Conferències
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TERTÚLIES D'ACTUALITAT: ALZHEIMER I LA QUÍMICA DELS RECORDS - PRESENCIAL -

2018-02-28 ( Les inscripcions comencen el 2017-09-06 ).

Dates

Dimecres, 28 de febrero de 2018

  
Horari

de 14 a 16 hores

  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats dels COF: gratuïta, cal confirmar assistència a la www.cofb.cat No col·legiats: 30€ cada sessió  
Inscripcions
del 2017-09-06 al 2018-02-28

 

 
Places
214  
INTRODUCCIÓ
La investigació és una activitat imprescindible per aconseguir l’èxit de qualsevol estratègia que tingui com a objectiu millorar la salut de la població. Integrar la investigació en la pràctica clínica afavoreix la qualitat dels serveis de salut i la rapidesa en la implantació dels avenços científics en prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties. Els resultats dels projectes de recerca biomèdica del professionals sanitaris especialitzats fan possible millorar la qualitat de vida i obren la porta a l’esperança de moltes persones afectades per patologies diferents.
OBJECTIUS
  • Actualitzar coneixements, intercanviar experiències i reflexionar de forma conjunta sobre la prevenció i el tractament de diverses patologies que afecten la població i millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones que tenen aquestes patologies.
  • Afavorir l’actuació farmacèutica en la població amb consell assistit sobre medicaments i problemes relacionats amb la salut.
  • Capacitar l’alumne per fer les intervencions preventives i de promoció en cada un dels problemes de salut i conèixer els últims avenços en la investigació científica de les malalties tractades en aquestes tertúlies.
PROGRAMA

L'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que es caracteritza, principalment per l'aparició lenta de símptomes com pèrdua de memòria, alteracions del llenguatge, de l'orientació en l'espai i el temps, etc.), que evolucionen al llarg dels anys.
Actualment, la malaltia d'Alzheimer és la demència més comuna i, segons dades del Ministeri de Sanitat a Espanya ja se n'han diagnosticat més de 800.000 persones.
Una de les particularitats de l'Alzheimer és que encara avui se’n desconeixen les causes i per aquest motiu la investigació adquireix un protagonisme especial.

Sabies què?

- El 70% de les persones afectades d’Alzheimer són dones.

- Independentment del sexe de la persona amb demència, el 67,2% dels cuidadors d’aquests malalts són dones.

- Mensualment, des del 2008, la Fundació ACE organitza una Jornada de portes obertes. Es tracta d'oferir una revisió gratuïta de la memòria a qualsevol persona més gran de 55 anys. De les persones que han participat en les 14 Jornades que hi ha hagut el 2016, el 68,1% eren dones.

Les dades extrretes  d'un estudi de Fundació ACE amb 10.000 persones del 2006 al 2015.

 
EQUIP DOCENT

Mercè Boada, neuròloga, fundadora i directora mèdica de Fundació ACE,  Institut Català de Neurociències Aplicades. Fins al 2013 va ser responsable de la Unitat de Malalties Neurodegeneratives del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i responsable del grup de recerca "Alzheimer" Vall d'Hebron - Institut de Recerca (VHIR), Barcelona.

COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona
Aina Surroca Rebés, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona, responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada