Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

REDUCCIÓ DE RISCOS EN LA FARMÀCIA COMUNITÀRIA PIX, PMM, VIH: EXPERIÈNCIES, CASOS PRÀCTICS I GESTIÓ DE CONFLICTES

2019-03-05 ( Les inscripcions comencen el 2018-10-31 ).

Dates
dimarts, 5 de març del 2019  
Horari
de 14 a 16 hores  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats: gratuïta (cal confirmar assistència a www.cofb.cat) No col·legiats: 30€  
Inscripcions
del 2018-10-31 al 2019-03-05

 

 
Places
212  
INTRODUCCIÓ
Els serveis professionals farmacèutics relatius a  la reducció de riscos i de danys que fa la farmàcia comunitària han passat a ser una necessitat social. La formació per gestionar els riscos i els danys associats a les drogodependències i a les conductes addictives és bàsica per atendre una problema sanitari cada vegada més rellevant en la societat. El farmacèutic com a agent sanitari fa un servei professional a la ciutadania amb activitats com el programa d’intercanvi de xeringues a les farmàcies comunitàries (PIX), el programa de manteniment amb metadona (PMM) i l’orientació sobre educació sanitària, entre altres. 
Aquest cicle de conferències vol fer un repàs ampli de la realitat social pel que fa a l'ús de substàncies psicoactives i de conductes addictives que creen un problema sanitari greu. En aquesta sessió aprofundirem en el coneixement dels programes de serveis professionals per a la reducció de riscos a la farmàcia comunitària PIX, PMM, VIH.
 
 
 
 
OBJECTIUS
  • Obtenir una visió àmplia de les drogodependències per fer una atenció farmacèutica més empàtica i centrada en l’usuari.
  • Saber com establir contacte amb els farmacèutics que participen en la reducció de riscos i fer que la xarxa assistencial sigui més forta.
  • Saber com animar la resta de farmacèutics a participar en programes de reducció de riscos.
  • Dotar-se dels coneixements, les eines i recursos necessaris per desenvolupar els diferents serveis i garantir-ne un bon funcionament.
  • Saber què fer per reduir els problemes de la salut física i psicosocial de les persones afectades i motivar i facilitar l'accés al tractament.
  • Gestionar la prestació de serveis professionals de PIX, PMM i VIH i saber resoldre conflictes.
PROGRAMA
PIX, PMM, VIH: experiències, casos clínics, gestió de conflictes en la prestació de serveis professionals per reduir riscos en la farmàcia comunitària 
Bagaría, Guillermo, vicetresorer, responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona 
Altres ponents pendents de determinar
 
Justificació, objectius i desplegament del pla funcional del PIX i importància de la participació de les farmàcies en estratègies de reducció de danys
Ponents pendents de determinar
EQUIP DOCENT
Bagaría, Guillermo, farmacèutic comunitari, titular d’oficina de farmàcia a l’Hospitalet de Llobregat, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
Altres ponents pendents de determinar
COORDINACIÓ
Guillermo Bagaría de Casanova, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
ADREÇAT A
Farmacèutics interessats en processos de reducció de danys a la farmàcia comunitària.