Cursos Cursos
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TALLERS DE BONES PRÀCTIQUES DE DISTRIBUCIÓ DE MEDICAMENTS - TALLER 2. VALIDACIÓ DE SISTEMES INFORMATITZATS

2019-01-15 ( Les inscripcions comencen el 2018-12-05 ).

Organitzats conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria – Secció catalana

Dates
Taller 2: 15 i 17 de gener del 2019  
Horari
De 16 a 19 hores  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
6
Matrícula
Col·legiats, membres de les Vocalies de Distribució i Indústria o socis d’AEFI: 100€ (les places s’assignaran per estricte ordre d’inscripció i UNA PERSONA PER EMPRESA) No col·legiats o no socis d’AEFI: 140€ (només s’hi poden inscriure si dos dies abans de començar el taller queden places lliures)  
Inscripcions
del 2018-12-05 al 2019-01-15

 

 
Places
30  
INTRODUCCIÓ

Les bones pràctiques de distribució de medicaments (BPD) són un marc de referència, de compliment obligat en la normativa per desenvolupar els sistemes de garantia de qualitat que han de seguir les empreses que distribueixen medicaments d’ús humà a la Unió Europea. Entre altres, aquesta responsabilitat serveix per garantir la qualitat i l’autenticitat dels medicaments distribuïts, evitar l’entrada de medicaments falsificats al canal legal de distribució i venda i protegir la salut de la població.

Conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la secció catalana de l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria (AEFI), el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona organitza aquesta nova sèrie de tallers de BPD per donar continuïtat a la formació que van començar el maig del 2015 en resposta a les demandes i les necessitats de formació del sector.

Els tallers combinen una part teòrica amb una d’essencialment pràctica perquè els alumnes tinguin les eines necessàries per aplicar més fàcilment els coneixements adquirits a les entitats de distribució a què estan vinculats.

OBJECTIUS

Saber quins són els requisits mínims per fer una validació adequada dels sistemes informatitzats usats en la distribució i definir la documentació necessària per acreditar aquesta validació. Saber avaluar la gestió de canvis informàtics i adquirir coneixements d’integritat de dades en els programaris implicats en la distribució.

PROGRAMA
  • Requisits i passos per validar un programa informàtic de gestió. Gestió dels canvis.
  • Primera sessió teòrica i pràctica  sobre com validar un programa informàtic, documentació  i proves mínimes necessàries. Comprovació de la integritat de les dades.
  • Segona sessió teòrica i pràctica dedicada al manteniment de la validació del sistema informàtic. Valoració dels canvis, anàlisis de riscos i la documentació relacionada.
EQUIP DOCENT

Beltran, Guillem, responsable de qualitat de Federació Farmacèutica

Betés, Concepció, inspectora farmacèutica del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut

Culleré, Anna Maria, directora tècnica de Federació Farmacèutica

Parrilla, Ferran, inspector farmacèutic del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut

COORDINACIÓ

Anna Maria Culleré Córdoba, vocal de Distribució del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

Raquel Arenós Sambro, vocal de Garantia de Qualitat d’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria – Secció Catalana.

Salvador Cassany Pou, cap del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut

ADREÇAT A

Directors tècnics d’entitats de distribució de medicaments i laboratoris farmacèutics i altres tècnics responsables de la distribució farmacèutica i dels titulars de l’autorització de comercialització de medicaments. 

Amb la col·laboració de: