Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

REDUCCIÓ DE RISCOS EN LA FARMÀCIA COMUNITÀRIA PAUTES DE CONSUM D’HEROÏNA I COCAÏNA A CATALUNYA I ATENCIÓ FARMACÈUTICA PER CONTRARESTAR ELS DANYS

2019-01-15 ( Les inscripcions comencen el 2018-10-31 ).

Dates
dimarts, 15 de gener del 2019  
Horari
de 14 a 16 hores  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats, gratuïta (cal confirmar assistència a la www.cofb.cat) No col·legiats, 30€  
Inscripcions
del 2018-10-31 al 2019-01-15

 

 
Places
212  
INTRODUCCIÓ
Els serveis professionals farmacèutics relatius a la reducció de riscos i de danys que la farmàcia comunitària fa han passat a ser una necessitat social. La formació per gestionar els riscos i els danys associats a les drogodependències i les conductes addictives és bàsica per atendre una problema sanitari cada vegada més rellevant a la societat. El farmacèutic com a agent sanitari fa un servei professional a la ciutadania amb activitats com el programa d’intercanvi de xeringues a les farmàcies comunitàries (PIX), el programa de manteniment amb metadona (PMM) i l’orientació sobre educació sanitària, entre altres. 
Aquest cicle de conferències vol fer un repàs ampli de la realitat social referida a l'ús de substàncies psicoactives i a conductes addictives que creen un problema sanitari greu. En aquesta sessió aprofundirem en la situació actual del consum d’heroïna i de cocaïna a Catalunya i els consells sanitaris que hem transmetre als usuaris de drogues per via parenteral.
OBJECTIUS
  • Obtenir una visió àmplia de les drogodependències per poder fer una atenció farmacèutica més empàtica i centrada en l’usuari.
  • Saber com establir contacte entre els farmacèutics que participen en la reducció de riscos i fer que la xarxa assistencial sigui més forta.
  • Saber com animar la resta de farmacèutics a participar en programes de reducció de riscos.
  • Dotar-se dels coneixements, les eines i recursos necessaris per desenvolupar els diferents serveis i garantir-ne un bon funcionament.
  • Saber què fer per reduir els problemes de la salut física i psicosocial de les persones afectades i motivar i facilitar l'accés al tractament.
 
PROGRAMA
Consum d’heroïna i cocaïna a Catalunya. Revisió de la farmacologia 
Ventura, Mireia, doctora en Farmàcia, directora dels serveis d'anàlisi d'Energy Control-ABD
 
Pràctiques comunes dels usuaris de drogues per via parenteral (UDPV), consells sanitaris per a la punció en vena i recursos de divulgació
Ramirez, Aitor, psicòleg, coordinador del Programa de reducció de danys i del programa de prevenció de drogodependències AEC GRIS Fundació Privada
EQUIP DOCENT
Remirez, Aitor, psicòleg, coordinador del Programa de reducció de danys i programa de prevenció de drogodependències AEC GRIS Fundació Privada 
Ventura, Mireia, doctora en Farmàcia, directora dels serveis d'anàlisi d'Energy Control-ABD
COORDINACIÓ
Guillermo Bagaría de Casanova, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del COF de Barcelona
ADREÇAT A
Farmacèutics interessats en processos de reducció de danys a la farmàcia comunitària.