Última hora Última hora

Més de 1.500 farmacèutics es formen en recomanació davant la mastitis per contribuir a reduir el dolor en la lactància materna i l'abandonament precoç

 
03/01/2017

 

  • Un dels aspectes més destacats pels alumnes d’aquesta formació ha estat la seva utilitat davant de les consultes per dolor en la lactància
  • Gràcies a la bona valoració obtinguda, ja s’ha posat en marxa, en col·laboració amb Angelini, una segona edició. Les inscripcions estaran obertes al web d’Àgora Sanitària fins el 31 de maig
     

Barcelona, 3 de gener del 2017.- Més de 1.500 farmacèutics s’han format en el curs “Lactància sense dolor: mastitis i probiòtics” impulsat per Àgora Sanitària, la plataforma de formació sanitària online creada pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid. Gràcies a aquest, els farmacèutics han tingut més eines per abordar les consultes sobre mastitis, una de les més freqüents durant el postpart, i contribuir així a reduir el dolor i el possible conseqüent abandonament precoç de la lactància materna.

Un dels aspectes més destacats pels alumnes d’aquesta formació, patrocinada per Angelini Farmacèutica, ha estat la seva utilitat pràctica en el dia a dia de la farmàcia, especialment en els camps referents a dominar la recomanació del probiòtic i de les mesures higiènic-dietètiques, així com per a determinar quan convé derivar al metge. Tenint en compte la bona valoració obtinguda –el 88% la puntua entre notable i excel·lent- el portal ja ha posat en marxa una segona edició que estarà activa fins el proper 31 de maig. Fins llavors, les inscripcions estaran obertes al web d’Àgora Sanitària.

Els probiòtics davant la mastitis

La mastitis és una inflamació de la glàndula mamària que produeix dolor i pot ser causada per una obstrucció mamària no resolta o una infecció. Davant aquests casos, un dels recursos amb què compten els farmacèutics en la recomanació són els probiòtics.

Aquests microorganismes vius, en ingerir-se en quantitats adequades, poden contribuir a anivellar la flora bacteriana de la glàndula mamària i a restablir l’equilibri de la flora mamària, fets que ajudarien a una lactància més còmoda.

El primer curs amb el format Àgora express

El curs, elaborat per un equip multidisciplinari que compta amb la participació d'una llevadora i una farmacèutica comunitària, és el primer que s’ha realitzat amb el nou format anomenatÀgora Express. Amb aquest sistema s'ofereixen formacions de temes específics de no més d'una hora durada amb l’objectiu de donar una resposta efectiva a qüestions que el farmacèutic necessita en la seva activitat diària a la farmàcia. 

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)

premsa@cofb.net / Tels. 93 244 07 28 / 18