Última hora Última hora

 

El deute amb les farmàcies catalanes ascendeix a més de 200M€

05/05/2016 
  • A la factura dels medicaments que els farmacèutics van dispensar al març (120,1M€), se sumen els 87,2M€ pendents corresponents al 76% de la factura de febrer

Barcelona, 5 de maig de 2016.- El deute amb les farmàcies catalanes ascendeix a un total de207,3M€. Aquesta xifra surt de la suma dels 120,1M€ que haurien d’haver rebut avui per lafactura dels medicaments dispensats al març; i els 87,2M€ pendents corresponents al76% de la factura de febrer (114,7M€).

FLA per posar a zero el deute, pressupostos realistes i finançament suficient

Fa just una setmana, des del Ministeri d’Hisenda s’anunciava que les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) podrien cobrar aquest mes l’import corresponent al primer trimestre de l’any. Un dia després, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va dir que s’estava treballant per presentar els pressupostos de la Generalitat a finals del mes de maig.

Davant aquestes dues informacions, els representants dels farmacèutics demanen a les Administracions que el FLA serveixi per posar a zero el deute amb les farmàcies catalanes i acabar amb els retards que pateixen des del 2011 –actualment s’estan pagant els medicaments gairebé tres mesos després d’haver-los dispensat-. També  que els pressupostos s’ajustin a la despesa real en medicaments i que el finançament sigui el suficient per fer front a aquesta despesa.

Per a més informació: 
Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) 
Telèfon: 93 244 07 28 / 18 
premsa@cofb.net