Última hora Última hora

Representants de tot el sector del medicament, implicats en la campanya solidària l'Arbre dels petits valents
 
11/11/2014
  • Les farmàcies catalanes recapten en un mes 180.000 euros per a la construcció del nou Hospital de Dia de Sant Joan de Déu
  • La quantitat recaptada representa la meitat de l’import que s’han fixat com a objectiu els promotors de la campanya

Barcelona, 11 de novembre de 2014.- En un mes, les farmàcies que col·laboren amb l’Hospital Sant Joan de Déu per recaptar els fons que permetin enllestir les obres de construcció del nou Hospital de Dia han aconseguit recaptar 180.000 euros mitjançant una campanya de venda de capsetes de caramels que representen simbòlicament els fruïts de l’arbre dels petits valents en al·lusió a la decoració que tindrà el nou espai, que simularà un bosc (es pot veure en la fotografia adjunta). Les persones que vulguin col·laborar en la campanya també poden comprar una o més fulles de l’arbre dels petits valents a través de la web: www.petitsvalents.org. L’objectiu de la campanya és recaptar en les pròximes setmanes uns 180.000 euros més.

Tot el sector del medicament, implicat en la campanya
La campanya solidària és una iniciativa de l’Hospital Sant Joan de Déu, que va demanar al Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya la seva col·laboració per tal que les més de 3.000 farmàcies catalanes poguessin recaptar fons a través de la venda de capsetes de caramels. A través del Consell es va demanar també la implicació de la distribució, que s’hi va sumar des del primer moment per recolzar el projecte fent possible la distribució dels expositors a les farmàcies de manera desinteressada. Així doncs, les capsetes (o els fruits de l’arbre dels petits valents) arriben a les farmàcies gràcies a la col·laboració de Fedifar, Fedefarma, Alliance Healthcare, Cofares, Hefame i Difale. Per últim, també des del Consell es va voler comptar amb la representació de la Indústria i tant Angelini Farmacèutica, com Laboratoris Ferrer i Sanofi van finançar la campanya publicitària per difondre la iniciativa.

                    

D'esquerra a dreta: D’esquerra a dreta: Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu.; Anna Catasús, directora d’Assumptes Regulatoris i Relacions institucionals d’Angelini Farmacèutica; Manel Vera, director general de Ferrer Healthcare; Míriam Mañer, vocal del Consell Rector d’Hefame a Catalunya; Manuel del Castillo, gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu; Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya; Jordi Oliveras, gerent de Relacions Corporatives de Sanofi; LAlis Fontcuberta, Relació amb pacients Sanofi; Vicenç Calduch, president de Fedefarma i vicepresident de Fedifar; Gaspar Linares, vicetresorer de Cofares; César Martínez, president d’Alliance Healthcare

L’Hospital Sant Joan de Déu ha esdevingut un referent per al tractament de malalties cròniques en l’àmbit pediàtric, fet que ha provocat que en els darrers anys rebi cada cop més pacients de tot Espanya. Aquesta circumstància ha fet que algunes de les instal·lacions on són atesos aquests infants hagin quedat petites i requereixin d’una remodelació integral. És el cas de l’Hospital de Dia. El nou equipament ocuparà una superfície de 850 metres quadrats i tindrà el doble de la seva capacitat actual –de 12 a 23 llits-, incorporarà utillatge tecnològic d’última generació i uns espais més confortables per als infants atesos i les seves famílies.

Les obres de construcció del nou Hospital de Dia es van iniciar al febrer de 2014 gràcies als 100.000 euros que es van recollir mitjançant diferents iniciatives. El jugador del F.C. Barcelona Xavi Hernández va cedir els regals de la seva boda amb la Núria Cunillera i l’Obra Social la Caixa també va fer una aportació. La previsió és que les obres s’enllesteixin l’any vinent i que el nou equipament entri en funcionament al febrer de 2015.

Amb la col·laboració de:

 

Més informació:
Albert Moltó / Lourdes Campuzano
Comunicació  
Hospital Sant Joan de Déu
Tel. 93 244 07 28 / 18

Natàlia Vázquez D. / Tamara Gutiérrez / Laia Dorca
Comunicació 
Consell de Col.legis Farmacèutics de Catalunya
Tel. 93 253 21 50 / 665500214