XOCOLATADA SOLIDÀRIA XOCOLATADA SOLIDÀRIA

El 15 de febrer de 2019, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, conjuntament amb el restaurant Betlem, va organitzar una xocolatada solidària per recollir fons per a la investigació del càncer infantil

El COFB va ser una de les 864 entitats, escoles i empreses  de tot Espanya que van sumar-se a la xocolatada solidària promoguda per 9 associacions -creades per famílies de nens i nenes que han patit càncer- i l’Hospital Sant Joan de Déu. 

Els diners recaptats -més de 400.000 € entre totes les xocolatades- es van destinar íntegrament a projectes pioners en el diagnòstic i tractament del càncer infantil. L’import assolit va permetre destinar 85.000 € a cadascun dels grups (leucèmies, desenvolupament de noves teràpies, sarcomes i identificadors de noves dianes terapèutiques i teràpia de precisió) que integra el laboratori d’investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu.

La donació de la xocolatada solidària també va permetre posar en marxa una nova unitat de suport al pacient oncològic. Per això es van destinar 60.000 € a la incorporació d’una experta en l’àmbit de l’oncologia pediàtrica integrativa. Les famílies afectades per aquesta malaltia busquen sovint teràpies complementàries fora de l’àmbit hospitalari i l’objectiu d’aquesta unitat és donar resposta a aquesta necessitat de manera rigorosa i segura per als pacients.