Viu amb salut Viu amb salut

 

S’acaben les vacances i arriba la reincorporació a la rutina ja sigui a la feina, en el cas dels adults, o a l’activitat escolar en el cas d’infants i joves. Tot plegat, sumat al canvi estacional, pot fer-nos sentir una mica més cansats i estressats que de costum.

Una alimentació saludable i equilibrada, que cobreixi les necessitats de l’organisme, és bàsica durant tot l’any. A la tardor, per combatre el possible cansament, convé incloure a la nostra dieta aliments com pasta, arròs, llegums o patates, que aporten energia i són pobres en greixos. Tampoc poden faltar les fruites, les verdures i les hortalisses, fonts importants de vitamines i minerals.
 

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número d'octubre. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

  

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 152.900 usuaris atesos en el marc del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte en què participen les farmàcies

 

Més de 152.900 usuaris atesos a Barcelona, des del 2012, gràcies al Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte en què participen les farmàcies. És una de les xifres que es va presentar el 31 de març, Dia Mundial contra el càncer de còlon, a la Jornada que va tenir lloc al recinte modernista de Sant Pau.

En el marc d'aquest Programa, en què hi col·laboren 613 farmàcies juntament a oficina tècnica, infermeria, hospitals i atenció primària, s'han manipulat 232.570 kits de detecció de sang oculta en femta, s'han detectat 549 càncers invasius durant 3 rondes i s'han pogut evitar molts més. 

A finals de 2017, el Programa haurà finalitzat el seu desplegament a tota la ciutat de Barcelona, convidant a una població de més de 400.000 homes i dones.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona
   » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

Infarma Barcelona 2017 Infarma Barcelona 2017

 

 

Més de 30.000 professionals es reuneixen del 21 al 23 de març al Congrés i Saló Europeu de Farmàcia Infarma

 

Del 21 al 23 de març va tenir lloc al recinte firal de Gran Via Infarma Barcelona 2017, el Congrés i Saló Europeu de Farmàcia organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia.

Més de 30.000 professionals del sector farmacèutic es van donar cita  per actualitzar-se, aprendre i debatre sobre els reptes de la professió i allò que pot aportar als pacients a través de les més de 50 Aules d’Actualitat Professional i 9 taules de debat que van impartir més de 200 ponents. Alguns dels temes que es van tractar van ser els serveis professionals que ofereixen les farmàcies a la població, com les farmàcies sentinelles, es va presentar el primer protocol de comunicació entre farmàcia comunitària i d'atenció primària, i també es van abordar debats com els medicaments hospitalaris de dispensació ambulatòria. 

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma