CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TRENDING TOPICS EN NUTRICIÓ 2022/2023 - RESIDUS FOOD WASTE - WEBINAR

27/04/2023 ( Inscripcions obertes ).

Dates

27 d'abril del 2023

  

Matrícula

Col·legiats dels COF: 20€
No col·legiats: 35€

Inscripcions

del 31/08/2022 al 27/04/2023

Horari

de 14 a 16:00 hores

 

Lloc

Aula virtual del COFB

Hores Lectives

2.0

Places

100

INTRODUCCIÓ

A Catalunya llencem 90g d’aliments per persona/dia, l’equivalent a un iogurt. L’objectiu del Desenvolupament Sostenible és reduir a la meitat el malbaratament per càpita l'any 2030.

Una tercera part dels aliments que es produeixen al món acaben perdent-se o malbaratant-se al llarg de tota la cadena alimentària, del camp a la taula. La magnitud d’aquesta dada ha despertat la consciència i ha convertit el residu alimentari en un dels eixos de la política alimentaria a nivell mundial en l’última dècada.

Si afegim el component de seguretat alimentaria, reduir el desaprofitament alimentari en un 25% permetria eradicar la malnutrició en el mon, que afecta a 900 milions de persones.

Ajustar l’oferta i la demanda, aplicar polítiques de redistribució justes o aprofitar els residus per alimentar els animals son algunes de las solucions.

 

Els professionals de la nutrició han de promoure dietes saludables i sostenibles que redueixin l’impacte en el planeta i alhora transmetre a l’usuari la importància del valor de l’alimentació.

METODOLOGIA

Modalitat d’assistència: presencial o Webinar

PROGRAMA
  • Què és el residu alimentari?
  • Importància del valor que donem l’alimentació
  • Què diu la Normativa Europea de Sostenibilitat enfocada a l’alimentació (Food waste & Package waste)
  • Què podem fer per a prevenir i reduir el residu alimentari?
EQUIP DOCENT

Fresán Salvo, Ujué, llicenciada en Farmàcia (UNAV), màster en Salut Pública (UPNA), doctora en Biomedicina (UB), investigadora de l’ISGlobal, línies d’investigació en salut pública i nutrició, especialitzada en dietes sostenibles.   

Gil Roig, Josep M., director del CREDA i professor d’Economia Agrària a la Universitat Politècnica de Cataluña (UPC), responsable de l’equip d’anàlisis de la cadena alimentària i comportament del consumidor, director de la Càtedra Mercabarna de Prevenció del Malbaratament.

COORDINACIÓ

Anna Bach Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona

ADREÇAT A

Farmacèutics comunitaris