Última hora
 

Les farmàcies catalanes cobren amb retard la factura de maig 

 

  • El proper 5 d’agost les farmàcies tornaran a acumular un mes de deute

Barcelona, 31 de juliol de 2014.- Els farmacèutics catalans van cobrar ahir els 115,8 milions d’euros que els hi devia l’Administració pels medicaments dispensats el mes de maig. Aquesta factura ha arribat amb 25 dies de retard, ja que, segons el Concert signat amb la Generalitat, el pagament s’hauria d’haver fet efectiu el passat 5 de juliol. 
El proper dimarts 5 d’agost, sempre tenint en compte el Concert signat amb l’Administració, els farmacèutics haurien de cobrar la factura corresponent al mes de juny (110,7 M€). Si, tal i com ha succeït els darrers mesos, el pagament no arriba fins a final de mes, les farmàcies continuaran patint els 25 dies de retard i cobrant els medicaments una mitjana de dos mesos després d’haver-los dispensat. 
El passat 2 de juliol, les farmàcies catalanes van cobrar, a través de l’ampliació del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), les factures dels medicaments dispensats el març i l’abril de 2013, un total de 228,7 milions d’euros. No obstant això, els diners van suposar la recuperació de només un dels dos mesos d’endarreriment en el pagament que patien des de principis d’any.

Per a més informació: 
Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya 
premsa@cofb.net / Tels. 93 244 07 28 / 18