Viu amb salut Viu amb salut

 

Els polls es reprodueixen en entorns multitudinaris o bé en situacions insuficients d’higiene. És molt important actuar ràpidament en cas de contagi, ja que aquests insectes parasitaris són altament contagiosos.

Existeixen tres tipus de polls (de cap, de cos i púbics) i els tractaments corresponents varien en funció d’això. Els més freqüents són els polls de cap, que provoquen picor, i són els infants els més afectats. Els polls de cos i els púbics poden causar infeccions bacterianes.

És important conèixer les principals causes de contagi i procurar d’evitar-les. Compartir els estris i objectes personals n’és una primera causa; el contacte directe amb una persona que ja tingui polls; i, uns hàbits insuficients i poc constants d'higiene corporal.  

 

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de setembre. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

 

Infarma Barcelona 2019 Infarma Barcelona 2019

"La salut ens connecta", lema d'Infarma Barcelona 2019

La 31a edició d’Infarma, que se celebrarà del 19 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona, ja té lema: “La salut ens connecta”.

Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB i directora del Congrés, va explicar que amb aquesta elecció “s’ha volgut ressaltar la importància de l’extensa xarxa de farmàcies actual, que té com a nexe comú la voluntat de millorar la salut de les persones”.

Infarma Barcelona 2019 ja ha cobert més del 90% d'exposició prevista, motiu pel qual s'ha decidit ampliar el seu espai.

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma.