Conferències
CERCA LES ACTIVITATS
 
 

TERTÚLIES D'ACTUALITAT: CELIAQUIA: MALALTIA INFRADIAGNOSTICADA, MALALTIA MITIFICADA - PRESENCIAL -

2018-01-30 ( Les inscripcions comencen el 2017-09-06 ).

Dates

Dimarts, 30 de gener de 2018

  
Horari

de 14 a 16 hores

  
Lloc
Locals col·legials  
Hores Lectives
2
Matrícula
Col·legiats dels COF: gratuïta, cal confirmar assistència a la www.cofb.cat No col·legiats: 30€ cada sessió  
Inscripcions
del 2017-09-06 al 2018-01-30

 

 
Places
214  
INTRODUCCIÓ
La investigació és una activitat imprescindible per aconseguir l’èxit de qualsevol estratègia que tingui com a objectiu millorar la salut de la població. Integrar la investigació en la pràctica clínica afavoreix la qualitat dels serveis de salut i la rapidesa en la implantació dels avenços científics en prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties. Els resultats dels projectes de recerca biomèdica del professionals sanitaris especialitzats fan possible millorar la qualitat de vida i obren la porta a l’esperança de moltes persones afectades per patologies diferents.
OBJECTIUS
§ Actualitzar coneixements, intercanviar experiències i reflexionar de forma conjunta sobre la prevenció i el tractament de diverses patologies que afecten la població i millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones que tenen aquestes patologies.
§ Afavorir l’actuació farmacèutica en la població amb consell assistit sobre medicaments i problemes relacionats amb la salut.
§ Capacitar l’alumne per fer les intervencions preventives i de promoció en cada un dels problemes de salut i conèixer els últims avenços en la investigació científica de les malalties tractades en aquestes tertúlies.
PROGRAMA

Dades recents diuen que l'1% de la població mundial pateix la malaltia, encara que la majoria no ho sap. A Espanya les dades indiquen també un percentatge similar: són 450.000 les persones afectades.

Un producte "Sense gluten" vol dir "Zero en gluten"?
No. En la pràctica no és possible determinar el zero absolut ni en gluten ni en cap altre component. A més, a diferència del que passa amb els al·lèrgens, en el cas del gluten, tampoc no cal determinar el zero absolut per assegurar la innocuïtat del producte.

Té cura?
No. La malaltia celíaca no té cura, de manera que el risc de lesió intestinal es manté tota la vida. Ara bé, la persona celíaca que segueix correctament el tractament és una persona sana que menja "diferent"

Quin és el tractament més eficaç?
L'únic tractament eficaç és una dieta sense gluten, i s'ha de seguir tota la vida.

Dades: FAES, Federación de asociaciones de celíacos de España

EQUIP DOCENT

Vicente Varea, gastroenteròleg pediàtric

COORDINACIÓ

Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COF de Barcelona
Aina Surroca Rebés, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona, responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada