Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TERTÚLIES D’ACTUALITAT. LA DIETA MEDITERRÀNIA I ELTRASTORN DEL DÈFICIT D’ATENCIÓ I HIPERACTIVITAT (TDAH) - PRESENCIAL

2018-10-10 ( Les inscripcions comencen el 2018-09-05 ).

Dates

dimecres, 10 d’octubre del 2018

  
Horari

De 14 a 16 hores

  
Lloc
locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats dels COF: gratuïta, cal confirmar assistència a la www.cofb.cat No col·legiats: 30€ cada sessió  
Inscripcions
del 2018-09-05 al 2018-10-10

 

 
Places
214  
INTRODUCCIÓ
El trastorn del dèficit d’atenció amb hiperactivitat és un quadre d’origen neurobiològic que afecta prop d’un 3,4% de nens i adolescents. És un dels trastorns psiquiàtrics més comuns en la primera infància i adolescència i les conseqüències es poden allargar fins a l’edat adulta. La teràpia combina el tractament psicològic, el farmacològic i la intervenció psicopedagògica.
 
Alguns estudis relacionen patrons dietètics (consum d’aliments processats, consum baix de fruita i verdura) amb el diagnòstic del TDAH.  També un patró alimentari desequilibrat pot tenir deficiències en nutrients essencials (ferro, zinc, magnesi, àcids grassos omega-3, etc.) per al desenvolupament cognitiu i físic i alhora també semblen tenir un paper essencial en l’etiologia del TDAH.
 
En aquesta tertúlia veurem un primer treball científic que aborda la relació entre la dieta mediterrània i el TDAH en nens i adolescents i que pot contribuir a concretar unes estratègies dietètiques específiques que millorin la qualitat de vida tant dels afectats com de les famílies.
OBJECTIUS
  • Actualitzar coneixements, intercanviar experiències i reflexionar de forma conjunta sobre la prevenció i el tractament de diverses patologies que afecten la població i com millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb aquestes patologies.
  • Afavorir l’actuació farmacèutica en la població amb consell assistit sobre medicaments i problemes relacionats amb la salut. 
  • Fer les intervencions preventives i de promoció en cada un dels problemes de salut i conèixer els últims avenços en la investigació científica de les malalties tractades.
EQUIP DOCENT
Alda, José Ángel, cap de secció de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Joan de Deu
Izquierdo, María, professora de nutrició i ciències de l’alimentació, coordinadora del programa de doctorat "Alimentació i Nutrició" de la Universitat de Barcelona
COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona