Pòsters científics: eines per compartir experiències i millorar la professió farmacèutica des del present a Infarma Barcelona 2015

• El Congrés i Saló tindran lloc al recinte firal de Gran Via els dies 24, 25 i 26 de març 

• El 2 de febrer finalitza el termini per fer arribar els resums dels pòsters científics

Barcelona, 13 de gener de 2015.- Seguint en la línia del lema escollit per a Infarma Barcelona 2015 –“Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present”- els pòsters científics es converteixen en una de les eines per donar a conèixer què s’està fent actualment en el sector i ajudar a que la professió continuï creixent. Aquest és l’objectiu que persegueix aquesta 27a edició d’Infarma a l’hora d’oferir als professionals sanitaris que participin activament en el Congrés reflectint el seu treball i les seves investigacions en aquestes comunicacions científiques.
 
El Congrés tindrà lloc a Barcelona els dies 24, 25 i 26 de març de 2015 i està organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, amb la col·laboració d’Interalia. Aquest any tindrà lloc a una nova seu –al recinte firal de Gran Via– que, a més d’oferir millors instal·lacions i una major capacitat d’exposició, també permetrà que els pòsters tinguin més protagonisme.

Quin procediment segueix l’acceptació del pòster?


El primer pas és que els professionals sanitaris facin arribar al Comitè Científic del Congrés un resum del pòster que volen presentar abans del 2 de febrer de 2015, el qual ha d’incloure  aspectes com els objectius, material i mètodes utilitzats i conclusions per tal que el Comitè pugui avaluar adequadament la seva idoneïtat. Un cop s’hagin seleccionat quins resums han estat acceptats, s’escolliran els treballs més destacats perquè siguin defensats oralment en una sessió pública que tindrà lloc durant el Congrés. Al seu torn, el Comitè Científic, que estarà present en aquesta sessió, premiarà als tres millors pòsters amb una dotació econòmica de  2.000€ i dues de 1.000€. Aquestes i altres bases de participació es poden consultar al web d’Infarma. 

Gairebé el 90% de superfície d’exposició contractada


Infarma, el Congrés i Saló firal més important del sector de la farmàcia comunitària a Espanya, és un punt de trobada idoni per a que els professionals sanitaris puguin conèixer les últimes tendències dels laboratoris, contactar amb experts i debatre temes relacionats amb la professió farmacèutica. El Comitè Organitzador preveu la participació de més de 25.000 congressistes, 300 laboratoris i empreses expositores, més de 1.000 marques presents, i fins al moment, gairebé el 90% de la superfície d’exposició prevista aquest any ja està contractada.

Imatges de la maqueta de la zona de pòsters d’Infarma Barcelona 2015 Veure [+]

En col·laboració amb:

 

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics
de Barcelona (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net
Web d’Infarma: http://www.infarma.es/web/infarma-2015

L’Administració torna a acumular dos mesos de deute amb les farmàcies catalanes

A la factura pendent de cobrament dels medicaments dispensats el mes d’octubre (118,7M€), es suma la que s’hauria de pagar avui, 5 de gener, corresponent al mes de novembre (108,3M€)

Barcelona, 5 de gener de 2015.- L’Administració hauria d’haver pagat a les farmàcies catalanes avui, 5 de gener, els 108,3M€ corresponents a les factures dels medicaments que van dispensar al mes de novembre. Donat que encara té pendent la factura d’octubre (118,7M€), la Generalitat acumula un deute amb els farmacèutics catalans que ascendeix a 227€

El FLA extraordinari de desembre cobreix la factura del setembre

Després de les negociacions amb la Generalitat i l’Administració central, per part del Consell de Col•legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i de l’empresarial FEFAC, amb l’objectiu d’aconseguir concretar com es podria cobrar una factura el mes de desembre i evitar que el deute s’agreugés fins als tres mesos, el Govern de l’Estat va aprovar finalment un FLA extraordinari abans d’acabar l’any amb el qual s’ha cobert la factura del mes de setembre (111,7M€).

Els representants dels farmacèutics continuen reclamant que el pagament dels medicaments sigui una prioritat per a les Administracions de la mateixa manera que ho és per als pacients. 

Per a més informació:
Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net

L’Administració acumula més de 230 milions d’euros de deute amb les farmàcies catalanes

• L’Administració acumula més de 230 milions d’euros de deute amb les farmàcies catalanes

Barcelona, 5 de desembre de 2014.- L’Administració torna a acumular dos mesos de deute amb els farmacèutics catalans i, en total, la xifra que els deu ascendeix a 230,4M€. A la factura que tenia pendent del mes de setembre (111,7M€) –que s’hauria d’haver pagat el 5 de novembre-, es suma la factura dels medicaments dispensats el mes d’octubre (118,7M€) que, tal com marca el Concert, s’hauria d’haver fet efectiva avui, 5 de desembre.

Pel que fa al cobrament d’una factura a finals de mes –que és quan està pagant actualment les factures l’Administració, amb 55 dies de retard-, aquest desembre tampoc està confirmat. Des del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i des de l’empresarial FEFAC continuen les negociacions amb la Generalitat i l’Administració central per aconseguir concretar com es podrà cobrar. En aquest sentit el Govern de l’Estat es va comprometre a l’arribada d’un FLA social abans d’acabar l’any, no obstant, de moment no s’ha fixat una data. 

Problema crònic

D’altra banda, en els pressupostos presentats aquesta setmana per a l’exercici 2015 es contempla un increment de l’1,01% respecte a la partida pressupostada l’any anterior per a la factura de medicaments dispensats en farmàcia comunitària. És a dir, es preveu una despesa de 958.770.639,67€ quan la despesa real dels últims 12 mesos dels que tenim dades (de novembre 2013 a octubre de 2014) ja va ser de 1.346.526.825€. Aquestes xifres no fan sinó cronificar el problema: els recursos destinats a finançar els medicaments són any rere any insuficients.

Per a més informació:
Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net  

 

Àgora Sanitària inicia un curs gratuït per millorar la detecció i el tractament del mal de gola des de la farmàcia

La formació ha començat el 24 de novembre i les inscripcions estaran obertes durant tot l’any

Gràcies al curs el farmacèutic tindrà més recursos per saber, entre d’altres coses, si l’origen de la patologia és víric o bacterià

Barcelona, 3 de desembre de 2014.- El mal de gola és una consulta freqüent per al farmacèutic, professional de la salut que pot ajudar a identificar quan aquesta patologia és d’origen víric –el 80% dels casos ho és– o bacterià, i així definir si es pot fer recomanació des de la farmàcia o convé que l’usuari acudeixi als serveis mèdics. Per tal que el professional tingui més recursos a l’hora d’abordar aquesta consulta, Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, ha creat el curs “Actuació davant el mal de gola des de la farmàcia comunitària”. 

Dels diferents àmbits en què es vertebra el catàleg formatiu d’Àgora Sanitària, aquest curs es troba dins l’àrea de símptomes menors i persegueix tres objectius: que el farmacèutic conegui amb més profunditat què és el mal de gola, que pugui detectar si l’origen és víric o bacterià i que sàpiga identificar els signes d’alarma per determinar si pot fer indicació farmacèutica o cal derivar al metge. 

La formació ha començat el 24 de novembre, les inscripcions estan obertes durant tot l’any i és gratuïta gràcies al patrocini del laboratori farmacèutic Reckitt Benkisser. Alhora, s’ha estructurat amb una durada de 2h i uns continguts multimèdia i interactius per facilitar que el farmacèutic pugui combinar el curs amb la seva activitat a la farmàcia. 

Per què és necessària aquesta formació? 

Xavier Boleda, farmacèutic comunitari i autor del curs, afirma que “aquest tipus de formació és molt útil, ja que el mal de coll a més de ser una de les consultes més habituals a la farmàcia comunitària es pot donar en tot tipus de pacients, ja siguin adults o nens, i pot ser d’origen víric o bacterià, el que implica que la intervenció farmacèutica serà diferent”. A més, afegeix que “per aquest motiu és important actualitzar coneixements en aquesta matèria i actuar de forma protocol·litzada per a verificar les possibles causes d’aquest dolor, saber quin tipus de proves específiques poden fer-se a la farmàcia i intervenir de la manera més adequada, ja sigui indicant un tractament que no requereixi prescripció o derivant el pacient al metge quan sigui necessari”.

Sobre Àgora Sanitària 

Àgora Sanitaria és el portal de formació online creat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i de Madrid que neix de la voluntat de promoure i garantir les competències del professional sanitari. Àgora Sanitària ofereix cursos de formació contínua acreditada amb l’objectiu d’acompanyar al farmacèutic en el seu desenvolupament professional i contribuir a la millora de l’atenció al pacient.
Web: www.agorasanitaria.com  
Twitter: @agorasanitaria

Amb el patrocini de: 

 

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net