Preguntes freqüents
expandir  encoger
No puc veure bé el contingut perquè el text es molt petit

La mida del text es pot modificar fent clic a les icones de ‘+’ o ‘-‘ que hi ha a la part superior dreta.

Es pot canviar l'idioma de la pàgina?

A la part superior dreta hi ha una icona per canviar d’idioma (català, castellà).

 

No trobo un contingut a la pàgina.

Pot utilitzar el cercador, situat també a la part superior dreta.

Imatge Buscador

He descarregat un arxiu que no puc visualitzar.

El que haurem de fer es mirar la seva extensió, les lletres que es troben darrere del punt, ja que depenent d’aquestes haurem de descarregar executables diferents.

Si l’arxiu acaba en .doc necessita el microsoft word, software que forma part del pack de microsoft office o descarregar-se un visualitzador de documents. Accedint a la següent URL podrà descarregar el visualitzador:
http://microsoft-office-word-viewer.softonic.com/

Si l’arxiu acaba en .xls necessita el microsoft excel, software que forma part del pack de microsoft office o descarregar-se un visualitzador d’arxius excel. Accedint a la següent URL podrà descarregar el visualitzador:
http://microsoft-excel-viewer.softonic.com/

Si l’arxiu acaba en .ppt necessita el microsoft PowerPoint, software que forma part del pack de microsoft office o descarregar-se un visualitzador d’arxius excel. Accedint a la següent URL podrà descarregar el visualitzador:
http://microsoft-excel-viewer.softonic.com/

Si l’arxiu acaba en .pdf necessita el Adobe Reader, o descarregar-se un visualitzador d’arxius pdf. Accedint a la següent URL podrà descarregar el visualitzador:
http://adobe-reader.softonic.com/

Si l’arxiu acaba en .zip voldrà dir que en el seu interior hi ha un seguit d’arxius comprimits. Per descomprimir-los necessitarà el software WinZip descarregable a la següent URL:
http://winzip.softonic.com/

 

Accedeixo a un link on s'ha d'obrir una finestra nova i no ho fa.

Haurem de desactivar el bloquejador de finestres emergents. Per a fer-ho s’haurà d’accedir a: Herramientas \ Bloqueador de elementos emergentes \ Desactivar el bloqueador de elementos emergentes.

 

Accedeixo a una pàgina on hauria de veure un vídeo però no s'inicia.

Ens hem de fixar si a la part de dalt de la pàgina hi ha un requadre groc o blanc on ens doni la oportunitat d’instal·lar un accessori a nomenat “Adobe Flash Player” o “Java”. Si es aquest el cas, s’haurà de clicar sobre el requadre i seleccionar “Instal·lar”.

 

Quin navegador és l'adequat?

Per a poder visualitzar la pàgina correctament en la seva totalitat, seria convenient tenir el navegador actualitzat. Per exemple, no es recomanable navegar amb la versió 6.0 de l’explorador de Windows, ja que es possible que hi hagi pàgines o seccions que no es vegin correctament.

 

Quines son les opcions de configuració del meu navegador?

Es recomanable marcar les opcions que a continuació es descriuen, per millorar i prevenir error en la visualització gràfica de la pàgina: un cop accedim a Herramientas \ Opciones de internet \ Opciones avanzadas, s’haurà de marcar “Usar HTTP1.1 a través de conexiones proxy” y “Usar TLS 1.0”