Viu amb salut Viu amb salut

Què he de saber sobre l'acidesa d'estómac?

L’acidesa d’estómac (pirosi) és la sensació ardent i dolorosa que es presenta a l’esòfag i que es manifesta amb sabor agre o amarg en la gola i en la boca. Aquesta sensació és a causa de l’acumulació d’àcid de l’estómac dins de l’esòfag, fet que provoca la irritació.


Pot ser causada per una malaltia del reflux gastroesofàgic (ERGE), per un espasme esofàgic o bé per alguns medicaments antiinflamatoris. Els menjars abundants i greixos, fumar, prendre cafè i alcohol, entre d'altres, també són factors causants. L'acidesa ocasional se soluciona amb la presa d’un antiàcid, però l’acidesa continuada, que pot provocar una inflamació i lesió de la mucosa de l’esòfag, requereix una consulta al metge.


L’acidesa d’estómac es pot evitar si se sopa 2 o 3 hores abans de ficar-se al llit, s’eviten menjars pesats i amb molt de greix, es porta roba i cinturons que resultin còmodes, i, en general, mantenint un estil de vida sa.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital.

Consulta el número de desembre.

Infarma Barcelona 2019 Infarma Barcelona 2019

Últims dies per participar a #Infarmainnova

#Infarmainnova vol trobar les millors idees per donar resposta a 5 dels reptes presents i futurs als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia. Amb motiu de la segona edició -que se celebrarà en el marc d’Infarma Barcelona 2019-, els farmacèutics comunitaris podran presentar les propostes fins al 15 de febrer a través de la web de #Infarmainnova.

Un jurat seleccionarà les 10 millors idees de totes les que es rebin, que es presentaran durant la celebració d’Infarma. D’aquestes, les 3 millors seran reconegudes en el transcurs del Congrés.

Infarma Barcelona 2019, el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia, tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira Barcelona del 19 al 21 de març.

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya