Viu amb salut Viu amb salut

  

  

Els nens realitzen més activitats a l’aire lliure que els adults, per la qual cosa és important protegir la pell des de la infància i utilitzar un fotoprotector pensant en el futur. Els signes d’envelliment no apareixeran fins més tard, però el deteriorament de la pell comença des de la primera exposició al sol. S'aconsella:

No exposar directament al sol nens menors de 6 mesos. Quan són més grans i capaços de moure’s de manera autònoma, cal reduir l’estada a l’aire lliure entre les 10 del matí i les 4 de la tarda.

• Utilitzar indumentària adequada. La fotoprotecció disminueix amb el teixit mullat i adherit a la pell.

• Fer servir fotoprotectors adequats. En el cas dels nens, és important que aquests siguin resistents a l’aigua i a la fricció, que tinguin filtres biològics, i que desprenguin una fragància agradable, però no tant com perquè el nen vulgui menjar-se-la i es produeixi una intoxicació per ingestió accidental.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de maig. 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

 

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 500 farmàcies contribueixen a detectar de manera precoç el risc de patir càncer de pell

 

Amb el lema "Abans de deixar-hi la pell, consulta", el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l'Hospital Clínic de Barcelona han posat en marxa, per tercer any consecutiu, una nova edició d'"Atenció Pell".

Durant la campanya, que s'estendrà fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona (més de 500) per tal que els avaluïn, gratuïtament, els factors de risc de patir càncer de pell.

Com a novetat, es validarà l'avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació a través de patrons. A més, es donarà un nou enfocament al consell farmacèutic perquè sigui més personalitzat.

Per a més informació:

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona

 

                     

   

 » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

 

Infarma Madrid 2018 Infarma Madrid 2018

 

 Infarma Barcelona 2019 ja té dates: se celebrarà del 19 al 21 de març 


Del 19 al 21 de març de 2019, se celebrarà a Barcelona una nova edició d’Infarma, el Congrés i Saló Europeu de Farmàcia organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb Interalia.

L’edició d’aquest any va finalitzar el passat 15 de març, assolint un nou rècord de participació. Durant tres dies, 33.850 visitants professionals - dels quals 3.450 van ser congressistes - i 387 empreses del sector van reunir-se al fòrum farmacèutic de referència a Espanya.

Al web d'Infarma, ja estan disponibles els vídeos de les conferències del programa oficial. 

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma.