Viu amb salut Viu amb salut

  

Quan un medicament no exerceix l'efecte esperat a causa de la presència d'un aliment o d’un altre medicament que en modifica l’eficàcia parlem d’interacció. A continuació, detallem algunes de les indicacions específiques per quan es pren medicació.

En primer lloc, convé recordar que les plantes medicinals, els complements alimentosos (com la vitamina E, l’àcid fòlic o la fibra), l’alcohol, les substàncies il·legals o alguns aliments (com l’all, el suc d’aranja, la cafeïna o la llet) poden modificar l’efecte dels medicaments.

D’altra banda, s’aconsella seguir, en tot moment, les indicacions dels professionals sanitaris. Per exemple, si ens diuen que hem de prendre un medicament “en dejú”, significa que hem de fer-ho almenys una hora abans de menjar o dues hores després d’haver acabat. Si ens recomanen fer-ho “amb els àpats” vol dir que hem de prendre’l al llarg de l’àpat o just després de dinar.

 

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de juliol i agost. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

 

Infarma Barcelona 2019 Infarma Barcelona 2019

Primera reunió del Comitè Organitzador d’Infarma Barcelona 2019

El Comitè Organitzador d’Infarma Barcelona 2019 ja ha celebrat la primera reunió per posar en marxa la 31a edició, que tindrà lloc els propers 19, 20 i 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona.

La reunió va comptar amb l’assistència dels presidents dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i Madrid (COFM), de membres d’ambdues institucions i d’Interalia.

Segons explica Francisca Aranzana, directora del Congrés i vocal d’Oficina de Farmàcia del COF de Barcelona, la trobada va servir com a “punt d’inici de la planificació del Congrés de 2019, per començar a establir l’estratègia a desenvolupar” així com per “analitzar l’edició celebrada aquest any”.

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma.