Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

REDUCCIÓ DE RISCOS A LA FARMÀCIA COMUNITÀRIA. OPIOIDES MAJORS, ATENCIÓ FARMACÈUTICA I PMM

2019-02-05 ( Les inscripcions comencen el 2018-10-31 ).

Dates
dimarts, 5 de febrer del 2019  
Horari
de 14 a 16 hores  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats: gratuïta cal confirmar assistència a la www.cofb.cat No col·legiats: 30€  
Inscripcions
del 2018-10-31 al 2019-02-05

 

 
Places
212  
INTRODUCCIÓ
Els serveis professionals farmacèutics relatius a la reducció de riscos i de danys a la farmàcia comunitària han passat a ser una necessitat social. La formació per gestionar els riscos i els danys associats a les drogodependències i les conductes addictives és bàsica per abordar una problema sanitari cada vegada més rellevant en la societat. El farmacèutic com a agent sanitari fa un servei professional a la ciutadania amb activitats com el programa d’intercanvi de xeringues a les farmàcies comunitàries (PIX), el programa de manteniment amb metadona (PMM) i l’orientació sobre educació sanitària, entre altres. 
Aquest cicle de conferències vol fer un repàs ampli de la realitat social pel que fa a l'ús de substàncies psicoactives i de conductes addictives que creen un greu problema sanitari. En aquesta sessió aprofundirem en la farmacologia i farmacogenètica dels opioides majors i els reptes de futur en PMM.
OBJECTIUS
  • Obtenir una visió àmplia de les drogodependències per poder fer una atenció farmacèutica més empàtica i centrada en l’usuari.
  • Saber com establir contacte entre els farmacèutics que participen en la reducció de riscos i fer que la xarxa assistencial sigui més forta.
  • Saber com animar altres farmacèutics a participar en programes de reducció de riscos.
  • Dotar-se dels coneixements, les eines i els recursos necessaris per desenvolupar els diferents serveis i garantir-ne un bon funcionament.
  • Saber què fer per reduir els problemes de la salut física i psicosocial de les persones afectades i motivar i facilitar l'accés al tractament.
PROGRAMA
Actualització en farmacologia dels opioides majors
Farmacologia i farmacogenètica dels opioides 
Pérez de los Cobos, José, Unitat de Conductes Addictives, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona i Salazar, Juliana, Servei de Genètica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona 
 
Recepta electrònica, farmacogenètica i PRM en el PMM. Reptes de futur
Bagaría, Guillermo, farmacèutic comunitari, titular d’oficina de farmàcia a l’Hospitalet de Llobregat, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
EQUIP DOCENT
Bagaría, Guillermo, farmacèutic comunitari, titular d’oficina de farmàcia a l’Hospitalet de Llobregat, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
Pérez de los Cobos, José, Unitat de Conductes Addictives, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
Salazar, Juliana, Servei de Genètica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
COORDINACIÓ
Guillermo Bagaría de Casanova, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
ADREÇAT A
Farmacèutics interessats en processos de reducció de danys a la farmàcia comunitària.