CARTELL DEL SERVEI CARTELL DEL SERVEI

Cartell SPD

"ATENCIÓ MEDICACIÓ" "ATENCIÓ MEDICACIÓ"

 

 Pàgina web de la campanya "Atenció Medicació"

MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ

 Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB

 projectescofb.net

 93 244 07 10 (ext. 2)

 Farmaceuticonline

Blog del COFB

SEGUIMENT FARMACOTERAPÈUTIC AMB SISTEMES PERSONALITZATS DE DOSIFICACIÓ (SPD) SEGUIMENT FARMACOTERAPÈUTIC AMB SISTEMES PERSONALITZATS DE DOSIFICACIÓ (SPD)

Vídeo de la campanya "Atenció Medicació" on s'explica el servei.

 

QUÈ ÉS EL SEGUIMENT FARMACOTERAPÈUTIC AMB SPD?

El Programa de Seguiment Farmacoterapèutic amb sistemes personalitzats de dosificació (SPD) és un servei dissenyat per millorar l’adherència terapèutica i garantir l’efectivitat i seguretat dels tractaments establerts, mitjançant la utilització de dispositius de dosificació personalitzada.

S'adreça a aquelles persones que tenen dificultats en la gestió de la medicació i en l’observança terapèutica. 

 

QUIN OBJECTIU TÉ?

L’optimització del pla terapèutic de pacients fràgils i polimedicats. En altres paraules, garantir que els pacients segueixin de forma correcta el tractament terapèutic prescrit pel metge.

 

COM FUNCIONA?

El programa es basa en la preparació setmanal de la medicació dels pacients segons la pauta establerta. El farmacèutic concilia la medicació amb la resta de professionals, revisa la medicació i la condiciona en un dispositiu blíster segellat de fàcil maneig, degudament identificat. Això fa que la dispensació sigui segura i efectiva.

El procediment es recull en la Guia de seguiment farmacoterapèutic -elaborada l'any 2012- pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

 

QUÈ S'HA ACONSEGUIT?

L'any 2021:

  • S'hi han adherit 1.547 farmàcies, amb 257 farmacèutics i 274 tècnics auxiliars formats. 

 

​ON ES DUU A TERME?

Hi participen voluntàriament les farmàcies de Barcelona que s’han acreditat per prestar el servei. Pots consultar a farmaceuticonline.com les farmàcies que hi participen.