Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TALLERS DE BONES PRÀCTIQUES DE DISTRIBUCIÓ DE MEDICAMENTS - TALLER 3. GESTIÓ DE LES AUDITORIES A TERCERS

2019-02-14 ( Les inscripcions comencen el 2019-01-16 ).

Organitzats conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i

l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria – Secció catalana

Dates
Taller 3:14 de febrer del 2019  
Horari
De 16 a 19 hores  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
3
Matrícula
Col·legiats, membres de les Vocalies de Distribució i Indústria o socis d’AEFI: 50€ (les places s’assignaran per estricte ordre d’inscripció i UNA PERSONA PER EMPRESA) No col·legiats o no socis d’AEFI: 70€ (només s’hi poden inscriure si dos dies abans de començar el taller queden places lliures)  
Inscripcions
del 2019-01-16 al 2019-02-14

 

 
Places
30  
INTRODUCCIÓ

Les bones pràctiques de distribució de medicaments (BPD) són un marc de referència, de compliment obligat en la normativa per desenvolupar els sistemes de garantia de qualitat que han de seguir les empreses que distribueixen medicaments d’ús humà a la Unió Europea. Entre altres, aquesta responsabilitat serveix per garantir la qualitat i l’autenticitat dels medicaments distribuïts, evitar l’entrada de medicaments falsificats al canal legal de distribució i venda i protegir la salut de la població.

Conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la secció catalana de l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria (AEFI), el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona organitza aquesta nova sèrie de tallers de BPD per donar continuïtat a la formació que van començar el maig del 2015 en resposta a les demandes i les necessitats de formació del sector.

Els tallers combinen una part teòrica amb una d’essencialment pràctica perquè els alumnes tinguin les eines necessàries per aplicar més fàcilment els coneixements adquirits a les entitats de distribució a què estan vinculats.

OBJECTIUS

Saber com enforcar i dur a terme de manera eficaç les auditories a les empreses subcontractades des de la preparació fins a la resolució de les deficiències observades. 

PROGRAMA
  • Requisits per dur a terme auditories a tercers d’acord amb les BPD. Deficiències observades en les inspeccions.
  • Sessió teòrica i pràctica a l’entorn de la manera de fer auditories efectives. Elaboració dels informes, gestió de les deficiències observades i homologació de proveïdors.
EQUIP DOCENT

Dalmau, Rosa, directora tècnica, Disalfarm SA

Betés, Concepció, inspectora farmacèutica del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut

COORDINACIÓ

Anna Maria Culleré Córdoba, vocal de Distribució del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

Raquel Arenós Sambro, vocal de Garantia de Qualitat d’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria – Secció Catalana.

Salvador Cassany Pou, cap del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut

ADREÇAT A

Directors tècnics d’entitats de distribució de medicaments i laboratoris farmacèutics i altres tècnics responsables de la distribució farmacèutica i dels titulars de l’autorització de comercialització de medicaments. 

Amb la col·laboració de: