per això cal donar-li molta importància”, explica Páez.

Quins objectius té el MGOF?
El Màster- compost pels mòduls Finances i fiscalitat, Gestió de les persones i Màrqueting- té per objectius conèixer les diferents àrees funcionals i processos de negoci de la farmàcia i proporcionar una visió global, generalista i integradora de la direcció i la gestió d'empreses. A més, també permet desenvolupar les capacitats directives per a liderar un equip de col·laboradors.

Els tres mòduls citats anteriorment –que es poden cursar per separat per a facilitar l'accessibilitat- contribueixen a la millora professional dels participants. Tot això, a partir de l'aprenentatge actiu i pràctic, el foment de la capacitat de reflexió, el treball cooperatiu i la transmissió de coneixements entre els assistents.

Ja estan obertes les inscripcions de la XV edició a la web del Col·legi.

Sessió informativa de la pròxima edició: 8 de juliol
El pròxim dilluns 8 de juliol a les 14 h tindrà lloc la sessió informativa de la XV edició del MGOF. Durant l'acte, es detallarà el contingut del Màster i també es resoldran els possibles dubtes que puguin sorgir als futurs participants. Els interessats es poden en aquesta sessió a través d'aquest enllaç.