Viu amb salut Viu amb salut

Què he de saber sobre l'acidesa d'estómac?

L’acidesa d’estómac (pirosi) és la sensació ardent i dolorosa que es presenta a l’esòfag i que es manifesta amb sabor agre o amarg en la gola i en la boca. Aquesta sensació és a causa de l’acumulació d’àcid de l’estómac dins de l’esòfag, fet que provoca la irritació.


Pot ser causada per una malaltia del reflux gastroesofàgic (ERGE), per un espasme esofàgic o bé per alguns medicaments antiinflamatoris. Els menjars abundants i greixos, fumar, prendre cafè i alcohol, entre d'altres, també són factors causants. L'acidesa ocasional se soluciona amb la presa d’un antiàcid, però l’acidesa continuada, que pot provocar una inflamació i lesió de la mucosa de l’esòfag, requereix una consulta al metge.


L’acidesa d’estómac es pot evitar si se sopa 2 o 3 hores abans de ficar-se al llit, s’eviten menjars pesats i amb molt de greix, es porta roba i cinturons que resultin còmodes, i, en general, mantenint un estil de vida sa.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de setembre. 

Infarma Barcelona 2019 Infarma Barcelona 2019

Més de 80 taules d’actualitat i aules professionals a Infarma Barcelona 2019 

Més de 80 taules d’actualitat i aules professionals s’han programat, fins al moment, en el marc d’Infarma Barcelona 2019.

La conferència inaugural “Innovació en salut” anirà a càrrec de Julio Mayol, director mèdic de l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid, i comptarà amb el patrocini de Grupo Cofares. 

D'altra banda, en el marc de la segona edició d’Infarmainnova, fins al 15 de febrer, es poden presentar a la web www.infarmainnova.es idees que donin solució a 5 dels reptes de la farmàcia comunitària.

Algunes de les novetats d'aquesta edició són un espai comú per a Àgora Sanitària i Infarmainnova, en què s'ha programat un ampli ventall de xerrades i tallers; i el Talent Market, en què es tractarà el panorama actual del sector. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya