Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TERTÚLIES D’ACTUALITAT. LA DIETA MEDITERRÀNIA I ELTRASTORN DEL DÈFICIT D’ATENCIÓ I HIPERACTIVITAT (TDAH) - WEBINAR

2018-10-10 ( Les inscripcions comencen el 2018-09-05 ).

Dates

dimecres, 10 d’octubre del 2018

  
Horari

De 14 a 16 hores

  
Lloc
Curs online  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats dels COF: gratuïta, cal confirmar assistència a la www.cofb.cat No col·legiats: 30€ cada sessió  
Inscripcions
del 2018-09-05 al 2018-10-10

 

 
Places
100  
INTRODUCCIÓ
El trastorn del dèficit d’atenció amb hiperactivitat és un quadre d’origen neurobiològic que afecta prop d’un 3,4% de nens i adolescents. És un dels trastorns psiquiàtrics més comuns en la primera infància i adolescència i les conseqüències es poden allargar fins a l’edat adulta. La teràpia combina el tractament psicològic, el farmacològic i la intervenció psicopedagògica.
 
Alguns estudis relacionen patrons dietètics (consum d’aliments processats, consum baix de fruita i verdura) amb el diagnòstic del TDAH.  També un patró alimentari desequilibrat pot tenir deficiències en nutrients essencials (ferro, zinc, magnesi, àcids grassos omega-3, etc.) per al desenvolupament cognitiu i físic i alhora també semblen tenir un paper essencial en l’etiologia del TDAH.
 
En aquesta tertúlia veurem un primer treball científic que aborda la relació entre la dieta mediterrània i el TDAH en nens i adolescents i que pot contribuir a concretar unes estratègies dietètiques específiques que millorin la qualitat de vida tant dels afectats com de les famílies.
OBJECTIUS
  • Actualitzar coneixements, intercanviar experiències i reflexionar de forma conjunta sobre la prevenció i el tractament de diverses patologies que afecten la població i com millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb aquestes patologies.
  • Afavorir l’actuació farmacèutica en la població amb consell assistit sobre medicaments i problemes relacionats amb la salut. 
  • Fer les intervencions preventives i de promoció en cada un dels problemes de salut i conèixer els últims avenços en la investigació científica de les malalties tractades.
METODOLOGIA

El seguiment de la sessió es pot fer de forma presencial o bé online en directe a temps real, via connexió Webinar*

* Aquest curs compta amb el suport Webinar, és a dir, és retransmès en paral·lel a la sessió presencial per mitjà d’Internet. Per participar online i després de confirmar la inscripció per correu electrònic, enviarem l’enllaç web i unes senzilles indicacions imprescindibles per aconseguir l’èxit de la retransmissió (tenir connexió a Internet i altaveus o auriculars).

EQUIP DOCENT
Alda, José Ángel, cap de secció de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Joan de Deu
Izquierdo, María, professora de nutrició i ciències de l’alimentació, coordinadora del programa de doctorat "Alimentació i Nutrició" de la Universitat de Barcelona
COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona