CERCA LES ACTIVITATS

ÀREA TEMÀTICA

DATA

TIPUS

ADREÇAT A...

TERTÚLIES COVID. SALUT MENTAL EN TEMPS DE COVID - WEBINAR

19/01/2022 ( Inscripcions obertes ).

  • ACTIVITAT ONLINE

Dates

19 de gener del 2022  

Matrícula

Col·legiats: gratuïta, cal fer la inscripció a través de la web
No col·legiats: 30€

Inscripcions

del 13/12/2021 al 19/01/2022

Horari

de 14 a 16 

Lloc

aula virtual

Hores Lectives

2

Places

500

INTRODUCCIÓ

La crisi del coronavirus ha provocat que els trastorns psiquiàtrics, disparats, siguin el gran repte de la sanitat pública.
Creix la depressió i l’ansietat, es descompensen els trastorns greus, com l’esquizofrènia, i broten els trastorns de la conducta alimentària i les temptatives de suïcidi entre els joves. 
El 50%  dels trastorns mentals broten abans de l’edat adulta, però Espanya és l’únic país de la UE sense l’especialitat mèdica de Psiquiatria Infantojuvenil.
Els experts insisteixen en la necessitat d’establir estratègies de prevenció, basades en una estructura social robusta i multidisciplinar, amb programes que redueixin la inseguretat alimentària, econòmica i d’habitatge.
Catalunya és una de les comunitats que han posat en marxa programes pilot de prescripció social per a reduir l’aïllament, augmentar l’activitat i modificar hàbits.

Segons l’OMS, malgrat la pujada dels trastorns mentals a tot el món, la mitjana mundial d’inversió en aquest àmbit és del 2% de la despesa pública en sanitat. A l’Estat espanyol la inversió en salut mental és d’un 4% , mentre que la mitjana de la Unió Europea és del 5,5% i hi ha països que arriben al 10%. S’ha de potenciar la salut mental des de l’atenció primària, però falta personal sanitari especialitzat.
Els experts parlen ja del que qualifiquen com la pandèmia silenciosa.

METODOLOGIA
Híbrida
EQUIP DOCENT
Víctor Pérez Solà, director del Institut de Neuropsiquiatria i Addicions de Hospital del Mar, Parc Salut Mar y vocal del patronato del a Fundació Malalts Mentals de Catalunya
COORDINACIÓ
Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona
ADREÇAT A
Farmacèutics

Amb el patrocini de:

NEURAXPHARM HOLDCO IBERIA, S.L.,
Avda. Barcelona, 69,
08970, Sant Joan Despí, BARCELONA